Petrikj Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Řeší se to tady neustále...jakou značku? Je lepší klasická, nebo plněná xenonem...či modrým sklem. Nebo co tam rovnou šoupnout 100W. Já vím nesmí se to, ale kašlu na ostatní...hlavně když já vídím . Co musí správná žárovka splňovat: - povinnost světelný tok 1500lm +-10% - Dosah v testu: je vzdálenost na krajnici, kde naměřili svítivost min 625cd. - Nejvyšší povolená hodnota oslnění 350cd! (měřeno ve výšce očí protijedoucího řídiče tuším ve vzdálenost 25 m před vozem). Závěry z testu: - U žárovek jako u málokterého zboží platí, že značka zajišťuje kvalitu a úroveň navíc bez dopadu na cenu. (Osram/Philips) - \"Modré\" žárovky výrazně oslňují(2x než je povoleno), přesto mají menší svítivost než klasické žárovky! - 100W žároky mají bídnou svítivost a světelný tok, aspoň neoslňují. Ale proudově zatžují el. soustavu auta, tepelně namáhají krycí plast/sklo světlometu. Ten pak slepne, výsledkem je ještě menší svítivost a nevratné poškození světlometu! - noname žárovky mají špatnou geometrii vlákna tj. nevalká kvalita provedení, proto získaly vetšinou 0 bodů z 5 možných. Přesto stojí podobně jako vítězové testu... Vlatní zkušenost: V 407 mám origo xenony, ale do 405 s dvojítou parabolou jsem koupil H4/H1 Osram Night Braker. Tlumená H4 výrazně lépe osvětluje pravou krajnici a dálková přídavná H1 se nenechá zahanbit ani ve srovnání s xenonem. A to vše za cenu dvakrát 350Kč Kelly... Co si myslíte vy, jaká je vaše zkušenost? Citovat
MilanF1 Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Pěkný test. Zkušenosti? Měl jsem Osram NBP v potkávacích a nebylo skoro třeba zapínat dálkové (kde jsou dlouhá léta obyč), protože svítily velmi dobře, jenže výdrž nějakých 200 hodin (svítím s nimi pořád) mě nepotěšila. Nyní zvažuji Osram Ultra Life do potkávacích (ač v testu mají nízkou svítivost) - má je někdo? Do dálkovek bych dal NBP. Pokud jde o 100W, měl jsem je na 309tce a svítilo to bombasticky, hlavně, když blbla páčka a v jednu dobu (po zásahu do elektroinstalace) mohly svítit obě vlákna, tedy 90/100 Nicméně světlo rozpálený hodně ... auto bylo přes smrtí, netrápilo mě to. Citovat
gronholmm Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Já mám všude NGB (mlhy, dálky, potkávací) a jsem naprosto spokojenej. Někdo si stěžoval a životnost mě na Favoritu svítí přes 2 roky, a na 406 mi odešli teď po 9 měsících a cca 20000km Citovat
LORD_mapiv Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 NGB jsem měl a taky extra dlouho nevydržely.. poslední dobou se mi osvědčují v poměru cena/výkon starline, jak obyč, tak +40%... Citovat
shamann22 Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Mal som u stretavacich osram ultra life, nesvietili ako NB ale do stretavacich ak svietis cely den tak ok. Nahodil som led denne a aj do stretavaciek som dal NB plus. V dialkovych uz boli takze uz len do hmloviek;) Citovat
shamann22 Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Mal som u stretavacich osram ultra life, nesvietili ako NB ale do stretavacich ak svietis cely den tak ok. Nahodil som led denne a aj do stretavaciek som dal NB plus. V dialkovych uz boli takze uz len do hmloviek;) Citovat
pipistrel Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 no to viem len co tam robi potom to G? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 To sú tí ugrofínski tatari... :D :D Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 K veci Mal som NGB alebo bez ugrofinštiny NB A teda velký rozdiel som v tom nevidel ... Mal som na 306 tke svetla z druhovyroby, znacka myslim DJAUTO, boli o nieco drahsie ako DEPO a chvalili ich ako lepsi priemer ... No svietili naprd, aj s NB čkami ... Nakonec som tam vratil origo Valeo paraboli, a bolo po probleme. Tj parabola mi spravila ovela viac, ako samotna žiarovka ... Ked som kupil Mazdu 626 tak ta ma paraboli BOSCH ... Daval som tam NB čka, ktore som mal doma ... Mazda svietila exkluzivne, bolo to doslova \"wow\" ... Avšak po cca 3 mesiacoch sa mi NB čka vypalila ... (ubehol som tak 10 tis. KM) a tak som z nudze kupil v Tescu nejake noname ziarovky, z oznaceni White + 50 percent :D A popravde, svietia tak ako NB