Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

U řidiče mám mokrý koberec, úplně nasáklý neznámou kapalinou. Zjistil jsem to teď po zimě, kdy jsem vyndal gumovou zimní podlážku. Když po tom přejedu ubrouskem, zůstane mi na něm světlá nahnědlá kapalina, která intenzívně smrdí jako guma. Přirovnal bych to k tomu pachu, který ucítíte když rozbalíte úplně nové cvičky z krabice. Není to mastné, ale je to trochu lepivé. Konzistencí mi to připomíná hydraulický olej.

Kamarád mi říkal, že měl taky mokro a že mu teklo topení z tunelu. Koberec na tunelu mám ale suchý a navíc si myslím, že kdyby teklo topení, kapalina by byla modrá po fridexu.

Napadá někoho co by to mohlo být?

Odesláno

Upchatý odpad kondenzátu klimatizácie,trubka vedie pod auto a bude upchatá sajrajtom,kondenz nemá kam odtekať tak je v koberci,je to obyčajná smradlavá voda ktorá smrdí od gumy-koberca.Keby to bolo kúrenie mal by si paru v kabíne a chýbala by ti kvapalina.

Odesláno
Upchatý odpad kondenzátu klimatizácie,trubka vedie pod auto a bude upchatá sajrajtom,kondenz nemá kam odtekať tak je v koberci,je to obyčajná smradlavá voda ktorá smrdí od gumy-koberca.Keby to bolo kúrenie mal by si paru v kabíne a chýbala by ti kvapalina.

To je dobrý tip, děkuju!

Odesláno

Ta odvodnovacia trubka usti nad vyfukom v prednej casti, skratka pod stredovym panelom to hladaj.

A urcite to bude tou kondenzovanou vodou, jak ti to zacalo teraz jak sa oteplilo....

Odesláno
Uvidím tu trubku pod autem, nebo musím něco sundat / rozebrat?

Je potřeba sáhnout u země do míst ve středu palubky - tam kde ma spolujezdec levou nohu odděláš ten plast a uvidíš hadici tlustou cca 12mm tu uvolníš z tělěsa topení a protáhneš třeba drátem směrem dolů a to odkud jsi jí vyndal zase nahoru. Je to práce na 5 minut ;)

Odesláno

Neumim si představit bordel, kterej by jí ucpal. Ale netvrdim, že to neni možný. Jinak vyndat jí a dát zpět je opravdu práce na chvíli. Prošťouchnout drátem je trochu problém, protože je do tvaru Z.

Odesláno

Tak jsem to dneska rozebral. Sundal jsem plasty tunelu z obou stran, tunelové výdechy klimatizace i odpadní trubku. Všechno bylo úplně suché a zdálo se být v pořádku. Tak jsem si říkal, že to teda nakonec asi fakt musí být zatečená voda ze sněhu pod podlážkou (pod sedačkou řidiče už to začalo plesnivět) a chtěl jsem to smontovat dohromady. Když tu náhle mě zaujala vnitřní strana plastu tunelu u řidiče:

406_topeni_2_2.jpg

To vypadalo dost podezřele, tak jsem si posvítil za rádio a našel jsem to:

406_topeni_3_2.jpg

Takže se zdá, že kamarád měl nakonec pravdu a teče topení

406_topeni_4_2.jpg

už to na svém autě dělal, tak aspoň mi s tím pomůže, už ví kudy se tam nejlíp vleze

406_topeni_5_2.jpg.

Koupil jsem si v pežotu dva \"o\" kroužky, které jsou zřejmě vadné a snad to sfouknem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...