Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, byl by někdo ochotný aby mi pomhl s matematikou během maturity 2.května. Sms nebo MMS bych poslal nějaký příklady z testu, potřeboval bych nahnat pár bodů. Vím že to zní nesmyslně:D. Ale mělo by to snad být bez problemu učitel by neměl být proti. Když tak SZ.

Díky

Odesláno
Docela zajímavý :D tohle za mne nebylo možný

No :D nejsme si jistej ješte ale na 98% to pude, máme poslední pokus. Vždy nám to uteklo o bod :( dělá to pulka třídy. Každý shání nějaké fígle jak na to :D Teď budem pohormadě konečně a nemeli by nás tolik hlidat pravě :D

Dohodnout se můžem na čemkoliv ;)

Odesláno

To je mazec, to čučím. U nás se při odchodu na WC během testu se odevzdával test a mobil :myslim ... tady to vypadá, že se bude mobilovat už při hodině :D

Odesláno

Náhodou, já to uznávám - když si to lajzne - základ je si v životě se vším poradit - ne vše umět ... :aut

Ale ve finále je vždy méně stresijící se to naučit - o tom žádná ... :super

Odesláno

A po maturite hura na prava v Plzni :D

Holt vec nazoru, no. Bohuzel se posledni dobou setkavam az prilis casto s absolventy elektrofakulty kteri by se svymi znalostmi driv nedodelali ani prumyslovku.

[upravil dne 29.4.13 11:41 od Vvitty]

Odesláno

Jo bude to peklo, tak už to snad nějak dáme. Naštěstí pravě telefony nikdy nebrali. Tak že ho hodím do kapsy a je to. Vyfotit to sand taky problem nebude mobil zkreju za kalkulačku :D ale pak už zbýva to jen někomu chytrému poslat :myslim:D najde se někdo tu prosím :D :D

Odesláno

Já na to řeknu jediné... bože proč?

Test z matematiky je postaven tak, aby to udělal i žák 9. třídy základní školy... stačí ti malá nasobilka, trojčlenka, trošku rozumu a malinko přemýšlet a hůř jak za 3 mít nebudeš. Já maturoval minulý rok a takle jednoduchej test jsem neměl ani na základce... :bojim

Odesláno

Vvitty: Je to tak. Dneska vysoké školy rozšiřují kapacity, ale těch studentů je čím dál tím méně - však se slučují střední školy. Tudíž na VŠ se dostanou i ti méně zdatní a pokud je už škola na pohodu, udělají ji.

Školy dostávají peníze od počtu přijatých studentů (a samozřejmě studujících), proto nabírají více a více. Kdyby to bylo podle počtu absolventů, nejtěžší budou vždycky přijímačky, pak to udělá každý ... těžko se určuje ten klíč, jak dávat školám peníze :(

pavska: Udělej si to jak chceš, ale v tomto případě nepomohu. Hlavně bacha, aby na tebe nepřišli. :papa

Odesláno
A po maturite hura na prava v Plzni :D

Holt vec nazoru, no. Bohuzel se posledni dobou setkavam az prilis casto s absolventy elektrofakulty kteri by se svymi znalostmi driv nedodelali ani prumyslovku.

[upravil dne 29.4.13 11:41 od Vvitty]

Určitě ... vejšky chrlej \"absolventy\" kteří jsou neuplatnitelní - samo, že ne všichni, ale rozhodně větší procento, než tomu bývalo - narovinu já iluze o VŠ vzdělanejch lidech ztratil, když z našeho ročníku bylo z cca 60ti lidí použitelnejch tak jestli 20?? A to možná přehánim - jinak se určitě dokázali na test naučit (našprtat), dokonce i na státnice, ale jakmile by měli neco řešit prakticky sami (ne učebnicově), tak NO WAY! Nehledě na to, když měli něco prezentovat ...

