pavska Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Ahoj, byl by někdo ochotný aby mi pomhl s matematikou během maturity 2.května. Sms nebo MMS bych poslal nějaký příklady z testu, potřeboval bych nahnat pár bodů. Vím že to zní nesmyslně. Ale mělo by to snad být bez problemu učitel by neměl být proti. Když tak SZ. Díky Citovat
Guest servisman Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Docela zajímavý tohle za mne nebylo možný Citovat
pavska Odesláno 29. duben 2013 Autor Odesláno 29. duben 2013 Docela zajímavý tohle za mne nebylo možný No nejsme si jistej ješte ale na 98% to pude, máme poslední pokus. Vždy nám to uteklo o bod dělá to pulka třídy. Každý shání nějaké fígle jak na to Teď budem pohormadě konečně a nemeli by nás tolik hlidat pravě Dohodnout se můžem na čemkoliv Citovat
MilanF1 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 To je mazec, to čučím. U nás se při odchodu na WC během testu se odevzdával test a mobil ... tady to vypadá, že se bude mobilovat už při hodině Citovat
Neon Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Náhodou, já to uznávám - když si to lajzne - základ je si v životě se vším poradit - ne vše umět ... Ale ve finále je vždy méně stresijící se to naučit - o tom žádná ... Citovat
Vvitty Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 A po maturite hura na prava v Plzni Holt vec nazoru, no. Bohuzel se posledni dobou setkavam az prilis casto s absolventy elektrofakulty kteri by se svymi znalostmi driv nedodelali ani prumyslovku. [upravil dne 29.4.13 11:41 od Vvitty] Citovat
pavska Odesláno 29. duben 2013 Autor Odesláno 29. duben 2013 Jo bude to peklo, tak už to snad nějak dáme. Naštěstí pravě telefony nikdy nebrali. Tak že ho hodím do kapsy a je to. Vyfotit to sand taky problem nebude mobil zkreju za kalkulačku ale pak už zbýva to jen někomu chytrému poslat najde se někdo tu prosím :D Citovat
kocour17 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 já sem při maturitě ani zadání nepotřeboval rovnou jsem doplňoval výsledky Citovat
ChouLu Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Já na to řeknu jediné... bože proč? Test z matematiky je postaven tak, aby to udělal i žák 9. třídy základní školy... stačí ti malá nasobilka, trojčlenka, trošku rozumu a malinko přemýšlet a hůř jak za 3 mít nebudeš. Já maturoval minulý rok a takle jednoduchej test jsem neměl ani na základce... Citovat
MilanF1 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Vvitty: Je to tak. Dneska vysoké školy rozšiřují kapacity, ale těch studentů je čím dál tím méně - však se slučují střední školy. Tudíž na VŠ se dostanou i ti méně zdatní a pokud je už škola na pohodu, udělají ji. Školy dostávají peníze od počtu přijatých studentů (a samozřejmě studujících), proto nabírají více a více. Kdyby to bylo podle počtu absolventů, nejtěžší budou vždycky přijímačky, pak to udělá každý ... těžko se určuje ten klíč, jak dávat školám peníze pavska: Udělej si to jak chceš, ale v tomto případě nepomohu. Hlavně bacha, aby na tebe nepřišli. Citovat
Neon Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 A po maturite hura na prava v Plzni Holt vec nazoru, no. Bohuzel se posledni dobou setkavam az prilis casto s absolventy elektrofakulty kteri by se svymi znalostmi driv nedodelali ani prumyslovku. [upravil dne 29.4.13 11:41 od Vvitty] Určitě ... vejšky chrlej \"absolventy\" kteří jsou neuplatnitelní - samo, že ne všichni, ale rozhodně větší procento, než tomu bývalo - narovinu já iluze o VŠ vzdělanejch lidech ztratil, když z našeho ročníku bylo z cca 60ti lidí použitelnejch tak jestli 20?? A to možná přehánim - jinak se určitě dokázali na test naučit (našprtat), dokonce i na státnice, ale jakmile by měli neco řešit prakticky sami (ne učebnicově), tak NO WAY! Nehledě na to, když měli něco prezentovat ... A proto beru, když je někdo schopnej si poradit jinak, ale prostě problém (zadání) primárně vyřešit - jakýmkoliv způsoběm. Uznávám, jestli je klučina na škole zaměřené na Ma + Fy, tak je to blbý, ale jestli je třeba na humanitním, nebo přírodovědeckém oboru a takto si poradí, tak proč by ne ... Citovat
