Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno
Prinasam info. Problem nastal ked mechanik vymedzil volu na starom kompresore, nahodeny novy, zvuky sa uz neprenasaju tak intenzivne, ale uplne jemne nepravidelne ako predtym. Cize kompresor som objednaval uplne zbytocne(problemom malo byt chytene lozisko na kompresore). Teraz pri zapnutej klime robi to co predtym, jemny nepravidelny hukot vo vnutri kabiny, motor ide ok. Po vypnuti klimy zvuky prestanu, cize nejako sa to musi jemne prenasat do kabiny. Musim zistit odkial kam :myslim[/rquote

[upravil dne 25.6.2013 12:37 od tomike]

Odesláno

Ahojte,

vcera som mal autom na jame a skusal som vyriesit hore uvedeny problem, no nic som nenasiel. Nema/l niekto podobny problem? V servise /aj origo/ s tym nevedia pohnut(vraj mam jazdit dalej, ze sa nemoze nic stat). Tak uz neviem :myslim

Skusal som hladat na inych forach a nie som sam s takym problemom. Nasiel som aj odporucanie vymenit mikrodrazkovy remen (ten som menil minuly rok) a napinaciu kladku. No bude to zas bud, alebo..... ozaj neviem.

[upravil dne 3.7.2013 21:20 od tomike]

• O 2 týdny později...
  • O 9 měsíců později...
Odesláno

Tak sa oteplilo, a zistil som, že klíma nechladí, kompresor nepripája, auto r.v.2004, dia PP 2000 problém s klímou nehlási, ale: tlak v okruhu 1 bar, povolenie klimatizácie (či niečo v tom zmysle, nepamätám) \"NE\", veľké otáčky ventilátora - točil, malé otáčky ventilátora - ani sa nepohol, ale napísalo, že je to v poriadku.....viete poradiť? Nechápem, ak klíma nejde kvôli malému tlaku, a ten vie odmerať, prečo to nevypíše ako chybu

Odesláno

Tak řeším malou intenzitu klimatizace. Klima naplněna,filtr vyměněn a tak nějak to pořád není ono. Napadlo mě se podívat na to čidlo v liště před spolujezdcem, ale nic tam není. Může být někde jinde?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahojte, ja zas mám takýto problém. V minulom roku po lete, som si dal doplniť klímu, lebo už chladila podstatne slabšie. Po doplnení mašinou išla ako divá, doplnených bolo 400g chladiva.

Pred mesiacom som si klímu dezinfikoval granátom SONAX, pustil som ju na plné gule a na najnižšiu teplotu, ... v aute bolo ako v chladničke. Od tohto momentu som mal väčšinou klímu vypnutú manuálne cez PC a režim AUTO som nepoužil, lebo jazdím s kolegom, ktorý ma alergiu na klímu, čiže som ju vôbec nepoužíval.

Včera bolo horúco a išiel som na výlet, nastavil som si teplotu a stlačil AUTO, ... nič sa neudialo, išiel naďalej teplý vzduch z vonku, dal som teplotu na LO, taktiež nič. Zastavil som na parkovisku, vypol klímu a opäť zapol a vtedy som zistil, že mi asi nespína kompresor, pretože predtým bolo cítiť cuknutie a nepravidelný chod na voľnobehu, čo spôsobovala klíma, teraz nič, ani ťuk ...

Je ku klíme nejaká poistka, alebo niečo? Auto má momentálne najazdených 100000.

Ďakujem za každú radu :-)

Odesláno

Ked si doplňal 400g chladiva a neodstránil príčinu úniku,tak ho tam máš zas málo.Nízky tlak - nepovolenie zopnutia kompresora.

Odesláno

Serus Fero, vtedy som to bral tak, že je tam toho chladiva proste málo preto, lebo má auto už svoj vek a že to preste potrebovalo doplniť, nepomyslel som si, že by tam mohol byť únik :-(

Teraz som sa v inom vlákne dočítal, že mám otestovať ventil na potrubí, na ktoré sa napája plniaca mašina a že keď nesyčí, tak je to tým, že je málo chladiva, čiže máš pravdu ...

Čo by si mi poradil, mám to dať spraviť origo do Peugeotu, alebo postačí akýkoľvek servis, kde sa zaoberajú plnením klímy?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte, tak problém, ktorý som mal bol v deravom kondenzátore ... zisťovali to dusíkom, už je všetko OK a klíma chladí, ale odišlo aj to čidlo v kabíne pred spolujazdcom, klíma chladí, no aj vtedy, keď je vonku 14 a ja to mám nastavené na 22 a je noc.

Koľko stojí to čidlo a aké má číslo? Je potrebné ho potom cez dia načítať a vymazať chybu, alebo to stačí len nacvaknúť a hotovo?

Ďakujem :-)

[upravil dne 13/7/14 14:58 od Balachar]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...