kulajda06 Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Zdravím všechny, podělím se tady se svou zkušeností servisu Peugeot Kly. Začali jsme u pána servisovat našeho Peugeota 407 SW 2.0HDi, po výměně několika servisů to byla příjemná změna, bohužel v průběhu času se to projevilo jako ne úplně správná změna. Po výměně turba, všech vstřikovačů a spousty dalších věcí, které v součtu činili částku již velice blízkou 100 000,- motor chytnul saze a \"zničil sám sebe\". Vůz nám pán ze servisu nabídnul k odkoupení za zajímavou cenu, no prodali jsme ho nakonec sami za téměř dvojnásobek. Nový majitel mi nedávno psal, že auto vesele funguje a vše nejspíš bylo zapříčiněno Filtrem pevných částic a špatně přeprogramovanou jednotkou. Filtr pevných částic i jednotku měl vyndat a přeprogramovat pán z Peugeotu Kly. Jenže evidentně nic z toho neudělal. Nejsem technik a i můj obor činnosti je na hony vzdálen od servisu aut, takže netuším jestli je reálné, aby motor chytnul saze kvůli špatně udělanému filtru pevných částic. Ovšem co je zarážející, že si servis účtuje za něco co neprovedl a tím pádem ve mě ztrácí důvěru i ve smyslu ostatních účtů, které jsme panu Janotkovi proplatili a u kterých mě bude neustále vrtat hlavou jestli jsme platili opravdu za to co jsme dostali:roker. Berte to jako mou zkušenost pro další výběr. Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Uz se to tu probiralo v jinem vlakne a dotycnemu se stalo s motorem neco podobneho a probiralo se ze zde byl spatne udelan Fap Off Citovat
mxmen Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 motor chytnul saze a \"zničil sám sebe\".Co si pod tím představit, nenasál spíš motor olej z intercoleru po výměně turba a motor se nepřetočil a nepotkal.Jak dlouho to po výměně turba bylo, proč jsi opravu nereklamoval ?? Citovat
Guest Raubiri Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Proč si to nedal zpět do toho servisu a opravu nereklamoval, případně nechtěl peníze vrátit, když tvrdíš, že si platil za něco co jsi nedostal? Proč si to po \"zničení motoru sebe sama\" nedal do jiného servisu, když už si nereklamoval opravu u toho samého servisu? Proč si po něm nechtěl za \"zmršenou\" práci náhradu? Kdyby ti truhlář udělal židli, které by upadla noha, taky bys mu ji dozajisté omlátil o hlavu, ne? A vůbec, když chceš kydat hnůj na veřejnosti, tak uveď aspoň všechny fakta a skutečnosti. Zajisté by se tu i vyjádřil onen pán. Pro mě, je tvá zkušenost, tak jak si ji popsal nijak cenná. [Edited on 6/2/13 11:27 by Raubiri] Citovat
Medvěd Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 U podobných vláken mi vždycky vadí to, že autor nedělá kroky ve správném pořadí. Postup podle mého gusta = 1) bezprostředně po té, co bych se dozvěděl, že se auto rozbilo dík zásahu servisu (píšeš,že Ti to řekl nový majitel) bych se servisem spojil a snažil se domluvit na řešení 2) až v případě, že by se mnou servis přestal hledat řešení, bych si na jeho jednání začal stěžovat třeba na fóru. Je mi úplně buřt, zda jde o PPčka nebo Honzu Vomáčku z Dolního Konce, ale myslím si, že nejdřív by o problémech měl ten servis vědět (ne se o nich dozvídat šuškandou z fóra). Citovat
kulajda06 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 proč jsem nedával vůz na reklamaci? proč jsem ho nenechal rozebrat v servisu? - servis nás stál neskutečně peněz, jelikož jsem měl už koupené jiné auto těsně před tím, než se tohle stalo, tak jsem už dál se nechtěl zaobírat černou dírou na peníze. Peugeot Kly mi tvrdil že jejich prací to rozhodně být nemohlo a chybu viděl v hlavě válců odkud si motor nasál olej. Řešit reklamaci v tomhle případě by bylo na dlouho a bůh ví s jakým výsledkem, proto jsme se rozhodli peugeota zbavit na dobro. Od Nového majitele jsem se o filtru dozvěděl až po více než dvou měsících od incidentu. A co teď? vykoupit auto od nového majitele který si ho opravil a dát ho reklamovat? to je trošku krkolomné. Nemyslíte? Jak bych asi prokazoval, že ten filtr tam byl i po jeho údajné demontáži v servisu? Na druhou stranu proč by mi nový majitel lhal? Kdyby reklamace vybouchlého motoru byla tak snadná jako reklamace židle od truhláře tak bych měl od začátku jasno, ale není, leda bys měl turbo židli s vstřikovačí, kilometry kabeláže a váhou dvě tuny Moc kdyby a co by s nejistým výsledkem a pouze s jistými účty za prohlídky, demontáže, montáže apod... kdo chce závěr si najde Citovat