Neon Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Vvitty: Je to tak. Dneska vysoké školy rozšiřují kapacity, ale těch studentů je čím dál tím méně - však se slučují střední školy. Tudíž na VŠ se dostanou i ti méně zdatní a pokud je už škola na pohodu, udělají ji. Školy dostávají peníze od počtu přijatých studentů (a samozřejmě studujících), proto nabírají více a více. Kdyby to bylo podle počtu absolventů, nejtěžší budou vždycky přijímačky, pak to udělá každý ... těžko se určuje ten klíč, jak dávat školám peníze pavska: Udělej si to jak chceš, ale v tomto případě nepomohu. Hlavně bacha, aby na tebe nepřišli. Proto uznávám placené školství (nemyslim soukromé - to je zase jiná kapitola) - kdo na to nemá finance, ale má hlavu, tak od toho jsou prospěchová stipendia -> studovat má tedy možnost každý, ale musel by na to mít (hlavu) - pak se nestanou takové stavy, jako před lety, že UK na práva přijala do prváku 5000 studentů a hned první semestr jich 3000 vylila, protože svou úlohu v \"potravním\" finančním řetězci splnili ... Citovat
kocour17 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Nevíte jak je to Voškama ? zda mají právo chtít za semestr peníze? když se nejedná o soukromou školu Citovat
lukaro Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Co to je za blbost....placené školství. Jsou i děti které se učí, snaží, ale lepší známky jak 3, 4 a někdy 5 prostě neudělají. A když jsme u známek, to je další kravina. Hodnotit děti známkami, každý má jiné myšlení, jiný ten mozek celý systém je kravina..... Citovat
Vvitty Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Neon: hlavně jestli budou mít od koho oprásknout řešení daného zadání i v práci Citovat
Vvitty Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 lukaro: proč blbost? Od dětí které se snaží a tak nějak prolézají se asi nečeká že půjdou na VŠ... Blbost je spíš to že dneska (zejména ve státní správě) je už potřeba maturita i na uklízečku a vrátného a Bc. na poslíčka z podatelny (a to nemyslím jako urážku dotyčných profesí). Citovat
oddie Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 No, to je holt budoucnost. Dnešní matláci v servisech jsou jen čajíček, počkejte, až nás budou léčit doktoři, kterým někdo taky při zkouškách posílal výsledky mms-kou... Citovat
MilanF1 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Neon: Nabrali 5000 a pak vyhodili 3000 To je mazec. Na VŠE taková úmrtnost není, nás na obor mělo nastoupit 250, zapsalo se 220 a bakalářské zkoušky ve standardní délce studia dělalo 110 lidí (řada lidí prodlužovala o semestr). Úmrtnost tedy méně než 50%. Taky bych VŠ zpoplatnil, alespon by se lidé zamysleli, zda na to mají (nejen finance). Pokud jsou nemajetní, pak stipendia, případně bezúročné půjčky. Lukaro: Neblbni, všichni musí mít podle tebe VŠ? Já studovat humanitní střední školu, nemám ani maturitu. Po ZŠ má student zjistit, co ho baví a tomu se dále věnovat. A tím navážu na Vvittyho, protože proč nejít na učební obor? Ty jsou podceňované (klasické klišé: \"bez maturity to dneska nemá smysl\"), nemáme rukama dělají pracovníky, všichni studují a chtějí kanceláře. Upřímně: Kdybych mi bylo 15 a měl bych se rozhodovat, co studovat, velmi bych zvažoval učební obor a pak dělat na živnostňák údržbáře, řemeslníka. Ti dneska mají tolik práce, že nevědí, co dělat dříve. Na trhu práce bych se asi uchytil lépe než s tím, co studuji ... Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Hehe, taky se hlásím. Kdyby mě někdo chtěl doučit MAT_1 na VŠ tak mám zájem. Témata: vectory, matice, diskriminant, derivace, integrály, definiční obor ... mám na to cca 4 týdny, úspěsný výsledek = provize navíc... Hlásí se někdo? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.