skuci Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 zdarec... je tu nějaký elektrikář, co se vyzná ve schématech, případně dokázal pomoct, mám na mysli např. toto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtěch Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 co konkrétně ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 No na to co jsi přiložil nemusí být elektrikář , co potřebuješ, konkrétně? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skuci Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 wojtěch: máš SZ [upravil dne 2/4/13 20:28 od skuci] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 No to nemám Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skuci Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 tak já nevim co na to kdo musí bejt vystudovanej, jediná podstatná věc pro mě je ta, že já o tom nemám vůbec ponětí... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest servisman Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 to ti udělá každý šikovný peugeoták Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skuci Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 odpovědi byli rychlejší než sem čekal... už tady něco kuju v wojtěchem, tak snad mě pochopil... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 No jeslti chceš na 508 lepit nějaký LED pásky tak bych ti stejně nepomohl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Co chceš dělat s LED páskama? Snad to nechceš hodit na 508mu? Jenom nechápu proč je na ten spínač přiveden + když není spínán? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edison Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Taky by mě zajímalo, co s tím? Pokud jsou ty LED pásky v nějakých rozumných mírách pro 12VDC zachází se s tím prakticky jako s žárovkou. Ale vně auta bych to tak jako tak necpal vůbec, dovnitř výhradně velmi uvážlivě... Tuhle jsem potkal na dálnici kamion, kterýmu čelní vokno a všechno za nim svítilo víc, než předepsané vnější osvětlení.. Fakt hnus jet proti němu. Se divím, že po ňom nešli dojčlandovský poldi... Bych i vnitřní osvětlení, který svítí kamkoli směrem ven zakázal (jestli to už někde nějak formulovaný nejni). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edison Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Jenom nechápu proč je na ten spínač přiveden + když není spínán?To bude kvůlivá podsvětlení/signalizaci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skuci Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 ne nebojte... Žádný LED pásky lepit nebudu... to bylo první jednoduchý schema který sem na netu našel a podle něj udelat jiný... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vítek1 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Co chceš dělat s LED páskama? Snad to nechceš hodit na 508mu? Jenom nechápu proč je na ten spínač přiveden + když není spínán? doufam stejne! ten vypinac bude mit kontrolku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Edison, jj máš pravdu, ale to bude svítit furt. Jo, pokud kontrolka, tak to jo skuci, že ty si chceš udělat podsvícení do prostoru nohou? [upravil dne 2/4/13 20:43 od HonzaZ] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skuci Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 hele o tom podsvícení sem taky tak trošku uvažoval ale tohle s tim nemá fakt nic společnýho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edison Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Edison, jj máš pravdu, ale to bude svítit furt. Jo, pokud kontrolka, tak to jo skuci, že ty si chceš udělat podsvícení do prostoru nohou? [upravil dne 2/4/13 20:43 od HonzaZ] To jde jen o to, na který z pinů se přivede trvalý a na který spínaný drůt. Pak to může fungovat buď jako kontrolka, nebo jako trvalé podsvícení. Pak by se to plus ještě mohlo natáhnout jen od podsvětlení přístrojů a pak by se to prosvěcovalo jen při zapnutí světel. Možností, jak to použít je celkem dost... :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 A nebyl by tu nějaký revizák, když už se tu ptáte na elektrikáře? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skuci Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 tak vyřešeno... díky wojtěchovi za skvělou prácičku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 A nebyl by tu nějaký revizák, když už se tu ptáte na elektrikáře? Potřebuješ revizáka nebo revizi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts