Y2K Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 napriek vacsim problemom (tlak oleja, zdvihatka, 2 katy, 2 predkaty, 4 lambdy,....) aj tak 152kW Citovat
John Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 Ducatista : jj mě ber z rezervnou je pravda,že jezdím z 70% dálky ale vesměs jezdím tak 60%dálnici a zbytek okresky a město.Jinak když jezdím některý týden jen město a okresky tak to vychazí kombinovaně kolem 10l/100km. Citovat
kevinlaca Odesláno 25. březen 2013 Autor Odesláno 25. březen 2013 Ja by som ani mesto moc nechodil, skor take ze 30km mimo mesta (90km/h) alebo 20km cize kratke trasy... tam by som pocital neakych 8,0 litrov s lahkou nohou ... dalo by sa??... (s Octaviou mam tam 7,2l v zime a ked je dobre pocasie tak 6,8-6,7l) Viem tie auta sa nedaju porovnavat... ale cca by mal byt asi 1-2 litre rozdiel, nie ? A dalsia otazocka.. Ako sa sprava 3,0V6 LPG ?? Jazdim aj na 1,2 HTP LPG ale tam ma to trocha sere.. za studena skace jak koza za tepla ak som pod 2500 RPM tak tiez mu to nepasuje.. opatrne musim pridavat plyn... Citovat
KingSpade Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 10/100 kombinovaná je celkem slušná spotřeba...na ten můj roční nájezd cca 5-6tisíc km byl to utáhnul celkem v pohodě Citovat
John Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 kevinlaca : koukni se na muj profil spritmonitor.de a uvidiš...jinak kolem 8l se dá dálky úplně vpohodě... Minulej rok dovolená Chorvatsko u mě s coupé a 4lidma tam a zpět a výlety po okolí vyšlo na 8.33l/100km. KingSpade : pokud najedeš do 6tis. km za rok,tak to bych vůbec spotřebu neřešil já za skoro 2roky co mám coupé jsem s ním najel skoro 60tis km.Ale je pravda,že dost bylo i pracovně..ale to je jedno. Citovat
masterjj Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 5,9 l/100km - Pokud budeš jezdit jako fabie. (muj osobák ) Jinak poruchovost téměř nula kromě výměny cívek. 225 tis. km Citovat
John Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 masterjj : to bych v tom autě asi usnul nudou můj osobák teda bylo lehce přes 7l/100km když jsem jel na pohodu po okreskách a pak po dálnici...ale to už není požitek ale jen kochání a jízda pan klobouk Citovat
Mik.e Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 kevinlaca: tak máš víc možností.. bud V6 vůbec - neuživíš to (moc km ročně atd.) nebo V6 ano a holt si připlatit za zvuk a svezení (otázka jak dlouho Tě to bude bavit) a nebo V6 jako víkendové vozítko jinak k boji 3.0 V6 nebo 2.0 nikde sem nečet, že by někdo s V6 urážel nebo se vytahoval na 2.0 akorát se to překrucuje a at se vyjádří někdo s coupé 2.0 za kolik jezdí, tipuju, že se málokdo dostane pod Johnovu spotřebu s V6 moje spotřeba 152kW automat je většinou 10,5 - 11,5l/100 km (vetšinou to zkazí krátký popojezdy ) Citovat
KingSpade Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 no já pochybuju, že se někdy někdo vůbec dostane pod spotřebu masterjj 5,9l/100km Citovat
Mik.e Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 tak asi z kopce s větrem v zádech a vztyčenou plachtou nebo to překopal na hybrid s baterkama ale borec Citovat
KingSpade Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 to joo teda..je to borec..majitelé HDi si mezitím musejí rvát vlasy Citovat
