Tom93 Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 Zdravím,jsem tu nový... před dvěma měsíci jsem si koupil své první auto Peugeot 306 a protože jsem se chtěl dobře svést za malou spotřebu,tak jsem si koupil model s motorem 2.0 HDi.Auto bylo již \"čiplé\" na 90 Kw,takže svezení je parádní,i spotřeba... Ale dost mně udivilo,že to nemá intercooler na takhle výkonný motor... Tak se chci poradit,jestli třeba koupí intercooleru a nějakého sportovního vzduchového filtru neumožním motoru lepší \"dýchání\".Díky za odpovědi...Jo a jak jsem se tu tak díval po fóru,tak hodně lidí se stejným motorem má prý max. teplotu vody 75°C,tento problém mám bohužel taky... [upravil dne 28/1/13 18:14 od Tom93] Citovat
davidekcz Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 Projdi to tady, je toho tady dost.... Citovat
MilanF1 Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 RHY nemá intercooler, dá se dodělat, ale normálně na něj není místo, nejlépe ho dát mezi mlhovky. Domnívám se, že Peugeot věděl, proč ho nedávat, prostě asi není třeba. Chceš-li větší výkon, dej cooler, nebo třeba i turbo z RHZ, pak nový chip, aby byl přímo na míru (třeba u straki007). Teplota motoru: Ted v zimě jsem se také nedostával nad 75°C, dal jsem dekl mezi mlhovky a hřeje se na vyšší teploty. Nicméně od jara do podzimu mám standardně 80°C. Termostat mi funguje podle mě normálně ... možná je pořád lehce pootevřený, proto tam není standardních 80°C. Citovat
Tom93 Odesláno 28. leden 2013 Autor Odesláno 28. leden 2013 Je to možné,ale pořád mám pocit,jakoby tam ten IC prostě musel být...Chtěl jsem ho právě umístit za přední nárazník... a s tím sportovním filtrem... někde jsem četl,že je rozdíl pouze ve zvuku a že je to jen pocit,že to líp táhne a někde jsem zase viděl,že to výkon opravdu zvyšuje... tak nevím... Jo a zvýšila se mi spotřeba,ale to bude asi tím,co je teď venku za hrůzu... Je možné,že může být třeba zanesený EGR ventil?Chtěl bych se na jaře vrhnout na čištění toho ventilu,ale nevím,jak se k němu dostanu bez nějakých vetších demontáží... Citovat
MilanF1 Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 Projdi si toto vlákno: Klidně se ho na něco zeptej, nedávno právě IC dával. Ale za nárazník se mu nevešel. Filtr nejlépe do origo boxu, kvůli tepelnému odstínění. Mně tedka taky vyskočila spotřeba. Před těmi mrazy jsem měl hezkých rovných 5 litrů / 100 km, tedka to bude více (dle ručičky na palivoměru), očekávám tak 6 litrů / 100 km. Tedka bych to neřešil, až na jaře, za stálého počasí. Tady moje spotřeby: http://www.spritmonitor.de/en/detail/541506.html Jenom já jezdím volnou nohou, ač dost krátké trasy. Proč mám v létě vyšší spotřebu? Protože mám 205/45 R16 a těžký Avantage V zimě plech 185/65 R14... Citovat
Tom93 Odesláno 28. leden 2013 Autor Odesláno 28. leden 2013 Tak potom jedině najít vhodnou velikost IC.... proměřit si prostor za nárazníkem...Podívám se tam.Na léto mám 15\"... už se nemůžu dočkat,až bude jaro,jen to chce sehnat delší šrouby,protože ty původní jsou moc krátké... Citovat
MilanF1 Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 Když by si s tím člověk pohrál, poté by to mohlo jít. Pro mě to není, jelikož já nejsem za dva roky schopen vyměnit těsnění u sání turba, ale těsnění už je doma. Na jaře to konečně musím udělat Ale ani ted výkon motoru nevyužívám, jezdím velmi klidně, taky tomu odpovídá spotřeba. Já mám origo 16\" z 406tky, kterých ale v ČR moc není, na klubu jsem asi jediný, kdo je má. Nepotřebuji podložky, délku šroubů tedy neřeším. Citovat
Tom93 Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 Ještě jsem si vzpomněl,že po zapnutí zapalování mi začne \"cosi\" vrčet v motoru,cca na 5 vteřin,pak to přestane,typuju palivové čerpadlo.Ale dělá to jak kdy,i když je motor studený nebo zahřátý.Potom během jízdy to vrčí furt,dokud nevypnu motor. Citovat
MilanF1 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Je to čerpadlo v nádrži, tlačí naftu do filtru a běží po celou dobu nastartovaného motoru. Ovšem není moc hlučné, za chodu motoru ho neslyším ... možná tedy odchází, raději ho zkontroluj. Pokud jde o to těsnění, co jsem psal výše, jsem dneska konečně vyměnil, udělal jsem z toho návod: Citovat
Tom93 Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 Ok,mám v plánu vyměnit ten termostat kvůli té teplotě a dát tam ten intercooler : http://www.peugeot-club.com/forum/files.php?pid=1557214&aid=119267 A na to čerpadlo bych se měl taky podívat... protože už to dělá nějakou dobu... Citovat
MilanF1 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Zkus ten termostat, mě to tolik netrápí (po 10 km jízdy jsem sahal na chladič a byl úplně studený, tudíž termostat nemám otevřený). Pěkný obrázek, ten je z RHZ. Sežen si ty příruby a nějaké IC. Já jsem si hrál jenom s těsněním a stačí mi ten \"přidaný\" výkon díky výměně Citovat
Tom93 Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 Mě ani tak nejde o zvýšení výkonu,jako spíš o delší životnost turba.Známý,co dělá automechanika,mi říkal,že s takovým výkonem(cca 90 Kw...ani vlastně nevím,jestli je to pravda,musel bych to někde změřit) by mohlo rychle odejít turbo a ten vzduchový filtr bych nechal sériový,jenom bych vyměnil vložku,když je tam tak citlivá váha vzduchu. Citovat
MilanF1 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 90 kW mi přijde opravdu hodně, sériové RHZ má 80 kW a má IC. Možná i turbína je o něco větší. Chlazením turba určitě nic nezkazíš Citovat
shark734 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 len skoda, ze intercooler to turbo nechladi Citovat
MilanF1 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 A sakra, jsem technický amatér a koukám, že mi tu unikají základní fakta. Já to bral jako chladič - cooler Citovat
Tom93 Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 To sice ne,ale pokud se nemýlím,tak zlepšuje spalování a snižuje spotřebu.... Opravte mě,kdyby to byla blbost. Citovat
shark734 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 ano chladi, ale stlaceny vzduch...vzduch sa stlacanim ohrieva...studeny vzduch zabera mensi objem, cize sa ho viac natlaci do motora Citovat
Vítek1 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 hlavne kdyz se tam da tak budes mit o neco pomalejsi nastup turba hodne se to resilo na dieselpoweru a pak to chce doladit na brzde, tohle uz bez brzdy doladit nepujde. TDI fun to ladi na 115koni v zakladni sestave http://www.tdifun.cz/grafy-projekty/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.