Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jsem v kontaku s firmou,která by to udělala z nějaký slitiny,ale objem min500ks:bojim

cenu budu vědět až zítra.....

kolik myslítě že může být cena za ks?

Odesláno

To přece nemůžeš udělat z kovu ;)

Stačí vzít původní, upíchnout tam středovou dírku a ten kužílek udělat ze silonu nebo lépe z teflonu. Vložit, vlepit, zapertlovat a už s eto nidky nepoškodí. Cena opravy tak 100,-

Odesláno

Kovove bych tam necpal ...

To radeji vice nejake vazeliny - me jak jsem retauroval prepinac na sterace se osvedcila zatim

bila ve spreji od BenBravenu ci jak se jmenuje ta fa.

Prepinac prepina jde lehce a zatim to maka jak ma.

A stejne k pruzince nedelal bych vetsi tlak na hrot - vysledkem muze byt / nemusi destrukce protikusu.

Smerovky pouzivame x-krat za jizdu.....

Odesláno

brutall: to je MUX tam to je jinak...

Z kovu ne protože vydřeš ten plast naproti. I kdyby to byl hliník tak je to tvrdý. Uměl bych to odlít celý z nějaké pryskyřice, ale těžko se bude odhadovat trvanlivost. Ideální je ten klobouček z teflonu, ten by vydržel jasně nejvíc. Mám tu jeden MUX a teoreticky bych mohl nechat třeba 10 těch \"špiček\" udělat, ale nemám na to čas...

Odesláno

takže tu ošoupanou vybrousit,udelat tam dirku a udělat novej kužel a do toho dirku a na čep slepit k sobě?

tak to poptám v teflonu,ale myslím že cena bude když to bude dělat firma celý cca300-400kč....

ale lepší než měnit celý páčky za 4500-13000kč......

tohle by měl dělat Lukaro místo těch svejch pikačovin.....

nebo zjistit kdo to dělá pro Valeo a koupi to od něj za pár kč......:D:D:D

Odesláno

Ano, ale je potřeba si uvědomit, že teflon se lepit nedá. Tím vlepením to udržíš na místě a vymezíš vůli ale spoje nebude dost pevný. Takže proto zapertlovat třeba skrz navrtaným kolíčkem. Případně vyříznout v tom kvádříku slepý závit a na ten kužílek dolů (na tu utopenou část) taky. Dát lepidlo a zašroubovat.

Nebo jak bylo napsáno - kup vadný COMM a vezmi si to z pravé páčky ;)

[upravil dne 4/4/13 20:53 od koblih69]

Odesláno

já to zas tak nepotřebuju na sedanu je novej 4 roky tam se měnil a na breaku mám původní:papa

v garáži mám comm z bouračky tak pro sebe mám....

a jeden ještě na díly s ustřiženejma konektorama na bag:papa

spíš to tady hodně lidí trápí a musí pak dávat rakety pěnez za nový,uvidíme na kolik ocení výrobu 1ks z teflonu

pak se udělá poptávka kdo by měl zájem a pak se to dyžtak uskuteční.....

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Už jsem to jednou opravoval, vydrželo to tak dlouho, že už si nevzpomínám, jak jsem to dělal. A teď to začalo zase zlobit. Někdy jde, někdy nejde. Ani nevím, jestli jsem, ten airbag demontoval. Páčky samostatně vyndat nejdou? V ukázce, jak demontovat páčky blinkru je za druhé: demontujeme airbag: v zadní části volantu jsou na stranách dvě zdířky do kterých vložíme vodorovně plochý šroubovák, nebo nějakou trubičku a airbag vyloupneme ven. A zrovna tam chybí obrázek. Nevím jakou silou a kudy,kam vložíme šroubovák, jak na to, abych airbag nějak nepoškodil. Poradí mi někdo?

Odesláno

Páčky blinkrov sa nedajú jednoducho vybrať. Airbag by si mal dať dole a potom aj volant. Na spodnej strane volantu je diera, cez ktorú pritlačíš plochým skrutkovačom na strunu. Airbag je uchytený štyrma úchytmi, ktoré drží práve tá struna. Pritlač dostatočne silno a airbag vyskočí. Ja som pre istotu odpojil najskôr batériu.

• O 1 rok později...
Odesláno

dneska jedu na opravu páček u Coupe do Zábřehu, dám vědět reference.

Už jsem byl na nervy z toho, jak se mi občas samy od sebe rozsvítily světla apod...  někdy to týden bylo OK a někdy to za jednu 30 km cestu do práce udělalo 5x... :grr

Odesláno (upraveno)

Jj, dej vědět. Může to mít i jiné příčiny, v podstatě ta závada podle obr. 1, vždy nějak souvisí s pohybem otočného prstence, tedy je tam vydřený tišťák. Závada může být způsobena i jinou příčinou, přepínač blinkrů je na desce COM a jakákoli nefunkce těchto kontaktů (obecně) se projevuje neobvyklou činností něčeho jiného, prostě počítač to nesprávně vyhodnotí. Některé závady na desce COM umí v Zábřehu taky opravit. Nakonec - budeš u opravy, uvidíš a zeptáš se.

Brutall: jj, bohužel, po dohodě se servisákem, kdy zažil několik průšvihů po amatérské montáži (airbag, ESP), bylo rozhodnuto neposílat. Tak se omlouvám.

Upraveno uživatelem P607Olda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...