Tom93 Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 Je to fakt hodně poznat,ten nástup turba?Nejsem žádný závodník,sem tam tomu trochu přidám,ale že bych jezdil furt na plný plyn,to ne.Na těch stránkách,co jsi posílal,jsem našel zajímavý návod na zlepšení chlazení IC: http://www.skodaoctavia.cz/motornavody/icVetrani.htm Lidi tam píšou,že to jde poznat,tak uvidíme,kdyžtak bych po montáži IC zkusil vyrobit. Citovat
Vítek1 Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Jde o to ze proste kdyz zvetsis objem hadic a chladice tak musis nafoukat proste vic vzduchu k dosazeni tlaku. Navic u tebe je problem ze turbo neni rizene elektronikou. Ty vubec nevis co je za soft. v te jednotce. Taky se klidne muze stat ze docilis efektu jak u skodovek ze auto brutalne zabere kolem 2000 a pocitove se to zda silnejsi i kdyz zrychleni muze byt horsi. A taky si priprav ze das min 5000 za chladic + hadice a dalsich 5000 za chiptuning a doladěni. A to je navod pro VW koncern kterej ma mezichladic prave v podbehu a ne pred chladicem vody. Tam to vyznam ma. U tebe ne. Citovat
Tom93 Odesláno 31. leden 2013 Autor Odesláno 31. leden 2013 Ok,dobře.Já jen,že jeden člověk mě do toho uhání.... že prej si zahrávám s ohněm,když tam není IC atd... Ale ten termostat bych zkusil vyměnit. Citovat
Vítek1 Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 a rek ti duvod proc si zahravas s ohnem? Citovat
Tom93 Odesláno 31. leden 2013 Autor Odesláno 31. leden 2013 Že prý na takový výkon by tam měl být IC,jinak rychle odejde turbo... tohle mi říkal... Citovat
vix Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Čistě mezi námi děvčaty: \"Já jsem sice blondýna a navíc mám ekonomku\", nicméně turbo je chlazené motorovým olejem. Taky mi říkali, že mi do auta nahrají 81 kW soft, že budu happy. Prý to jde a je to nejjednodušší. Stále mám 66 kW a k tomu pětistupňovou přževodovku. Citovat
Vítek1 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 No taky nevim jak by mohl turbu pomoct mezichladic vzduchu. Obzvlast kdyz cesta je vzduchovej filtr - turbo - (mezichladic) - motor. Pomuze akorat ochladit vzduch kterej se v turbu ohreje a pak jde do motoru - což muze mit za nasledek zvednuti vykonu v urcitych situacich. A naopak pomalejsi nabeh v jinych. Myslim si ze peugeot vedel proc ho tam nedava a na RHZ ho dava. Pokud s tim opravdu chces laborovat tak bych tam dal asi sani z motoru RHZ to by mohlo byt nejrozumnejsi. Citovat
Tom93 Odesláno 1. únor 2013 Autor Odesláno 1. únor 2013 Právěže s tím moc laborovat nechci,nemám s tím zkušenosti... Zajímavé je,že když už to auto předchozí majitel čipoval,tak se mohl s někým poradit,jestli tam dát ten IC nebo ne. Citovat
MilanF1 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Upřímně: čipnutí z 66 kW na 90 kW mi přijde fakt hodně (optimum bych viděl na 80-85), pokud nebyly dělány další úpravy. Buď to změřit na brzdě, kolik to opravdu má, nebo je to moc čipnutý. Já bych v tomto ohledu kontaktovat zdejšího guru: Straki007, ten určitě bude vědět, zda je dobré mít IC či nikoli. Citovat
Tom93 Odesláno 1. únor 2013 Autor Odesláno 1. únor 2013 Proto schválně píšu cca 90 kW,protože se mi nezdá,že by to mělo přesně 90 kW... Ok,zkusím mu napsat. [upravil dne 1/2/13 12:45 od Tom93] Citovat
