ferinko2 Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Poradí niekto?Čidlo vnútorne teploty by malo byť na boku strednej konzoly prístrojovky,predpokladám že je myslené tam kde je rýchlostná páka,ovládač kúrenia apod.Na pravej strane v smere jazdy je mriežka s odvetraním do kabíny (nemyslím prívod vzduchu do schránky na nápoje),na ľavej je konektor (zelený a modrý káblik) - nzapojený.Čidlo by podľa mňa malo mať aj miniventilátor.Nič také som však nenašiel.Kúrenie v kabíne skoro prestáva topiť,ako keby to čidlo bolo niekde spadnuté,alebo žiadne a jednotka berie nahradenú hodnotu 23 st. [upravil dne 19/6/13 22:24 od ferinko2] Citovat
biondi Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Čidlo cez mriežku umiestnenú na pravej strane stredovej konzoly nasáva vzduch pomocou ventilátora. Keď zhodíš vrchný kryt stredovej konzoly myslím to kde je ovládanie klímy (je iba nacvaknutý), uvidíš kanál na ktorého konci je umiestnené čidlo. Nasunuté je zo zadnej strany stredovej konzoly (od motora). Je relatívne veľké (ako rúčka skrutkovača). Tie káble na ľavo ti mohli vypadnúť z osvetlenia držiaka na nápoje, ja som to mal tiež vypadnuté. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. únor 2013 Autor Odesláno 15. únor 2013 Ďakujem,vždy pomôžeš Tak je to pozícia 6.Ale nič tam nie je!!! Musím rozobrať celý panel,asi to niekam zázrakom spadlo:myslim Horný kryt som mal dole,nič nevidieť. Citovat
biondi Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Ako som písal je len nasunuté, mohlo kľudne vypadnúť a keď nasáva vzduch z vnútra tej konzoly, tak asi zle reguluje. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. únor 2013 Autor Odesláno 15. únor 2013 Tak smola , celý panel demontovaný,žiadne čidlo som nenašiel,čo je horšie ani konektor.Žeby tam nemalo byť?Nie je teplota vypočítavá z hodnôt čidiel v kúrení,vonkajšej teploty,intentenzity slnečného svitu atd.tak ako je to u C4??? Citovat
biondi Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Ktorý celý panel? Zvyčajne stačí demontovať len pravý kryt stredovej konzoly. Myslím tu časť potiahnutú látkou je v nej výduch na nohy. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. únor 2013 Autor Odesláno 15. únor 2013 No veď to som rozobral,komplet všetko,kablovačka uplna,žiaden voľný konektor,žiaden snímač,diera na snímač prázdna ako štátna kasa:D Citovat
marko306 Odesláno 16. únor 2013 Odesláno 16. únor 2013 Možno blbá otázka, ale akú máš klímu? Manuál alebo automat? Okrem toho ešte jedno čidlo je aj v tom paneli na strope kde je svetlo interiéru. Citovat
ferinko2 Odesláno 16. únor 2013 Autor Odesláno 16. únor 2013 Klíma automatická.Podľa VIN tam má byť aj to čidlo.Zrejme ho niekto vytratil,keď prerábali webasto z ohrievača na kúrenie.Ale nenašiel som konektor,podľa schémy by mal byť 5 pinový(?),našiel som 4 pinový voľný. Citovat
marko306 Odesláno 16. únor 2013 Odesláno 16. únor 2013 Asi za to bolo vybraté, lebo bufík by kúril a potom by klíma mohla byť z toho zmätená a začala by chladiť ak by čidlo nameralo teplejšie v interiéry, ale to je iba úvaha. Ešte by si mohol mať ovládací panel odpálený. Bigbadjohn mal tiež panel v prdeli, ale jemu blbolo ovládanie ventilátoru. Ventilátor ti pri manuálnom ovládaní reaguje na pridávanie a uberanie? Citovat
ferinko2 Odesláno 17. únor 2013 Autor Odesláno 17. únor 2013 Ovládanie je ok.Len ako som písal,v kabíne 10 st. A kúriť prestáva a kúrenie nastavené na 24st.Tak som myslel,že to čidlo je vadné,alebo nie na svojom mieste.Vyzerá to tak , že zmizlo a jednotka si berie nahradenu hodnotu tj.23st. pre kabínu. Citovat
ferinko2 Odesláno 17. únor 2013 Autor Odesláno 17. únor 2013 Pripojil som to na DIA - žiadna závada,čidlá iba 3 - pravé,ľavé,výparník. Citovat
cari Odesláno 19. červen 2013 Odesláno 19. červen 2013 Tak se u mne v techto parnych dnech vybafnul problem s klimatizaci, o tom v jinem vlakne, ale mimo jine jsem zjistil ze u vnitrniho cidla teploty ( stredova konzole) je poskozene - konkretne je vadny perlickovy termistor (je uplne nahore nad miniventilatorkem). Chtel bych se zeptat zda nekdo neznate hodnotu tohoto perlickoveho termistoru. V servisech nemeli zdani, ale vehemntne mne cpali cely novy kus za 1180kc Diky Cari Citovat
ferinko2 Odesláno 19. červen 2013 Autor Odesláno 19. červen 2013 Hodnotu neviem,ale pri nefunkčnosti rj počíta s teplotou 23st. Citovat
ferinko2 Odesláno 19. červen 2013 Autor Odesláno 19. červen 2013 Pozriem zajtra do PC v práci,myslím,že nejaké údaje tam mám uložené Citovat
ferinko2 Odesláno 1. září 2013 Autor Odesláno 1. září 2013 Vrátim sa k dávnej téme. Asi som hľadal čo neexistuje.Podľa blokovej schémy klímy môjho auta,už CAN CAN,tam čidlo vnútornej teploty nieje. V starších scémach poz.8030 Citovat
MotoMoto Odesláno 1. září 2013 Odesláno 1. září 2013 No pokud tam není tak asi vypočítává chlazení stejně šíleně jako moje C4. Když jsem četl ten algoritmus tak se mě motala hlava jako po lahvi rumu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.