ChouLu Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Ahoj, Chystám se doplnit a nechat vyčistit klímu a servis mi nabídl tyto možnosti: 1. PĚNOVÁ DEZINFEKCE - Účinnost * * * - 299 Kč 2. ULTRAZVUKOVÁ DEZINFEKCE - Účinnost * * * * - 599 Kč 3. OZÓNOVÁ DEZINFEKCE - Účinnost * * * * * - 899 Kč A teď babo raď, kterou metodu? Přemýšlím o ultrazvuku, ale láká mě i ozónová metoda... Máte někdo prosím zkušenosti? Děkuji Citovat
Marcel00 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 ziadnu... pouzivaj klimu celorocne a nebudes potrebovat tieto hujoviny inak nechapem naco kto dava furt doplnat klimu... ked sa odstrani netesnost tak napln vydrzi aj desat rokov... Citovat
ChouLu Odesláno 22. duben 2013 Autor Odesláno 22. duben 2013 Marceli takto.. na podzim jsem koupil auto s klímou a teď je trošku cítit a spíš hřeje než chladí.. takže ač chci nebo nechci musím ji nechat vyčistit a doplnit.. jinak co mi bylo řečeno ve dvou servisech, tak bylo, že úbytek ročně je cca 10% náplně Citovat
Marcel00 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 nezmysel... neni dovod ubytku naplne. Citovat
Vítek1 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Kdyz smrdi tak ajatin s vodou do rozprasovace + hadicka s rozstrikem na velke injekcni strikacce. Strikackou poradne \"prolit\" vyparnik a rozprasovacem pak jemne prostriknout nasavani vzduchu. Ajatin stoji 70kč pul litra a spotrebujes ho max petinu http://www.zbozi.cz/vyrobek/ajatin-plus-roztok-10-500-ml/ Citovat
Návštěvník Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 To ozonový čištění dělají v Baukomplexu. Myslím 350,- + filtr. Zavolej si na 775606077 p. Němec. řekne ti to přesně. V rámci dobrých vztahů by bylo dobrý pylovej filtr vzít u nich a klidně ti to vezmu na sebe s nějakou slevou. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Tak na Ajatin bacha, někde jsem tu popisoval co se mi stalo. Zničilo mi to ventilátor, takže opatrně s tím. Citovat
Vítek1 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 tak kdyz to nekdo nafouka do ventilatoru tak ti to znici jakakoliv tekutina i spreje co se prodavaji, to je uplne jedno. Holt kdyz je nekdo levej.... Citovat
Stejsn Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Ultrazvukovou jsem zkoušel a smradu mě to nezbavilo. Citovat
John Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Klimu používám celoročně a jednou za rok stejně používám pěnovou desinfekci pro klid. Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 1. náplň přirozeně uchází. Z nových aut se doporučuje doplnění 1x za 2 roky u starších častěji. Pokud je systém v pořádku tak je únik minimální - Já teď u 6 let starého auta pojedu poprvé. Odhadem podle účinosti tam chybí cca 30% manželka loni u 6 let starého auta měla doplňěno 35%. Uchází to proto, že na rozdíl od ledničky, která má spoje letované jsou tady tesnění a poměrně velké vibrace. 2. klimu čistím sám - stačí Starline spray za 90,- podstatný je dostat se k výparníku a je na celej rok klid. 3. klimu mám zapnutou celý rok - nicméně na jaře smrdět začně vždy, protože v chladnu se kompresor nezapne, takže je úplně jedno jeslti máš zapnuto nebo ne. Pouze některá auta na omezednou domu dovolí při puštění na čelní sklo vsduch vysušit, ale trvale funfovat nemůže - zmrzla by. Proto je to ošetřeno, že pod 5-6 stupňů komprespor nesepne. Citovat
Ferry Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 u 406 jsem taky pouzil Starline penovy cistic, ale jak pise Koblih, je potreba ho dostat hlavne na vyparnik, u 406 to znamena nejlepe demontovat ventilator, strcit ruku se sprejem do kanalu privodu vzduchu a napenit to dovnitr, u 206 se tohle provest neda, pristup k ventilatoru je mizernej a zahrnuje demontaz sloupku rizeni, takze to nedoporucuju, spis bych doporucil sprej, kdy se prepne okruh ventilace na vnitrni recirkulaci, sprej se odjisti, polozi se u spolujezdce na podlahu a auto se uzavre a necha se bezet ventilator asi 5-10 minut, tusim ze to dela Valeo, \"Clim spray\" se to jmenuje Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Pokud budete kupovat sprej který popisuje Ferry tak pozor na kvalitu. Odzkoušené mám toto: http://www.stop-vlhkosti.cz/ceresit-stop-bakterie/ a opravdu funguje. PS: při použití tohoto spreje velký pozor na to kam fouká, já si takto zničil samostmívací zrcátko. Takže doporučuji hodit na displej, rádio a zrcátko kus hadru. Citovat
ChouLu Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 To ozonový čištění dělají v Baukomplexu. Myslím 350,- + filtr. Zavolej si na 775606077 p. Němec. řekne ti to přesně. V rámci dobrých vztahů by bylo dobrý pylovej filtr vzít u nich a klidně ti to vezmu na sebe s nějakou slevou. Díky za doporučení Dnes nebo zítra se tam stavím osobně a zkusím se s panem Němcem domluvit Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.