h4wk3y Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Ahoj lidi, aby toho nebylo malo, tak mi pro jistotu ode dneska nejde moc radit trojka... Vzdycky jde tak do pulky drahy saltrpaky - kdyz pustim spojku, jde to pres zuby, ale dotlacit nejde ani vetsi silou... Je nutno vyradit, meziplyn, a znova zaradit... A nekdy tam klapne napoprvy bez problemu.... Olej tam je a je ho akorat... Neni to nejaka casta zavada, ktera by se dala resit, nebo mam zacit shanet novou prevodovku, nebo co? Netusite nekdo? Diky moc... Pripadne, nemate prehled, kolik cca stoji jeta prevodovka? Citovat
koblih69 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Převodovka cca 3-5 tis. ale koluje jich hodně hlučných, tak raději z prověřeného zdroje nebo se zárukou. Myslím, že ti tady jistě někdo pomůže. Podobně se choval Golfík- měl úplně smetenej synchron na trojce. Napřed jsem to ladil na táhlech, ale nakonec tam šla rezervní převodovka. Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Kdyby byla stejna v 66kw tak jedna se mi tu vali.... Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Z 80 kw se jich vali vsude za ceny 1500-5000.... Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Ještě poslední co mě napadlo - silentbloky jsou na pohled v pořádku? Citovat
h4wk3y Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 Diky na silentbloky kouknu.. Jinak je mi to divny, ze predevcirem uplne v pohode a nasednu vcera a uz od prvniho razeni to tam neslo... A kdyz to bude nejspis ten synchron, neda ci nevyplati se to zkusit opravit doma? Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 synchron to není, ten se nesjede ze dne na den, jestli to dělá opravdu jen u jedné rychlosti, tak je něco špatné mezi šaltpákou a převodovkou (máš tam lanka), nebo přímo v převodovce, doma převodovku neopravíš, musí se v ní při skládání dost přesně vymezit vůle...,opravy v servisu bývají drahé (drahé jsou jednak díly převodovky, druhák práce v autorizáku), lepší je vyměnit převodovku z vraku být tebou, dám to na seřízení řazení do autorizáku a uvidíš co řeknou, podle mě by to měl za hodinu (cca 800kč) zjistit:myslim, pak se rozhodni co dál Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Pravda je, že synchron bys slyšel (při rychlejším řazení) asi daleko dřív než by se to dostalo až sem Citovat
h4wk3y Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 No a dneska uz to same na ctyrce... Obcas tam skoci jak nic a obcas jde tak do pulky a kdyz se pusti spojka, jde to pres zuby... A na trojce to stale pokracuje... A zpatecka jde jeste hur, nez tam driv sla... Mrknu na ty silentbloky a dam sem zase vedet... Tak ja nasel 3 silentbloky a jeden vypada kaput - pokud se nepletu, tak akceleracni je uplne utrzeny... Muze to byt tim? [upravil dne 23/4/13 18:47 od h4wk3y] Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 No ten akcelerační je špatný, ale nemyslím si, že by se to projevovalo až takhle. Citovat
groovred Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Fuu tak ten silentblok vypadá uplne dead i když můj vypada stejně , přiští týden ho budu měnit, ja se přiklánim k názoru že problémy s ŕazením to spůsobovat může a začal bych tedy vyměnou silentbloku. Citovat
h4wk3y Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 achjo, nepotesil jsi me No, pokusim se ho co nejdriv vymenit a uvidim, co to bud delat... Jinak teda to dam do autorizaku na to serizeni a kdyz ani to, tak budu hodne nastvane shanet prevodovku... Ale diky moc za rady Citovat
groovred Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Jinak ten silentblok se musel projevovat min. cukaním po ubráni nebo přidáni plynu, nech vymenit silentblok a seřidit převodovku, veřim že to bude ok Citovat
h4wk3y Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 jo, pri pridani a ubrani plynu mi to se saltpakou hazelo, ale neprikladal jsem tomu pozornost... Pokud se tam ten silentblok doma nalisovat a uvidime, zda to nejak pomuze... Zatim diky vsem za rady! Citovat
P607Olda Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Kontroloval jsi takovou blbost jako ovládání spojky? Jestli dobře vymáčkne? [upravil dne 24.4.2013 09:44 od P607Olda] Citovat
punkac Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 a nakonec to bude vyhřátej přítlačák Toto jsem řešil též.... Do Manheimu jsem dojel v pohodě a na spáteční cestě jsem tam nedal už nic Přišel jsem na to tak, že jsem chtěl u Norimberku sjet na odpočívadlo a pětka nešla vyřadit, nechal jsem jí tam a jel nonstop k domovu. Bylo docela zajímavý jezdit přes křižovatky na pětku, naštěstí v noci všude blikaly oranžový světla na semaforech. Druhý den jsem při vyplém motoru zařadil trojku, pustil auto z kopce a odjel do servisu Citovat
ozzy56 Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 je rozdíl nezařadit nic a nezařadit jen některou rychlost Citovat
h4wk3y Odesláno 25. duben 2013 Autor Odesláno 25. duben 2013 A jakym zpusobem prosim zkontrolovat, jestli dobre vypina spojka? Jinak vcera jsem poridil silentblok FB15880, coz je snad spravna nahrada za ten akceleracni, dneska si na to udelam pripravek a pokusim se ho doma o vikendu nalisovat... Jeste jedna vec, asi zalezi na natoceni toho silentbloku, ze? Takze natocit tak, ze ten gumovy spoj stredu s vnejsim kruhem bude jakoby vertikalne(jakoby nahore a dole)? Diky moc! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.