Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Black 406 2.1TD ± 370 000km - Jedeme dál

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Takže v neděli mělo auto už i práh po laku, dneska jsem měl volno, zítra jedu na dovolenou, tak jsem ho celé vzal leštícíma pastama a pak i voskem.  Zachvíli ještě skočím na geometrii, přecijen bylo v posledním měsíci shozené všelico, tak to raději nechám donastavit a snad zas bude chvíli klid. Krom toho jsem z druhého auta přehodil čidlo tlaku klimatizace a teď to zatím vypadá, že klima spíná vždy, když má a ne jen když se ji zachce... Jinak večer se na auto ještě přijede podívat jeden zájemce, tak uvidíme třeba po dovolené půjde pryč.  Každopádně lak prahu se vůbec nepovedl stekla mi kapka z c sloupku vzadu na práh, ale ten lak už má tolik vad, že to neřeším, hlavní je, že je prah nový a zdravý.

318.jpg
319.jpg
320.jpg

Upraveno uživatelem Satepek
Odesláno (upraveno)

Takto na fotkách to autíčko vypadá fakt super  :roker  chválim  :potlesk

Upraveno uživatelem t0m@$
Odesláno (upraveno)

Tak jsme po geo, ráno před odjezdem ještě naplnit tu klimu, dneska jsem našel další nesmysl na okruhu klimatizace. Konkrétně tam jak jsou ty ventilky v hadicích u vysoušeče. Tak v té větší hadici byl ventilek ulomený a spadlý do vysoušeče, tlak drželo jen to plastové víčko... Takže přehozený cely vysoušeč z druhé 406-ky, tak snad už to bude ok :))

321.jpg

Odesláno (upraveno)

Nakonec jsem před dovolenou plnil klimu na dvakrát, v jednom servisu přitáhli plničku, dotáhli odsáli, udělali podtlak, napustili olej + barvivo + chladivo, sundali plničku a vše vypsyčelo přes opětovně ulomený ventilek... S jinou plničkou v jiném servisu po výměne obou ventilků již bez problému :)

Na auto se byl dívat jeden zájemce, který si nechal do pátku čas na rozmyšlenou a další se podívá zítra.. Takže uvidíme, třeba půjde 406-ka pryč :))

323.JPG

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Dneska další zájemce, který si auto projel tak uvidíme jak se rozhodne.  Zítra auto čeká ještě jedna dálka na dovolenou a pak se uvidí. Buď se prodá a se slzou v oku odjede.. A nebo zůstane, protože poslední dobou zase jezdí jako za mlada a kilometry naskakují.  Dva zájemci aktuálně jsou, uvidíme jak se rozhodnou.

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Takže auto prozatím zůstává doma - je fakt, že je z něj teď bezproblémové auto, zájemci se ozvali, ale většinou proto, aby ukecali nějakou slevu.  No, to mě se nechtělo, tak auto stále jezdí, aktuálně máme asi 344tkm a jelikož jsou destičky na hraně, projel jsem autorozvody pak e-bay a našel jsem něco dost zajímavého za perfektní cenu. Tak uvidíme co v pátek dorazí poštou :)

post-45967-0-83882200-1439399848_thumb.j

Odesláno (upraveno)

Uvidíme, musí se zajet. Ujel jsem s nimi asi 15km s častějším 30-50% bržděním, ale podle mně to ještě není konečná :) Škoda, že se do těchto brzdičů nedělají Redstuffy :).

Odesláno

Satepek: Tak REDstuff jsou na vyšší výkony proto to asi nedělají na obyč 283mm. Co vím ani od ATE se neděla keramika na klasiku 283mm na 406.

Odesláno (upraveno)

Však jasně, ja bych šel do úplné klasiky ATE, na to dojíždění do práce... Ale koukl jsem na ebay a zahlédl jsem jedno už rozbalené nevhodně koupené balení za dobrou cenu, takže nebylo o čem a aspoň vyzkouším jaký je rozdíl.

Odesláno

no hlavně red stuffy do obyč provozu jsou o ničem, ty oceníš hlavně na okruhu.. na ježdění na silnici + občas okruh mám právě green stuff a jsem spokojenej..  :super a po 15km si ještě ani nesedly, musíš je trochu zajet abys mohl porovnávat.. 

Odesláno

Beda: Ja teda mam Redstuffy na sedanu a nerekl bych ze jsou o nicem. Az na coupe dojedu keramiku od Ferada dam i na coupe Redstuffy pokud se osveci.

Odesláno

Beda: To bych mohl brat osobne :D Fakt kdyz to srovnam s obyc deskama je to nesrovnatelny rozdil.

Jako o green jsem premyslel taky ale jelikoz Red jsem mel doma uz asi rok pripraveny na coupe az zmizi Feroda tak volba byla jasna. A vim,ze na coupe pujdou pak taky Redstuff az dojedu Feroda.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Takže po tisícovce km, můžu konečně něco k brzdám říct.. Jedním slovem je to paráda. S těmihle destičkami jdou brzdy pěkně dávkovat. Klasické destičky brzdily při normálním brzdění tak průměrně, při delším či častějším brzdění časem vadly.
Greenstufy, se dají s tlakem pedálu krásně dávkovat, u sériových desek nebyl takový rozdíl mezi malým a velkým tlakem na pedál. Při delší živější jízdě s častějším brzděním brzdy neumírají, pořád brzdí skvěle. Ale pokud člověk bzdy vyloženě zkouší, tak jdou i greenstufy přehřát a pomalu začínají vadnout, ale o dost později než sériové, ale to jsem je fakt zkoušel. Rozjezd, brzda, rozjezd brzda... Při mém normálním stylu jízdy jsem vadnutí sériových destiček občas pocítil, u greenstuffu se mi to povedlo, jen když jsem zkoušel brzda - plyn.

PS: disky se špiní i s greenstufy, možná trošku méně, ale špiní.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...