Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

letni pneu - jelikoz se blizi jaro

Recommended Posts

Odesláno

Tony: tak to neni o moc lehci. Vyhazu koberce a repraky a jsem na tve vaze :D

Aluska: Je to jako treba Bridgestone vs Firestone, Firestone nikdy nebude Bridgestone, no a tak je to i tady. Fulda nebudou GY. Ono jde o to, a ja to tu kolikrat psal, jsou to 4 plochy jako tvoje dlan, ktreri delaji rozdil mezi jetim po silnici a vyletem mimo ni. A na tom a na brzdach se setrit nema. Argument, ze nekdo jezdi klidne, neznamena, ze mu tam nejaky pomatenec nevlitne (muj priklad na motorce vs traktor, kdy jsem jel podle predpisu a stejne to neubrzdil). Proto vzdy rikam, radsi dam 2000 navic do lepsich gum, nez pak opravovat celej predek (nebo sebe).

Odesláno

Já to dnes beru tak, že levnější gumy mají nejistý výsledek můžou být i lepší než některé prémiové, ale je mnohem větší pravděpodobnost, že to tak nebude :)

Odesláno

Já potřebuju jen 2 gumy a asi pro mě nemá fakt smysl dávat za gumu 3tis., jezdím opravdu hodně hodně na pohodu (viz. spotřeba) :D

Hlavně bych chtěla, aby držely za mokra a pak trochu toho komfortu. Nechcu si kupovat nejlevnější šunky, to rozhodně ne, ale zas je pro mě rozdíl dát za gumu 2tis. a nebo 2,5tis. :( , takže prostě nějakej zlatej střed, uvažuju o těch hankookách a nebo ty fuldy :myslim

Kdybych kupovala všechny 4ks, tak bych asi neváhala s těma GY.

Odesláno

S cenou pomůže jezdit na nějakém populárním rozměru. Já jezdil na 195/65 R15 a gumy jsou až na pár výjimek do 1500 CZK za kus. Teď mám chvíli Dunlopy za cca 1200 a zatím bez problému, ale ještě jsem je pořádně neotestoval.

Odesláno

tvoji logiku nechapu, kupujes radsi dve levny, ale kdybys musela 4 tak koupis ty drazsi?

TY GY jsou jedny z nejlepsich na trhu, jak na suchu, tak na mokru, tak do odporu a hluku....... ja je mam v rozmeru 205/55/16 a nekde me v nejaky akci vysly o 300/ks draz nez Barumky.......

o ty pohode jsem psal, ze je uplne jedno, kdyz ti to tam nekdo posle, tak kazdy centimetr co ubrzdi dobra guma, je jen k dobru. Pokud za sebou teda nemas pitomce na zimnich pneu :D

Odesláno

2 Scratch: zase vím z vlastní zkušenosti, že pokud se to má stát, tak se to stane a můžeš být sebeopatrnější a připravenější. Minimalizovat na nulu to prostě nejde. Jsou lidi kteří si pořídí to nej, aby byli chráněný co nejvíc, ale když nepoužívaj na silnici tu věc mezi ušima tak jim je to kulový platný (a ta 12i tunka co to nedobrzdila vše rozhodla). To myslím všeobecně. Nic proti Tobě. ;)

Vždycky hledám nějakej rozumnej kompromis, protože na to nej prostě ani nemáme.

Přechod na populárnější (lacinější) rozměr už taky znamená změnu disků=další výdaje (cena starých by nepokryla ani 1/2 nových).

Takže sondujeme jestli se někdo konkrétně přihlásí k danému typu a napíše osobní zkušenost, která by pomohla při rozhodování.

Odesláno

Protože až se sjedou i ty další 2 starý gumy, tak chcu mít obutý auto komplet na stejných a nových gumách. Pak bych už nejspíš nesehnala ty stejný (stejná směs, rok výroby atd a už třeba ani ne přesně daný typ), takže teď bych koupila nějaký v střední relaci a pak bych je popř. poslala ještě dál do světa a kupovala 4 nový najednou.

A jak psal Dave, nebudu kvůli tomu měnit disky, s 16 jsem na léto spokojená, auto vypadá hned jinak než na papučkách 15.

Odesláno

Pokud mohu napsat vlastní zkušenost, tak máme na třech Peugeotech (205,106, 307-teta) letní Barumky (pouze já mám letní Pirelli P7), ale zimní máme na všech Barum a bez problémů (205, 106, 406, 307-teta). Vždy je lepší měnit všechny 4 pneu najednou, pokud je to finančně možné. 

Odesláno

Tak já jezdil ještě na Barumkách Brilantisech a ty mě moc nenadchly, na mokru to mělo tendenci nezatáčet. Jak jsou na tom nový Bravuris nevím, ale docela se mi osvědčil Vredestein.

Odesláno

No a právě že, staré Brillantis 2 od Barumky byly poslední dobré a kvalitní gumy. Nehučely a snesly i ostřejší jízdu v poměru k životnosti.

Scratch : Ano, jsem stejného názoru, gumy a brzdy jsou to jediné co pomáhají slušným bránit se před těmi neohleduplnými. :super

• O 3 týdny později...
Odesláno

Uvažuju, že bych koupila dva kousky těchto Uniroyal RAINSPORT 3 205/45 R16 83Y :myslim

Nemáte někdo zkušenosti? Nevypadaj podle popisu a recenzí zle...

Odesláno

Pěknou cenovku zrovna ne, ale jsou v takovým zlatým středu, nechcu žádný šunky, ale ani nic superextra. Takže mám ve výběru tyhle, pak hankooky a popř. Fuldy, ale asi půjdu do těch Unirojalů :myslim , bych se už měla konečně rozhodnout :roll

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Nakonec zakoupeny Uniroyaly. Tak uvidíme. Designově vypadají fajn. Vyvažování skoto nulové (origo disky). První km se zdály být hlučnější, ale po asi 200km je klid (pro rýpali, etikety sundány před nazutím :)).

Kdyžtak dáme nějaké info časem.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Vybiram letni pneu a samozrejme hledam neco prijatelneho v pomeru vykon/cena. Nasel jsem treba:

Syron Race 1+

Trazano SA07

Federal Formosa FD2

Nexen N Fera RU1

Znate nekdo tyto znacky? Nebo spis mate nekdo zkusenost? Libi se mi celkem znacka Syron-udajne nemecko-ale vubec tu znacku neznam. Pak mam zkusenost s gumama od Nexenu a byly celkem dobre. Jake jsou vase zkusenosti? Federal znam jen jako znacku z doslechu, zkusenosti zadne a Trazano neznam vubec. Vsechny tyto pneu se pohybuji 1200-1700,- za kus. Znamejsi znacka treba Falken FK-453 stoji 2300,-. Pokud by treba nektera z tech levnejsich byla dobra, tak proc neusetrit, ale zase jsou to 4 plochy o velikosti dlane, co nas drzi na ceste, tak nechci riskovat nejake testovani nejakych neznamych pneu.

Jinak rozmer je to atyp 215/45 R18 :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...