Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

mel bych dotaz ohledne pouziti prisavnych drzaku na 2 pary lyzi na teto strese.

Nikde jsem nenasel nejake info ci doporuceni o pouzivani ci nepouzivani techto drzaku na 308SW a nevim jestli mohou strechu nejak poskodit ci ne?

Chapu ze lyze se nemohou dotykat strechy,ale jde me velikost zatizeni ci poskozeni pri uzaritani prisavky.

Predem diky za pripadne info.

Odesláno

Pricniky mam,ale byl jsem zvykly pouzivat magneticke nosice a velmi me vyhovovala rychlost montaze.

Navic bych bud musel koupit dalsi drzaky na pricniky nebo to pasat pavoukem.

Na dovolenou je asi urcite nejlepsi rakev,ale na kratkou jednodenni lyzovacku me magneticke drzaky naprosto vyhovovaly.

Sehnal jsem za par korun ty prisavkove drzaky tak mne jenom zajimalo zda s tim nekdo nema nejake zkusenosti.

Odesláno

Podtlakem, který po několika kilometrech uteče a lyže budou pokračovat v původním směru. Taky jsem nad tím přemýšlel, jak to je zajištěný proti selhání.

Edit:

Doufám, že nic takového neexistuje, alespoň jsem nic takového nenašel.

[upravil dne 26/1/13 22:35 od Bigbadjohn]

Odesláno

Vzdy pisi ze je mam ,jsou vyrobene v australii a prisavka ma takovou tu paku v podstate to same jako maji sklenari na prenaseni skel.

Jiz jsem je jednou pouzil -Cesta Praha-Chotoun a zpet a nic neuteklo. Je to trochu vetsi nez prisavka na rucniky :-) a sila je dost velka.

Ale to vite,nazor nekoho kdo to pouziva dele by mne uklidnil.

Odesláno

Schvalene tezko rici.Pokud nekomu spadnou lyze nebo neco ze strechy a neco zpusoby tak je to vzdycky prusvih.

Tyto drzaky drzi mnohem pevneji nez ty magneticke ty jsem byl schopen rukou odtrhnou i bez odjisteni a nikdy nespadly.

Me slo spis o tu strechu protoze jsem nikde v podstate nenasel nic o jeji pevnosti.

[upravil dne 26/1/13 23:58 od birnes]

Odesláno

V pohodě možno použít, střecha je pevnější, než když je tam plech. Střecha je sendvič tří skel o různých tl. do celkové tl. cca 5mm. Při jízdě stáhnout clonu, bude to super pohled, prosím, foto sem. Šťastnou cestu.:papa

Odesláno

No ono asi ani nepůjde o pevnost střechy, jako o tu spolehlivost těch přísavek. I když ani v případě ty střechy bych netvrdil, že je pevnější než plechová, jestli se nepletu tak kdosi psal, že mu ji rozbily kroupy. Nechtěl bych vidět jak to dopadne, když se na tu střechu auto překulí. Ale to už je mimo toto téma. Prostě já osobně bych nevěřil těm přísavkám. Stačí nečistota, vryp .... a podtlak je pryč.

Odesláno

prisavky su totalna blbost kamos ich kupil pouzil raz a potom ich aj hned predal lebo mu poskrabao strechu. Najlepsia volba budu priecinky s drziakom na lyze. Ja osobne pouziman priecinky a ked momentalne nelyzujem Nadstavec na lyze dam lahko a rychlo dole a ostanu mi len priecinky. A ten nadstavec na lyze je dnes lacna zalezitost.

Odesláno

john: Ano, je to jedno s druhým, ale ... Pevnější určitě je. Neprohne se pod tlakem ruky jako plech, rozbít kroupy ji můžou, tak, jako do plechu udělají důlky. Když se auto přetočí, praskne, rozbije se, ale neodlítne ani střep. Vyzkoušeno, ověřeno. K přísavkám jen to, že na skle, čistém skle, drží mnohem lépe než na plechu. Samozřejmě je to odvaha a v příčníkách je jistota a jdou zamknout. Ale jako rychlo upevnění, na krátké použití, nemusí být použití přísavek vůbec špatná varianta. O zabezpečení a různých neg. vlivech se musí popřemýšlet.

Odesláno

Diky vsem za reakce.

Pridavam 2 fotky onoho bazmeku.

Zamykani to ma take a zaroven to zamykani drzi tu \"podlakovou paku\". Je to fakt docela sila.

Mate urcite pravdu,ze pricniky jsou jistota,ale nerikejte,ze to neznate proste Vam to neda:).

Jen me zaujalo co pise robozv,nedovedu si predstavit jak by mohla gumova prisavka poskrabat strechu,chapal bych to u tech magnetickych drzaku,kde je pres ten magnet takovy mekci povlak a pokud se neco mezi dostane tak pak je to mozne,ale i tam se clovek presvedci zda tam mema necistotu.

Prosim te mel skutecne tyto prisavkove?

post-41698-14109629092959_thumb.jpg

Odesláno

... tak tohle, to je dobrá přísavka.

Ne, fakt to vypadá slušně. Navíc, je to jen na lyže, kolo by to neudrželo, kvůli páce. Tak s tím bych jel. Ale pro jistotu jen tak přehodit jednu, dvě gumy, lehce otočit okolo hagusů. Aspoň využiješ to co tam máš. To už ti čas nezabere, stejně se takové gumy pro každé přichycení vozí stále. A budeš vidět co to dělá. Pro jistotu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...