kulajda06 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 jinak od montáže turba oběhlo takových 4-5 měsíců než se stal tenhle incident a motor se vytočil mimo otáčkoměr. Citovat
straki007 Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Neni to zlata metaliza v kombiku??? [upravil dne 6/2/13 13:14 od straki007] Citovat
Guest Raubiri Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 No tak ses tu vyplakal, popravdě bych řekl, že jsi (edit) nebyl chytrý(edit), prodal jsi nefunkční auto někomu, kdo ti dal za něj dvakrát víc než v tom servisu, bez toho abyses dožadoval nějaké nápravy. A aby sis tu vyrovnal svou finanční ztrátu, tak sis tu vykydal hnůj na servis. To že tvrdí servis, že jejich prací to není, je normální, nikdo si nesere do vlastních řad. (neříkám že to je správné, ale tak si holt za svou prací stáli) Závěr? Nasralo tě to, že se auto dalo za rozumnej peníz opravit, což novej majitel udělal (očividně to teda šlo) a tebe trápí to, že si na tom prodělal. Kdo chce mít opici musí mít holt i na banány. A když tomu nerozumím, tak si k tomu přizvu někoho kdo tomu rozumí. [Edited on 6/2/13 12:13 by Raubiri] [Edited on 6/2/13 12:17 by Raubiri] Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Raubiri: měl bys brzdit. Nadáváš tady někomu, koho neznáš. Citovat
mxmen Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Raubiri : myslím že sem nepatří aby jsi tady o někom psal že je blb Citovat
Guest Raubiri Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Ok omlouvám se. S blbem jsem to přehnal. že já to vůbec četl [Edited on 6/2/13 12:17 by Raubiri] Citovat
kulajda06 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 No tak ses tu vyplakal, popravdě bych řekl, že jsi (edit) nebyl chytrý(edit), prodal jsi nefunkční auto někomu, kdo ti dal za něj dvakrát víc než v tom servisu, bez toho abyses dožadoval nějaké nápravy. A aby sis tu vyrovnal svou finanční ztrátu, tak sis tu vykydal hnůj na servis. To že tvrdí servis, že jejich prací to není, je normální, nikdo si nesere do vlastních řad. (neříkám že to je správné, ale tak si holt za svou prací stáli) Závěr? Nasralo tě to, že se auto dalo za rozumnej peníz opravit, což novej majitel udělal (očividně to teda šlo) a tebe trápí to, že si na tom prodělal. Kdo chce mít opici musí mít holt i na banány. A když tomu nerozumím, tak si k tomu přizvu někoho kdo tomu rozumí. [Edited on 6/2/13 12:13 by Raubiri] [Edited on 6/2/13 12:17 by Raubiri] oprava by mě stála 4 nové vstřiky, jednotku a nejspíš i něco s tím filtrem. což mě tedy moc nemrzí. jelikož by to bylo s nejistým výsledkem. po tom všem tohle je pouze má reakce na servis, nedožaduju se ničeho, pouze dávám info na webu kde mi byl servis doporučen. věřím, že pro nového majitele to byla super koupě, protože je z oboru a tak ho to stálo mnohem míň než kdy by stálo mě. opici po tomhle peugetovi jsem měl docela dlouho ale od prodeje jsem děsně rád, že už si nemusím shánět banány po všelijakých servisech kde narazit na spolehlivého člověka je čirý zázrak Citovat