A proto beru, když je někdo schopnej si poradit jinak, ale prostě problém (zadání) primárně vyřešit - jakýmkoliv způsoběm. Uznávám, jestli je klučina na škole zaměřené na Ma + Fy, tak je to blbý, ale jestli je třeba na humanitním, nebo přírodovědeckém oboru a takto si poradí, tak proč by ne ... ;)

Odesláno
Vvitty: Je to tak. Dneska vysoké školy rozšiřují kapacity, ale těch studentů je čím dál tím méně - však se slučují střední školy. Tudíž na VŠ se dostanou i ti méně zdatní a pokud je už škola na pohodu, udělají ji.

Školy dostávají peníze od počtu přijatých studentů (a samozřejmě studujících), proto nabírají více a více. Kdyby to bylo podle počtu absolventů, nejtěžší budou vždycky přijímačky, pak to udělá každý ... těžko se určuje ten klíč, jak dávat školám peníze :(

pavska: Udělej si to jak chceš, ale v tomto případě nepomohu. Hlavně bacha, aby na tebe nepřišli. :papa

Proto uznávám placené školství (nemyslim soukromé - to je zase jiná kapitola) - kdo na to nemá finance, ale má hlavu, tak od toho jsou prospěchová stipendia -> studovat má tedy možnost každý, ale musel by na to mít (hlavu) - pak se nestanou takové stavy, jako před lety, že UK na práva přijala do prváku 5000 studentů a hned první semestr jich 3000 vylila, protože svou úlohu v \"potravním\" finančním řetězci splnili ...

Odesláno

Co to je za blbost....placené školství. Jsou i děti které se učí, snaží, ale lepší známky jak 3, 4 a někdy 5 prostě neudělají. A když jsme u známek, to je další kravina. Hodnotit děti známkami, každý má jiné myšlení, jiný ten mozek ;) celý systém je kravina.....

Odesláno

lukaro: proč blbost? Od dětí které se snaží a tak nějak prolézají se asi nečeká že půjdou na VŠ...

Blbost je spíš to že dneska (zejména ve státní správě) je už potřeba maturita i na uklízečku a vrátného a Bc. na poslíčka z podatelny (a to nemyslím jako urážku dotyčných profesí).

Odesláno

No, to je holt budoucnost. Dnešní matláci v servisech jsou jen čajíček, počkejte, až nás budou léčit doktoři, kterým někdo taky při zkouškách posílal výsledky mms-kou...

Odesláno

Neon: Nabrali 5000 a pak vyhodili 3000 :o To je mazec. Na VŠE taková úmrtnost není, nás na obor mělo nastoupit 250, zapsalo se 220 a bakalářské zkoušky ve standardní délce studia dělalo 110 lidí (řada lidí prodlužovala o semestr). Úmrtnost tedy méně než 50%. Taky bych VŠ zpoplatnil, alespon by se lidé zamysleli, zda na to mají (nejen finance). Pokud jsou nemajetní, pak stipendia, případně bezúročné půjčky.

Lukaro: Neblbni, všichni musí mít podle tebe VŠ? Já studovat humanitní střední školu, nemám ani maturitu. Po ZŠ má student zjistit, co ho baví a tomu se dále věnovat. A tím navážu na Vvittyho, protože proč nejít na učební obor? Ty jsou podceňované (klasické klišé: \"bez maturity to dneska nemá smysl\"), nemáme rukama dělají pracovníky, všichni studují a chtějí kanceláře. :grr

Upřímně: Kdybych mi bylo 15 a měl bych se rozhodovat, co studovat, velmi bych zvažoval učební obor a pak dělat na živnostňák údržbáře, řemeslníka. Ti dneska mají tolik práce, že nevědí, co dělat dříve. Na trhu práce bych se asi uchytil lépe než s tím, co studuji ...:myslim

Odesláno

Hehe, taky se hlásím. Kdyby mě někdo chtěl doučit MAT_1 na VŠ tak mám zájem. Témata: vectory, matice, diskriminant, derivace, integrály, definiční obor ... mám na to cca 4 týdny, úspěsný výsledek = provize navíc... :papa

Hlásí se někdo? :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...