kevinlaca Odesláno 25. březen 2013 Autor Odesláno 25. březen 2013 Mal by som si to vyskusat... kazdy jazdi inak... A ta spotreba okolo tych 8 litrov by sa este dala zvladnut... V6 by bolo dobre ako druhe auto... na Weekend.. lenze ked si kupim druhe auto tak za tu cenu by som mohol jazdit s V6 aj za 20 litrov Vzhladom nato aka je situacia na slovensku, neviem co bude :-/ Ako prve auto si myslim ze V6 nebude.. Ale raz ho budem mat !! ked nie 406 tak 407 Coupe 3,0 V6 ! Ako prve auto by ste ake odporucali ? moje podmienky su: Peugeot a benzin a aby som sa doneho vmestil Citovat
FiFa_cze Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 Sákra, jak to tak sleduju, tak tu má hodně lidí V6ky Docela rád bych se v tom svezl. Musí to být paráda K debatě 2.0 vs 3.0 V6 jsem zastáncem V6ky. Když už kupuju sportovní auto v benzínu, tak musím mít i na provoz a jak je tu už hodněkrát napsáno, tak ta 2.0 nebude mít o moc lepší spotřebu, možná tak nižší pojistku... Citovat
Ducatista Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Ja by som ani mesto moc nechodil, skor take ze 30km mimo mesta (90km/h) alebo 20km cize kratke trasy... tam by som pocital neakych 8,0 litrov s lahkou nohou ... dalo by sa??... (s Octaviou mam tam 7,2l v zime a ked je dobre pocasie tak 6,8-6,7l) Viem tie auta sa nedaju porovnavat... ale cca by mal byt asi 1-2 litre rozdiel, nie ? A dalsia otazocka.. Ako sa sprava 3,0V6 LPG ?? Jazdim aj na 1,2 HTP LPG ale tam ma to trocha sere.. za studena skace jak koza za tepla ak som pod 2500 RPM tak tiez mu to nepasuje.. opatrne musim pridavat plyn... Já to mám do práce rovných 30 km + 30 km zpátky a na této trase jsem měl těch 9,3-9,5. Takže zapomeň, jestli tomuhle nájezdu říkáš dlouhý trasy, že budeš jezdit jen o 1-2 litry víc než Octávka. Na těch mnou nebo Johnem zmiňovaných 8 litrů se dostaneš při delších trasách, tím myslím 100 km a víc. A k LPG - asi záleží jakej systém si necháš namontovat. Já prostě vůbec nevím, že jedu na LPG - za studena, za tepla, jede to absolutně jak švýcarský hodinky. Co jsem se dočetl, tak ty levnější systémy přepínají na plyn při deceleraci, aby se zamezilo tomu škubnutí, když jsem se ptal v servisu kde mi to montovali, tak systém BRC má údajně daleko lepší elektroniku, kdy si to přepne samo jednotlivé válce, takže po dosažení nastavené teploty vody to pomalu přepíná jednotlivé válce klidně při akceleraci a jak jsem psal, doteď jsem nezaznamenal jediný cuknutí, škubnutí, nic... Poznám to pouze podle barvy diody na tom minipanelu. Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Mal by som si to vyskusat... kazdy jazdi inak... A ta spotreba okolo tych 8 litrov by sa este dala zvladnut... V6 by bolo dobre ako druhe auto... na Weekend.. lenze ked si kupim druhe auto tak za tu cenu by som mohol jazdit s V6 aj za 20 litrov Vzhladom nato aka je situacia na slovensku, neviem co bude :-/ Ako prve auto si myslim ze V6 nebude.. Ale raz ho budem mat !! ked nie 406 tak 407 Coupe 3,0 V6 ! Ako prve auto by ste ake odporucali ? moje podmienky su: Peugeot a benzin a aby som sa doneho vmestil Tak kdybys napsal hned, že se jedná o tvoje první auto, tak ti nikdo V6 nedoporučí!! Kup si nejdřív sedana třeba 1,8 benzín a nauč se jezdit s větším autem. Potom se dá uvažovat o v6. Navíc jak píšeš, že by se dalo jezdit kolem 8l, tak