gronholmm Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 Docela zajímavé počtení se objevilo dnes na idnes http://auto.idnes.cz/test-starych-pneumatik-0vq-/automoto.aspx?c=A130415_002506_automoto_fdv Je to tu sice dokola řešené téma, ale myslím že se neztratí když se zase připomene... Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 No jo nesmis to moc resit....kdyby kazdej mel stary gumy nemaji co vyrabet ted nam na predku Pirelli rok 2003 a Bridgstony na zadku rok 2004 na suchu sedi jak pribity a na mokru stejne nejezdim vic jak 90 a jezdim kolem komina..... ona ti na mokru nepomuze ani super guma kdyz se nekomu nalepis na na prdel a on bude brzdit tak ses stejne v nem,jde spis o krizovy situace ,kdyz ti nekde nekdo vylitne,ale to stejne nekdo vyskoci 50 m pred autem nez zareagujes tak stejne na mokru neubrzdis.... Citovat
koblih69 Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 Naprosto nesmyslný žvýsty autora o ničem - to že guma tvrdne tuší i malé dítě. Nicméně i mezi naprosto novými pneumatikami jsou fatální rozdíly. Stejně tak mezi starými, tím spíš pokud byly různě skladované. Nechápu, že vůbec někdo takový balast zveřejní. [upravil dne 16/4/13 09:48 od koblih69] Citovat
oddie Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 Mám v garáži dva zimáky s 6mm vzorku z roku 2000, tj. 13 let staré, dostal jsem je tehdy k autu, majitel skutečně moc nejezdil Jak ztvrdly nevím, ale jsou dost popraskané. To by mi vadilo spíš. Letní mám tuším 2005-2006, tam uvidím, jestli je ještě dám letos nebo jestli už půjdou nové... Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 No jo nekdo najezdi opravdu malo,manzelka cca 7000km za rok,cely rok jezdi na zimakach nevyplati se mit 2 sady,protoze to auto driv shnije nez by ojezdila 2pary gum po 3 letech je na zimakach Continentalech cca 7mm vzorku Citovat
koblih69 Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 Možná bychom mohli zkusit rekord. Na mém Fiátku 500 měly gumy min 10 let už když jsem ho před 15-ti lety kupoval Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 Na 105 od mati jsou jeste gumy or 34 a na nich se jeste ted jezdi ty jsou stary minimalne 15-20 let.... Citovat
odee Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 Chtěl bych pracovat v Rakouským autoklubu...podle mě to musí být užasná práce. Přijdeš tam ráno a vymýšlíš si nějakou hovadinu, u který se zabavíš, pak pár dní sháníš matroš na to, pak si trochu zařádíš s autem a tipuju, že to všechno za plat, kterej pro běžnýho českýho občana někde v říši snů Citovat
Fusion Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Proč nikdo nenapíše, že nejzávadnější prvek v autě je z 99% ta šiška mezi volantem a sedačkou? Lidi si zvykli, že všechno musí přece být podle norem a tisíckrát testovaný, tedy řidičova zodpovědnost a rozum není nutnost. Když mám ABS/ESP/ASR a zimní gumu, můžu jet ve sněhu 140 a do zatáčky přes kaluž taky. Fyzika už neplatí. Přitom autoškola je fraška o nějaké teorii a nikdo nemá ani základní cit pro rozpoznání stavu silnice nebo vady na autě. Malej smyk pak vyvolává křik, neuvážený brždění a zoufalý pokusy o cosi, co končí bouračkou a konstatováním \"asi špatně vyrobený gumy\" nebo \"nějak nezabralo ASR\". Přitom smyk je vcelku příjemná, dobře ovladatelná věc, když člověk trochu rozumí fyzice. Na zimu sem si dal do zadu starý a do předu nový gumy. Ještě jak byl ten poslední sníh tak sem bral každej kruháč rukávem a protože je většina mírně klopená od středu ven, krásně se dá s předním náhonem ve správným úhlu dlouhej oblouk. Lidi kvůli mě pouštěli výstražný protože přece každej smyk znamená hroznou nehodu. Trotli Citovat
lape Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Chtěl bych pracovat v Rakouským autoklubu...podle mě to musí být užasná práce. Přijdeš tam ráno a vymýšlíš si nějakou hovadinu, u který se zabavíš, pak pár dní sháníš matroš na to, pak si trochu zařádíš s autem a tipuju, že to všechno za plat, kterej pro běžnýho českýho občana někde v říši snů Naprostý souhlas.Jen poznámka.Proč shánět matroš?Fantazie je nekonečná a papír,respektive monitor snese všechno.Pokud se dnes někde napíše,že je na trhu novinka v podobě podzimních gum,které mají lepší vlastnosti na spadaném listí,než gumy letní,které fungují jen díky záření se slunce a než gumy zimní které milují mráz :) tak je opět zajištěna výroba na X let dopředu,páč spousta lidí nepoužívá to co má mezi ušima,ale radši si přečte \"fundovanou\" recenzi.Holt je to perfektně vymakaný lobby systém.Jinak taky mám pneu staré asi 5 let a myslím,že už to s nima doklepu.Dokud bude hloubka dezénu odpovídat předpisům,tak je měnit nebudu.Ono taky při momentálním nájezdu cca 2 000 km/rok to nemá cenu.A reakce typu - Guma tvrdne,pneumatika je to jediné co tě drží na silnici,až se zabiješ,tak si pak nestěžuj :D:D ani psát nemusíte,to je takové dogma dnešní doby na autofórech.Jen by mě zajímaly cifry,jaké dají gumařské firmy za reklamy a tzv. osvětové akce,aby lidi pořád kupovali a čím dal víc.Myslím,že by mě jako běžnému uživateli života stačila týdenní částka a zajistil bych i vnuky Citovat
Marcel505 Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 ... A reakce typu - Guma tvrdne,pneumatika je to jediné co tě drží na silnici,až se zabiješ,tak si pak nestěžuj :D:D ani psát nemusíte,to je takové dogma dnešní doby na autofórech.Jen by mě zajímaly cifry,jaké dají gumařské firmy za reklamy a tzv. osvětové akce,aby lidi pořád kupovali a čím dal víc... Guma určitě tvrdne. Zvlášť, pokud byla vystavena slunečnímu záření. Pokud byla v chladu a temnu, je to velký rozdíl. Potřebují, aby se točili peníze, to je jasné... A to jsi ještě neslyšel diskuze v rádiích, co si lidé myslí o povinnosti mít zimní pneu... Každopádně pokud někdo chce jezdit jako prase, ať má nové pneumatiky. Co se týče toho tvrdnutí starých pneumatik a problémů s ovladatelností na mokru - mám svou, poněkud špatnou zkušenost... Na jednom starším Peugeotu mám pěkné pneumatiky, víceméně nepopraskané, ale patrně 20 let staré... A tam byl na mokru vidět jasný rozdíl. Takže při tom desetiletém stáří by to už také mohlo být poznat - ale záleží na tom, kde ta guma těch deset let byla, jestli schovaná, v garáží, nebo venku, na Slunci... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.