Vítek1 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Upřímně: čipnutí z 66 kW na 90 kW mi přijde fakt hodně (optimum bych viděl na 80-85), pokud nebyly dělány další úpravy. Buď to změřit na brzdě, kolik to opravdu má, nebo je to moc čipnutý. Já bych v tomto ohledu kontaktovat zdejšího guru: Straki007, ten určitě bude vědět, zda je dobré mít IC či nikoli. no ale straki nema brzdu a stejne ti nerekne kolik mas. Pokud mas ale zprasenej soft tak ti ho urcite upravi. Pokud to nekdo dela na brzde tak nevidim problem proc by se nedostal bez nejakych problemu na 90kw. Dela to jak Brouk z telce tak TDI fun ale samozrejme na brzde a tam vidi jak auto funguje. Pokud neuchcavaj vstriky nebo neco. U tohodle auta je holt blbe ze nemuze zvisit tlak na turbu. Jestli do toho nechces cpat penize a nekouri to tak jezdi a nepremejslej nad tim. Citovat
MilanF1 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Já neříkám, že Straki zjistí výkon, ale on je podle mě dost fundován na to, aby odpověděl, zda IC má smysl. Citovat
Vítek1 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Jo to urcite jo. Ale pokud nechce zvedat vykon tak bych to nechal jak to je a moc to nezkoumal. Beztak tam bude nejakej soft kde nekdo napsal na papir 90kw a nalil tam cosi co neco udela. A vysledek muze byt klidne 75kw?? a nebo jen upravena dráha plynu do prvni tretiny Citovat
Tom93 Odesláno 1. únor 2013 Autor Odesláno 1. únor 2013 Co se týká toho plynu,tak přibližně do 85% sešlápnutí auto má tah,když ale sešlápnu plný plyn,tak je to stejné jako při těch 85%.Nevytáčel jsem to víc jak 3200 otáček za minutu. Citovat
Tom93 Odesláno 5. březen 2013 Autor Odesláno 5. březen 2013 Tak se vyměnil ten termostat,ale čekal jsem,že bude teplota vyšší... teď má motor po cca 30 minutách jízdy 78°C,ale rozhodně je to lepší,než těch 70... Citovat
Tom93 Odesláno 20. březen 2013 Autor Odesláno 20. březen 2013 Dnes jsem jel ze školy a když jsem dal skoro plný plyn,tak jsem zpozoroval ve zpětném zrcátku černý dým,né moc,ale nikdy mi to nekouřilo nebo jsem si toho nevšiml... A eště se potřebuju ujistit... při zaplém zapalování(motor neběží) mi svíti kontrolka diagnostiky,je to normální?Díky za odpovědi. EDIT: Teď jsem si vzpomněl,že v úterý jsem bral naftu jinde než obyvkle brávám,tak jestli ten černý dým není třeba i tím... [upravil dne 20/3/13 15:51 od Tom93] Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 21. březen 2013 Odesláno 21. březen 2013 Dnes jsem jel ze školy a když jsem dal skoro plný plyn,tak jsem zpozoroval ve zpětném zrcátku černý dým,né moc,ale nikdy mi to nekouřilo nebo jsem si toho nevšiml... A eště se potřebuju ujistit... při zaplém zapalování(motor neběží) mi svíti kontrolka diagnostiky,je to normální?Díky za odpovědi. EDIT: Teď jsem si vzpomněl,že v úterý jsem bral naftu jinde než obyvkle brávám,tak jestli ten černý dým není třeba i tím... [upravil dne 20/3/13 15:51 od Tom93] ahoj, kontrolka diagnostiky má svítit, pokál máš klúček v polohe pred štartovaním, je to v porádečku K dýmu z vejfuku, može to byt vícero věcí, ale bývá to typickým prejavem nachipovaných dieselových aut a myslím, že to má co robit s nekvalitne spáleným palivem, ale to len hádam. Nejaký dieselmajster už ti odpovie Citovat
Tom93 Odesláno 31. březen 2013 Autor Odesláno 31. březen 2013 Zdravím,mohl by mi někdo poradit,kde sehnat tuhle trubku,co je na obrázku? (zakroužkovaná modře) a nejlépe i těsnění. [upravil dne 31/3/13 22:30 od Tom93] Citovat
Tom93 Odesláno 4. duben 2013 Autor Odesláno 4. duben 2013 Prosím,pomozte mi,vím,že tady je někdo,kdo ví,kde to sehnat.... Připadá mi to,jakoby jste měli něco proti mně... A jestli ano,tak to napište a budu vědět,že se nemám příště namáhat tu něco psát... Citovat
cechic Odesláno 4. duben 2013 Odesláno 4. duben 2013 trubku asi nejlíp z nějaký 406hdi RHZ 80kw , pokud bude někde poblíž vrakoviště nebo se podívej třeba tady do inzerce. A to těsnění se dá normálně koupit v Peugeotu, stojí to okolo 20Kč myslím Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.