to si to rovnou nekupuj, vubec to totiž nedává smysl s tvýma myšlenkama na úpravy motoru. Navíc ti tady všichni píšou průměrnou spotřebu 9-11l tak o 8 ani neuvažuj. Mám sice HDi ale taky jsem se se spotřebou srovnal na zdejší průměr 5,8-6,3l i když jsem jednu dobu jezdil pod 5l. Prostě mě nebaví pořád řešit spotřebu. Toliko za mně Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Lubk0: Však proti tomu nic neříkám, naopak, souhlasím. Kdo chce větší výkon, ať koupí výkonnější auto. Jenom říkám, že když někdo chce narvat 200k v úpravách do auta, tak ho asi nemá v plánu za rok střelit do Áček. Scratch: Chytrého? Určitě cena servisování takového auta. Někdo chce coupé jen kvůli vzhledu. A pokud máš 2.0i za slabotu, měl by ses někdy projet HTPčkem nebo podobnou tragédií. \"Kokty\" milerád nechávám mě prasit, dokonce takovým exotům vyhazuji blinkr doprava a pouštím je. Proč? Protože v tu chvíli, kdy se nechám vyhecovat a šlápnu na to, jsem za blbce já. Jenom tě to stojí prachy na spotřebě, riskuješ pokuty, odebrání papírů a nebo rovnou nehodu. Tohle všechno podle tebe fakt stojí za ten pocit \"natřel jsem to Oktávce\"? Nejezdím 50/90/130, ale rozhodně nepotřebuju auto na to abych kohokoliv \"natíral\" nebo mu \"ukazoval\"... Mimochodem, stejně jako ty se směješ dvoulitrům, tak se majitelé M-kových bavoráků smějou Pežoťáckému třílitru. A majitelům M-kových bavoráků se zase smějí majitelé Nissanu GT-R, Lamborghini, Ferrari, Zondy... kterým se zase smějí majitelé Veyronu. Pak už máme jenom piloty proudových stíhaček. Nekupuji si auto kvůli tuzingářům na letištích nebo Oktávkám, kupuji si auto, protože od něj něco čekám a chci. A to bys měl nechat každého ať si rozhodne sám. v tom pripade jsem fakt rad, ze se M3 a ferrari nedelaji v 1,6, protoze to by toho byla plna republika.................... a upozornuju te, ze se nesmeju, me to je jedno, ale spis nechapu toho jedince. jak tu je napsano vyse, je to spise sportovni auto, proto bych do nej nechtel naftu, ani slabej benzin. Na to jsou jina auta. Nafta se prosazuje i do sportovnich atu, protoze proste to oturbeny jede vic a zere min.... a benzinaky jsou na ustupu. Bohuzel, ale ten spravny zvuk je proste benzinovy zvuk . Ad servis a dalsi veci, jo, je to nakladnejsi. Ale ja osobne bych se stydel jezdit ve sportovni kare a mit tam slabej motor.... ducatista: na kolik to kostovalo to LPG? autor vlakna: jestli to chces jako prvni auto, tak na to radsi zapomen, a kup si do zacatku neco slabsiho. Protoze naklady na auto nejsou jen olej a benzin...... [upravil dne 26/3/2013 09:59 od Scratch] Citovat
kevinlaca Odesláno 26. březen 2013 Autor Odesláno 26. březen 2013 Tak kdybys napsal hned, že se jedná o tvoje první auto, tak ti nikdo V6 nedoporučí!! Kup si nejdřív sedana třeba 1,8 benzín a nauč se jezdit s větším autem. Potom se dá uvažovat o v6. Navíc jak píšeš, že by se dalo jezdit kolem 8l, tak to si to rovnou nekupuj, vubec to totiž nedává smysl s tvýma myšlenkama na úpravy motoru. Navíc ti tady všichni píšou průměrnou spotřebu 9-11l tak o 8 ani neuvažuj. Mám sice HDi ale taky jsem se se spotřebou srovnal na zdejší průměr 5,8-6,3l i když jsem jednu dobu jezdil pod 5l. Prostě mě nebaví pořád řešit spotřebu. Toliko za mně Viem ze to vypada tak, a fakt mam len 18 rokov... Ale