Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Koupě vozu - Peugeot 207, 308 - Neverending story je u konce

Recommended Posts

Odesláno

Už teď lituju, že jsem to tu založil, protože mě ukamenujete....

Ale to je jedno. V létě (kolem května-června) se chystám na koupi nového vozu pro mě. Nový, no, asi ojeté. Protože stále nejsem schopen dát do kupy dost peněz na nové a zadlužit se nechci. Nějaké moje požadavky... Najeto kolem 50 000km (i více ale strop je tak 70-80 000km), po prvním majiteli, po nekuřákovi, s jasnou historií, bez investic (snad se takové najde) a do těch 100 000kč. Vím, že to je hodně požadavků a málo peněz, ale dají se takové auta sehnat, jen nevím, jak to je s poruchovostí a podobně. Ocenil bych i nějaké vlastní zkušenosti. Jasně, net je toho plný, ale tak....kdo má tomu věřit. Více věřím lidem zde na klubu než některým šuldům na netu...

Uvažoval jsem o 207ce, pokud bych měl u Peugeotu zůstat, konkrétně tento: http://www.tipcars.com/peugeot-207/14-koupeno-v-cz-14i-19560786.html

Moc děkuji za nějaké ty vaše ohlasy, názory, rady a tipy :) nechci zůstat jen u řešení Peugeotů, přijímám i jiné značky.

[upravil dne 21/6/13 21:28 od lukaro]

Odesláno

Akurat dnes mi stryko volal ze si kupil nove auto a ze sa potrebuje zbavit stareho.

Opel Corsa 2010, 1.2 benzin 44.000 nabehane. Je to dochodca, pravnim takze k auto sa staral autorizak., su j tomu letne / zimne a je rozumnom stave...

Viem ze to nie je Peugeot ale cca rovnaky trieda ako 207 co pozeras...

Odesláno

Nevím.. ale na ty 207 mi nesedí km... :/ zkus to nechat proklepnout tady.. ale abych na novém autě najel ani né 10k ročně? :myslim

Odesláno

Mám auto po tátovi, který ho kupoval nový v listopadu 08 a teď má 28200. Jezdil s ním normálně, co potřeboval, občas i já. Teď ho proháním a od loňské garančky mám najeto asi 3000km. Takže u takovéhleho auta, který evidentně sloužilo v rodině a ne ve firmě, myslím 10tis. km je dost věrohodný. Proč ne.

Guest Džůny
Odesláno

1) Vykašli se na najeté KM, důležitý je stav. Auto se dá odrovnat i za 10 tkm. A, paradoxně, může být o trochu vyšší nájezd výhodou (zvlášť u nafty) – může se totiž stát, že u auta, které má málo najeto trefíš zrovna období, kdy už žádá větší investice, protože díly od výroby dosluhují (baterka, výfuk, turbo, vstřiky,…), zatímco u vyššího nájezdu už to pravděpodobně někdo musel udělat.

2) Nekupuj \"nadoraz\". Radši kup za 70 a 30 nech do rezervy na servis. Koupit za 100 a modlit se, aby nic neodešlo, to je hloupost.

3) Pokud se rozhodneš pro Peugeot, vyčleň 2-3 tisíce (palivo, práce) a nechej ho prohlédnout tady: http://www.peugeotservis.eu/

4) Bezpohlavní, nudné a nenápadité \"deutsche efektische\" VWAudi už fakt ne, prosím. :D

[upravil dne 22/4/13 00:23 od Džůny]

Odesláno

Díky Džůny i ostatním děkuji ;)

Nevím jestli u Peugeota zůstanu, protože......teď budu ten nejhorší a smažete mě tu, ale řeknu to.... Moc těm autům co se spolehlivosti nevěřím. Když už mám přečtených tolik článků a recenzí. Ještě uvidím, ale líbí se mi 207ka...

Odesláno

Já vím, jsou to více méně blbosti, ale 207 je krásná. Prostě vypadá skvěle a moc se mi líbí interiér... ;) chtěl bych ji buď červenou a nebo černou, jo i bílá by byla super.

Odesláno
1) Vykašli se na najeté KM, důležitý je stav. Auto se dá odrovnat i za 10 tkm. A, paradoxně, může být o trochu vyšší nájezd výhodou (zvlášť u nafty) – může se totiž stát, že u auta, které má málo najeto trefíš zrovna období, kdy už žádá větší investice, protože díly od výroby dosluhují (baterka, výfuk, turbo, vstřiky,…), zatímco u vyššího nájezdu už to pravděpodobně někdo musel udělat.

2) Nekupuj \"nadoraz\". Radši kup za 70 a 30 nech do rezervy na servis. Koupit za 100 a modlit se, aby nic neodešlo, to je hloupost.

3) Pokud se rozhodneš pro Peugeot, vyčleň 2-3 tisíce (palivo, práce) a nechej ho prohlédnout tady: http://www.peugeotservis.eu/

4) Bezpohlavní, nudné a nenápadité \"deutsche efektische\" VWAudi už fakt ne, prosím. :D

[upravil dne 22/4/13 00:23 od Džůny]

Já mám k dispozici cca 130 000kč, takže auto klidně do toho stropu 100 000kč :)

Odesláno

Za 100k ti nechám mojí 406. Km ti tam nastavím, kolik si řekneš a auto je taky momentálně bez investic (než upadne výfuk nebo něco jinýho :aut:D)

Ale teď vážně. 207 je pěkná a co jsem měl možnost se projet, tak jsem z ní měl dobrý pocit. Navíc je to dle statistik jeden z peugeotů, co se povedl i po stránce kvality :myslim

Takže pokud zvolíš nějaký osvědčený motor a nekoupíš stočenou bořku, budeš určitě spokojený :)

Odesláno

Ač mi to tu budú vyvracači najskôr vyvracať ( :D ) tak by som pozeral po 1.4 16V 65kW... 1.4 8V je na toho mastodonta slabá, resp. dynamika jazdy bude biedna.

Do ojazdeného VTi by som napríklad ja osobne nešiel... :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...