Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

aj ja som bol na diag zobrazilo sa mi toto hlasenie ktore som vymazal no a dnes som bol znova na diag ...chyba mi nezmizla a už sa neda ani vymazať pred tym sa dala zmazať a po par jazdach sa objavila...mechanik povedal ,že kedže sa neda vymazať tak to vraj určite robi elektromagneticky ventil turba vraj došiel viete mi niekto povedať stačí ho len vymeniť za nový alebo ho treba aj nejako nastaviť prípadne aktivovať v palubnom pc? pytam sa aby som mal prehlad kolko ma to bude stať a či ma mechanik len nejako nenatahuje...pripadne nejaky navod ak ste videli niekde na nete dakujem...mam použiľ origo diel či stači nejaka dobra alternativa origo dielu.Teraz v  sobotu som bol v origo servise tam ma poučili že treba vymeniť cele turbo aj z tym el.mag.ventilom /repas priamo od pegot servisu/ vraj je to ako jeden kus že oni nemenia ten ventil samostatne je to sice pekne ale zahlasili cenu okolo 500E.nerozumiem načo meniť turbo.menili ste niekto ten ventil?

Motor mam RHR 100kw.VIN: VF36DRHRG21257680

post-9873-0-33987500-1442140100_thumb.jp

Guest Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

Ten jsem měnil... Kupoval sem ho u Badisaka  

PIE 7.01633.04.0 PIERBURG

778kč. Je to origo díl co tam dával Peugeot. Výměna na 10minut. Já dal i novou podtlakovou hadičku k ventilu.

Jinak nic se neaktivuje ani nenastavuje. Jen až ho budeš menit, tak si dobře pamatuj kterou hadičku si odkad vyndal :) vytahujou se poslepu. Jedna je přívod podtlaku, další je podtlak k membráně u turba a další je filtřík

Upraveno uživatelem Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

chozeluizskuner ...nebolo ho treba ani nijako nakalibrovať? pytam sa lebo ak nie tak to skusim urobiť doma .v servise niečo hovorili o podložkach aby nastavili vychodziu polohu tiahla na lopatky turba

prave som našiel tu pokec o ventile kde su vyfotene tie ventili a nikde som nenašiel žiadne tiahla od lopatiek o čom mi vlastne rozpravali v servise? podla obrazkov to stači len zmontovať stary  a namontovať naspeť nový

Upraveno uživatelem tonottt
Odesláno

tonottt, to o čem píšeš je podtlakové ovládání naklápění lopatek. To se opravdu musí nastavovat pomocí podložek. Elektroventil ovládání turba pouští podtlak právě do toho ovládání naklápění lopatek. Ten stačí jenom vyměnit a nic nenastavuješ.

Odesláno

Pánové, nevím, ale včera jsem se projel mondeem 2.0 tdci 96 kW a oproti 407 2.0HDI tahal jako ďas.Za plynem šel o hodně líp a do otáček taky.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

:xvul  řeště si to jinde... Asi máte vyhoněný mrchy  :myslim

Odesláno

Myslím, že nemáš pravdu. Mondeo táhne pěkně odspodu a žádný kopanec jsem rozhodně nepocitil. Za to pezo do 2000 skoro nic a pak se trochu rozjíždí. Možná mám něco špatně. Taky z nízkých otáček se dost dlouho rozjíždí, pomalu akceleruje.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

To máš asi určitě něco špatně.... Já cejtim slušnej zátah hned za 1500ot. Ale zas mám nějaké ty "úpravy"

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Nevím jestli mám ten samý problém ale zkusim to.

Také mám problém se ztrátou výkonu ale vždy pouze dočasnou. Vždy když je motor studený tak jede bez turba občas turbo natlačí. Když je motor teplý tak je vše v pořádku. Myslel jsem, že to bude dělat el.mag.ventil, ten jsem vyměnil. Poté jsem dal novou váhu vzduchu. S tou to nějaký čas jezdilo plně v poho ale až nyní se začalo toto. Turbo mám zdravé. Dia nic nehlásí.

P 407SW 1.6Hdi 2006

• O 2 měsíce později...
Odesláno

kdyz nic nehlasi, treba potom merat hodnoty pocas jazdy, jako naprikald tlak turba, tlak paliva atd... Ja sem mal napriklad predratu hadicku podtlaku, ale ne k turbu, ale ke klapkam. Auto nejelo, ale taky nehodilo do nouzaku, coz je ale zahada...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...