Guest Raubiri Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 už poslední otázku: Za kolik jste to auto prodal? Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 kulajda06: máš pravdu, mít Peugeota je velké dobrodružství (beze srandy). Autorizované servisy nestojí za nic (prý Bystřice n.P je vyjímka). Já se držím svého Zábřeha, kde mě nezklamali. Ale věřím, že souhrou neblahých okolností to bylo tak, jak říkáš. Jinak pp205, aneb Peugeot kly sem chodí, jistě se vyjádří, zatím tady měl dobrou pověst. Nasát může každý motor, jednou mi to udělal Boxer a jindy se mi potkala 607 - sama od sebe. Prodej pokaženého auta je problematický vždy, na to se pak specializují lidi, co si to umí opravit - v tom je to know-how, to se nesmíš zlobit. (Občas taky vyhlížím takhle pokažené auto, protože v Zábřehu by mi ho dali do pořádku). I u jiných značek dochází k oškubání, mohl bych ti vykládat historky z ulice, kde bydlí bohatí a autům nerozumící lidé. [upravil dne 6.2.2013 13:34 od P607Olda] Citovat
kulajda06 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 45-50tis. pokud mě pamět nešálí přesnou cenu si nepamatuju, proto ten rozptyl [Edited on 6/2/13 12:35 by kulajda06] Citovat
Dančák Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Tím novým majitelem jsem se stal já a měl jsem tady na řešení opravy i téma. Co píše kulajda06 je opravdu doslova pravda, Fap opravdu nebyl vymlácen, zjistil jsem to já náhodně když jsem to kontroloval, byli v něm pouze vyvrtané dvě malé dírky (bohužel fotku jsem neudělal:(), v jednotce byl upraven tak, že ji to potom odpálilo. Jinak auto zprovoznil straki007, když se konečně povedla nahrát řídící jednotka a auto nastartovalo, takovej hulán co z toho šel jsem ještě neviděl nehledě na to jakej měl motor chod, po výměně vstřiků které zahlcovali motor naftou a nestíhal spalovat auto jezdí, tak to byla asi špatná hlava a motor si odtamtud nasál olej ne? Roztočení bylo nejspíš způsobeno zahlcováním naftou a i nasáním oleje z hadic od turba. Když to totiž chvíly běželo na ty starý vstřiky, který tam ovšem byli před 4mi měsíci dávané uplně nové tak to potom nechtělo chcípnout. Tak jak je to psáno je to pravda, ale nikomu nic vnucovat nebudu, ať si to každej přebere podle svýho. Citovat
Guest Raubiri Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Pokud je to tak, tak jak píše dančák, tak kulajdovi omlouvám, za můj trochu rozvířený styl psaní někdy se neuhlídám a prostě mě někdy více či méně vytočí, jak si lidé nechají **** na hlavu. Nebylo to myšleno nijak špatně, jen byla zvolena špatná forma vyjadřování [Edited on 6/2/13 12:42 by Raubiri] Citovat
kulajda06 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 kulajda06: máš pravdu, mít Peugeota je velké dobrodružství (beze srandy). Autorizované servisy nestojí za nic (prý Bystřice n.P je vyjímka). Já se držím svého Zábřeha, kde mě nezklamali. Ale věřím, že souhrou neblahých okolností to bylo tak, jak říkáš. Jinak pp205, aneb Peugeot kly sem chodí, jistě se vyjádří, zatím tady měl dobrou pověst. Nasát může každý motor, jednou mi to udělal Boxer a jindy se mi potkala 607 - sama od sebe. Prodej pokaženého auta je problematický vždy, na to se pak specializují lidi, co si to umí opravit - v tom je to know-how, to se nesmíš zlobit. (Občas taky vyhlížím takhle pokažené auto, protože v Zábřehu by mi ho dali do pořádku). I u jiných značek dochází k oškubání, mohl bych ti vykládat historky z ulice, kde bydlí bohatí a autům nerozumící lidé. [upravil dne 6.2.2013 13:34 od P607Olda] já jsem naopak rád, že se našel majitel, který si pažouta zprovoznil a vesele mu funguje. Mrzelo by mě spíš, pokud by ho někdo rozprodal na kusy, tak jak se mi ozvalo několik zájemců Prozatím jsem v takové situaci kdy jsem si mohl říct, že auto starší pěti let doma mít nebudu, protože mám dojem, že většina vozů novějšího data je pouze k tomu, aby živily servisy. tudíž jakmile můj nový vůz bude mít pět let, půjde do annonce nebo na akontaci dalšího. Upřímně se tady asi pro odpověď pana z Peugeotu Kly zdržovat nebudu, dneska jsem posílal novému majiteli účty za servis vozu a po jeho odpovědi ohledně poruchy jsem si řekl, že sem napíšu referenci na tento servis. Protože i přes jeho veškerou upřímnost byla tohle slušná kudla do zad, která stála dost peněz. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.