je niesom taky ze blbnem s autom... Keby chcem tak tam si vypytam otcovu octaviu a robim snou co chcem.... Na ten vykon som si uz zvykol, ale nevyuzivam to...A k tym myslienkam upravy... Ja osobne by som si nikdy tak radikalne motor neupravoval... Len ma napadlo ze 3,0 V6 je od Renault-PSA ale v Clio Sport ma vacsi vykon... Fakt by mi stacil 1,8 sedan, aj som sem pisal ze vykonovo mi staci 1,6 ka lenze s dobrou vybavou a v dobrom stave som este 1,8 nenasiel... :-( A momentalne si este auto nekupujem, len pokukavam po nete... A hladam detaily a motorizaciach, prevodovkach atd.. Citovat
Mik.e Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 je to taky o řidičově vůli jde to jezdit jak důchodce a na spotřebu, ale to potom ten zvuk V6 moc neuslyšíš. To mě vadí, že když už začne řvát, jseš většinou téměř na hranici povolené rychlosti PS: neřikam, že neni vůbec slyšet, ale ve vyšších otáčkách zní jinak jak píše Scratch, benzín má lepší zvuk, ale bohužel nafta už je pomalu všade.. nová M5 v naftě a 3 turba jj jede to za mín ale servis bych nechtěl ani dělat ani platit Citovat
švejk Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 :-D A je tu niekto z vas s manualom 3,0V6 kto jazdil uz \"na spotrebu\" ?? no, tak treba ja kdyz jsem prijel s hladovym okem k benzince a tam zjistil, ze jim dosel natural cesta k dalsi benzince byl styl \"pantata po 30ti letech rizeni konskeho sprezeni poprve za volantem automobilu\" ja se teda priznam, ze kdyz jsem kupoval to, co mam, tak jsem proste touzil po 3.0V6 v coupe. Natrefil jsem na moc pekne v top stavu a jedne z nejvyssich vybav, ale proste to byl splnenej sen jenom na 85%. Mimochodem, driv se sedanem jsem pocital kazdou desetinu litru a pomalu sledoval, do ktereho valce kazda kapka dotekla. Dnem, kdy jsem se poprve projel v tomhle, tak jsem to prestal resit uplne. Proste dochazi benzin, tak zajedu k pumpe a doplnim Jsem na tom financne spatne? Tak proste nejezdim. Takhle jednoduche to zacalo byt Mimochodem aktualni spotreba je 9.6l/100 (ale mam to jenom z pankrace pres centrum do radotina a domu po okruhu). Nez jsem to vynuloval, svitilo tam 12.8l/100, vetsina po meste. Jinymi slovy: pokud si clovek poridi dopredu takovouhle kovadlinu, tak proste s naklady musi pocitat. Holt si clovek musi spocitat, ze se do toho vejde 5l Total Quartz 9000 a ze vymena drazkoveho remene s kladkami a napinakem vyjde na cca 15k (napinak samotny stoji tusim kolem 8k) a rozvody jsou na tom po financni strance jeste daleko hur Citovat
rootsky Odesláno 27. březen 2013 Odesláno 27. březen 2013 Na e-bay je rozvodová sada bez pumpy za méně, není špatná. Řemen příslušenství s kladkami a napínákem se běžně nezmiňuje, jsem rád že to sem někdo napsal a je to jako celek skoro za stejné peníze jako ty rozvody... Na spotřebu mne překvapil ES9J4S proti svému ESPJ4 jsem byl o 2 až 3 litry níž (mám druhý motor, spotřeby u obou byly obdobné). Přes podzim a zimu jsem měl půjčené EW10 a spotřeba se ES9J4S byla vpodstatě stejná (jezdím stejné trasy za stejných podmínek), mám pikaču s EW7 a žere taky stejně, kolem a kolem ES9J4S je jasná volba - pokud člověk nezvažuje naftu(i když ten zbytek v žádném případě nezatracuji)... [upravil dne 27/3/13 08:08 od rootsky] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.