cka a uz su tam dlhsie, a zatial klop klop, nic im nie je ... Tiez som mal Cool Blue od Osramu, a tam islo naozaj len o efekt ... Stacilo dat diodove ziarovky do parkovaciek (biel) a cool bluecka, a svetlometi mali uplne ciste biele svetlo, a z dialky, napriklad s 300-400 metrov, dokonca sem tam aj jemnucky nadych do modra, ktory ale zblizka pozorovat nesiel ... NBcka ale kupovat nebudem, lebo proste mi to pride, ze za tu ciastku nedaju to, čo slubuju, maju skratenu zivostnost, a naozaj ten rozdiel je podla mna minimalny, ked vôbec aj nejaký je ... Skúšal som aj svietit na garazovu branu, s tym, ze v lavom svetlomete som mal obycajnu osram ziarovku, v pravom NB, a jedine, v com bol rozdiel, bola farba svetelneho lúča. Intenzita mi prišla rovnaka... 100 Wattove ziarovky som tam hodil na skusku, na jednu vecernu cestu, a vtedy bol vysledok jednoznacny. Svietilo to ako prasa, a prišlo mi to lepšie ako Xenony. Prosti velmi razantna svietivost ... Avsak kvoli laske k parabolam, som ich odtial vytiahol .... 100 Wattovky by som daval asi naozaj, len do starsich, poctivych parabol (napr do 207,307,308,407,607 by som ich nedal ani nahodou, ale napr do 405 by som ich asi dal) a pouzil keramicku päticu, ktorú kúpiš dnes už za drobné ... Pokial mas napr 405 tku, a hodis tam tie 100 Wattovky, tak aj keby prislo ja neviem, po roku, k zatmaveniu svetie, z dovodu väčšieho zahrievania, tak ich kupiš, tie svetla, možno za cenu NB niekde z nejakeho vraku Takisto bude asi aj zalezať, ako jazdíš ... 100 W na jazdenie prevažne mestské, asi nebudú to pravé orechové, aj z hladiska \"chladenia\" ... Predsalen je iné, ked napr kazdý den dochádzaš napr 50 km po dialnici, kde nápor vetra môže svetlá uchladiť lepšie ... To je zase romááán Citovat
Petrikj Odesláno 21. leden 2013 Autor Odesláno 21. leden 2013 Někdo si stěžoval a životnost mě na Favoritu svítí přes 2 roky, a na 406 mi odešli teď po 9 měsících a cca 20000km H4 NGB mám zatím rok, takže životnost nemůžu posuzovat. Ty H1 jsem dal před pár týdny. Určitě se životnost žárovek odvíjí od stability palubní elektroniky, která je u starších aut typu 405 nebo Favorita bezproblémová. Vlastně mi vpředu žárovka ještě nepraskla, ale měnil jsem je z důvodu, že už byly staré a moc nesvítily (ty H4 snad po 5 letech). Citovat
Petrikj Odesláno 21. leden 2013 Autor Odesláno 21. leden 2013 Skúšal som aj svietit na garazovu branu, s tym, ze v lavom svetlomete som mal obycajnu osram ziarovku, v pravom NB, a jedine, v com bol rozdiel, bola farba svetelneho lúča. Intenzita mi prišla rovnaka... NGB opravdu svítí lépe než klasická Osramka, k tabulce byl i text. A při měření opravdu ověřily to co tvrdí výrobce. Že tuším ve vzdálenost 75m před autem dopadalo více světla u NGB. To je ten rozdíl Citovat
ChouLu Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Koukam na ty Silverstary že nedopadli vůbec špatně 412Kč v AK.. na klub typuji tak o 80-100 kaček méně... Za ty peníze by to šlo Tak cena na klub je 337,- [upravil dne 21/1/13 14:49 od ChouLu] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Skúšal som aj svietit na garazovu branu, s tym, ze v lavom svetlomete som mal obycajnu osram ziarovku, v pravom NB, a jedine, v com bol rozdiel, bola farba svetelneho lúča. Intenzita mi prišla rovnaka... NGB opravdu svítí lépe než klasická Osramka, k tabulce byl i text. A při měření opravdu ověřily to co tvrdí výrobce. Že tuším ve vzdálenost 75m před autem dopadalo více světla u NGB. To je ten rozdíl Podla mna je to blbost, hodnotit to plosne ... Na com to testovali ? Niektore auto paraboly svietia lepsie, niektore horsie, niektore katastrofalne ... Na mazde mi svietia svetla lepsie, aj keby som tam do nich natlacil noname ziarovky s ebayu oproti treba 306 tke s NB ... Otazka je, ake moznosti má parabola, a ci toto \"zvysenie\" vykonu dokaze premietnut na vozovku ... Citovat
Petrikj Odesláno 21. leden 2013 Autor Odesláno 21. leden 2013 Lubk0: Testování proběhlo na světlometech BMW3 modelový rok 2013. Ale o to nejde. Testují se přece žárovky a ne světlomety. A pak jsou výsledky mezi žárovkami porovnatelné, protože se měří na jednom světlometu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.