Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No jo nesmis to moc resit....kdyby kazdej mel stary gumy nemaji co vyrabet ted nam na predku Pirelli rok 2003 a Bridgstony na zadku rok 2004 na suchu sedi jak pribity a na mokru stejne nejezdim vic jak 90 a jezdim kolem komina.....

ona ti na mokru nepomuze ani super guma kdyz se nekomu nalepis na na prdel a on bude brzdit tak ses stejne v nem,jde spis o krizovy situace ,kdyz ti nekde nekdo vylitne,ale to stejne nekdo vyskoci 50 m pred autem nez zareagujes tak stejne na mokru neubrzdis....

Odesláno

Naprosto nesmyslný žvýsty autora o ničem - to že guma tvrdne tuší i malé dítě. Nicméně i mezi naprosto novými pneumatikami jsou fatální rozdíly. Stejně tak mezi starými, tím spíš pokud byly různě skladované. Nechápu, že vůbec někdo takový balast zveřejní.

[upravil dne 16/4/13 09:48 od koblih69]

Odesláno

Mám v garáži dva zimáky s 6mm vzorku z roku 2000, tj. 13 let staré, dostal jsem je tehdy k autu, majitel skutečně moc nejezdil :) Jak ztvrdly nevím, ale jsou dost popraskané. To by mi vadilo spíš. Letní mám tuším 2005-2006, tam uvidím, jestli je ještě dám letos nebo jestli už půjdou nové...

Odesláno

No jo nekdo najezdi opravdu malo,manzelka cca 7000km za rok,cely rok jezdi na zimakach nevyplati se mit 2 sady,protoze to auto driv shnije nez by ojezdila 2pary gum po 3 letech je na zimakach Continentalech cca 7mm vzorku

Odesláno

Chtěl bych pracovat v Rakouským autoklubu...podle mě to musí být užasná práce. Přijdeš tam ráno a vymýšlíš si nějakou hovadinu, u který se zabavíš, pak pár dní sháníš matroš na to, pak si trochu zařádíš s autem a tipuju, že to všechno za plat, kterej pro běžnýho českýho občana někde v říši snů:D

Odesláno

Proč nikdo nenapíše, že nejzávadnější prvek v autě je z 99% ta šiška mezi volantem a sedačkou?

Lidi si zvykli, že všechno musí přece být podle norem a tisíckrát testovaný, tedy řidičova zodpovědnost a rozum není nutnost. Když mám ABS/ESP/ASR a zimní gumu, můžu jet ve sněhu 140 a do zatáčky přes kaluž taky. Fyzika už neplatí. Přitom autoškola je fraška o nějaké teorii a nikdo nemá ani základní cit pro rozpoznání stavu silnice nebo vady na autě.

Malej smyk pak vyvolává křik, neuvážený brždění a zoufalý pokusy o cosi, co končí bouračkou a konstatováním \"asi špatně vyrobený gumy\" nebo \"nějak nezabralo ASR\".

Přitom smyk je vcelku příjemná, dobře ovladatelná věc, když člověk trochu rozumí fyzice.

Na zimu sem si dal do zadu starý a do předu nový gumy. Ještě jak byl ten poslední sníh tak sem bral každej kruháč rukávem a protože je většina mírně klopená od středu ven, krásně se dá s předním náhonem ve správným úhlu dlouhej oblouk. Lidi kvůli mě pouštěli výstražný protože přece každej smyk znamená hroznou nehodu. Trotli :)

Odesláno
Chtěl bych pracovat v Rakouským autoklubu...podle mě to musí být užasná práce. Přijdeš tam ráno a vymýšlíš si nějakou hovadinu, u který se zabavíš, pak pár dní sháníš matroš na to, pak si trochu zařádíš s autem a tipuju, že to všechno za plat, kterej pro běžnýho českýho občana někde v říši snů:D

Naprostý souhlas.Jen poznámka.Proč shánět matroš?Fantazie je nekonečná a papír,respektive monitor snese všechno.Pokud se dnes někde napíše,že je na trhu novinka v podobě podzimních gum,které mají lepší vlastnosti na spadaném listí,než gumy letní,které fungují jen díky záření se slunce a než gumy zimní které milují mráz :) :) tak je opět zajištěna výroba na X let dopředu,páč spousta lidí nepoužívá to co má mezi ušima,ale radši si přečte \"fundovanou\" recenzi.Holt je to perfektně vymakaný lobby systém.Jinak taky mám pneu staré asi 5 let a myslím,že už to s nima doklepu.Dokud bude hloubka dezénu odpovídat předpisům,tak je měnit nebudu.Ono taky při momentálním nájezdu cca 2 000 km/rok to nemá cenu.A reakce typu - Guma tvrdne,pneumatika je to jediné co tě drží na silnici,až se zabiješ,tak si pak nestěžuj :D:D:D ani psát nemusíte,to je takové dogma dnešní doby na autofórech.Jen by mě zajímaly cifry,jaké dají gumařské firmy za reklamy a tzv. osvětové akce,aby lidi pořád kupovali a čím dal víc.Myslím,že by mě jako běžnému uživateli života stačila týdenní částka a zajistil bych i vnuky :)

Odesláno

...

A reakce typu - Guma tvrdne,pneumatika je to jediné co tě drží na silnici,až se zabiješ,tak si pak nestěžuj :D:D:D ani psát nemusíte,to je takové dogma dnešní doby na autofórech.Jen by mě zajímaly cifry,jaké dají gumařské firmy za reklamy a tzv. osvětové akce,aby lidi pořád kupovali a čím dal víc...

Guma určitě tvrdne. Zvlášť, pokud byla vystavena slunečnímu záření. Pokud byla v chladu a temnu, je to velký rozdíl.

Potřebují, aby se točili peníze, to je jasné... A to jsi ještě neslyšel diskuze v rádiích, co si lidé myslí o povinnosti mít zimní pneu... :aut

Každopádně pokud někdo chce jezdit jako prase, ať má nové pneumatiky.

Co se týče toho tvrdnutí starých pneumatik a problémů s ovladatelností na mokru - mám svou, poněkud špatnou zkušenost...

Na jednom starším Peugeotu mám pěkné pneumatiky, víceméně nepopraskané, ale patrně 20 let staré...

A tam byl na mokru vidět jasný rozdíl.

Takže při tom desetiletém stáří by to už také mohlo být poznat - ale záleží na tom, kde ta guma těch deset let byla, jestli schovaná, v garáží, nebo venku, na Slunci...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...