Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kde hľadať nové "Gaučovité" autá? + výber nového auta

Recommended Posts

Odesláno

Nesmíte zaměňovat houpavou jízdu se schopností tlumit tedy komfortem. Mám možnost srovnání podvozků 405 vs. 407.

405 - na dlouhých vlnách velmi pohodlná, plavná, dlouhé nerovnosti filtruje velmi dobře díky dlouhému rozvoru. V ostrých zatáčkách se výrazně naklání, hrne se přes vnější přední kolo. Problém jí dělají příčné nerovnosti (spáry, kanály, panely na D1). Přední náprava to ještě zvládá, ale zadní výrazně bouchá.

407 - je na dlouhých vlnách také velmi pohodlná, snad právě díky AMVAR tlumičům se však tolik nerozhoupe a karoserie se rychleji ustálý, přidává výraznou stabilitu. V zatáčkách se naklání jen minimálně i v ostrých krásně zaklekne a vykrouží stopu jako by nic. Tam kde má navrch je právě tlumení příčných nerovností. Je paradoxem, že podvozek s 18 koly s profilem gumy 45 si s nimi poradí mnohem lépe než 405 na 14ckách na balonových pneu profilu 65. Se 405 se na D1 nedá jet v pravém...mám pocit, že ztratím kola :D, 407 jen tlumeně duní jen s minimálním pohybem karoserie.

Pro mě je tedy 407 mnohem komfortnější, lépe si poradí s nerovnostmi, přitom velmi stabilní v přímce a bez výrazných náklonů v zatáčkách. Pokrok nezastavíš ;)

Odesláno

Tak v jazdných vlastnostiach uznávam, ja som to myslel skôr čisto na sedačky. 405ka na nerovnostiach a jamách vďaka búchajúcim plastom pôsobí dojmom, že sa ide rozpadnúť, ale prdel ostáva v kľude:D

Oproti moderným autám má ale dobrú spätnú väzbu, na spomínanej Fabií sa cítim, ako keby som s lepším volantom k PC hral nejakú hru. Vôbec nemám prehľad o tom, čo to auto robí, pri 120km/h na diaľnici mám pocit, že to auto sa prevráti:D

Ako je na tom 406ka? Ako nástupcu 405ky vidím asi 406 2.0 HDi, tie by mali byť spoľahlivé pomerne, či?

Odesláno

mám s magnumem odježďěný 2 roky...ten výhled byl nejlepší co jsem kdy měl :D

Hlavně v létě se pěkně koukalo, když jelo třeba nějaký kabro a v něm nějaký slečny...

Ideálně když jsme stáli na křižovatce vedle sebe :D:D:D

To byl teprve výhled

[upravil dne 29/1/13 18:02 od davidekcz]

Odesláno
A8 by som ani netvrdil... predne este ok, ale zadne uz cisty zabijak... moja xantia je o dost pohodlnejsia ;)

:D :D :D

Anoo, jasne, Xantia bude urcite pohodlnejsia ... Hlavne Long verzie A8L maju katastrofalne zadne sedacky :D Fuj ...

Ja neviem, ja som na A8L vozim v 09/2012 svatbu, bola to fullka, na vzduchovom podovzku ... Bol to kočiar, a snad ho nechces zrovnavat s Xantiou :D

Odesláno

405-ku mi pocitovo pripomína 406-ka. Priznám sa že 407-ka mi nesedí, možno aj preto ňou jazdí manželka. Ale minulý rok som sedel v 508-me a hneď ma napadla moja dakotka 405-ka. Nie je to len o sedačke ale aj o celkovom pocite za volantom.

[upravil dne 29/1/13 20:00 od Red Devil]

Odesláno
405-ku mi pocitovo pripomína 406-ka.

[upravil dne 29/1/13 20:00 od Red Devil]

Tak ono je 406 takový hodně velký facelift 405. Ať už design, tak i architektura interiéru. Kdo měl někdy 405, ve 406 je jako doma. Vše je jen tak nějak zakulacené, ale filozofie je stejná.

Odesláno

Ja by som sa 405ky nerád nejako zbavil, síce možno budem ako dinosaurus, ale motor mi zožerie v lete niečo pod 5l, jazdne mi vyhovuje, pohodlie je fajn, auto má minimum hrdze a na náprave maznice, do ktorých predchádzajúci majteľ údajne FAPoval vazelínu.

Odesláno

O výhledu z kamionu taky možu vyprávět básně:D ale nejlíp se do podprsenek koukalo na lowdecku MAN F2000:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...