Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím přátelé :),

mám několik problémů se svým vozem (Peugeot 307 SW, r.v. 2003). Potřeboval bych poradit.

1. Ručička mi neukazuje teplotu motoru.

Při nastartování mi neukazuje ručička teplotu motoru. Ručička je pořád vlevé poloze. Když ale nechám motor běžet a stojím na jednom místě. Po cca 20-25 minutách se ručička zvedá na max k 80-90°C. Když se však rozjedu do pěti minut je zase dole :-(. Stává se mi, že mi vyjede hláška na středním panelu ve smyslu zastavit motor, vysoká teplota. Ručička v té chvíli mi vyjede na maximum do prava a zase klesne a zas do prava. Po zastavení a vypnutí motoru. Při novém nastartování už to neukazuje...S tímhle problémem je spojený i topení. Nefunguje mi výhřev vozu. Klimatizace v teplých dnech funguje normálně, ale v zimě mi to netopí.

2. Mizí mi voda v chladiči

Druhý problém mám, že mi mizí voda v chladiči. Musím dolívat nemrznoucí směs každý dva měsíce. Když nejezdím třeba celý měsíc, tak mi voda neuniká. Pořád stejná ryska. Ale když je auto v zápřahu tak mi mizí. Víčko od oleje je v normálu (žádné bílé skvrny).

Děkuji za Váš čas při řešení mých problémů. Pokud se již tyto témata tu vyskytují omlouvám se. Přehlídl jsem je.

Zdraví Vás Michal

Odesláno

poriadne to zohriat a skontrolovat cely okruch ci niekde neunika dat to na zdvihak a aj od spodu, dalej voda ti moze unikat aj do valca.. 1. problem moze byt spojeny s tym 2. problemom tym ze tam nemas dost vody..skontroluj ci nemas premoceny koberec pod nohami.

Odesláno

mne to tiez tak blbne,rucicka teplomera je na min., obcas to 3xpipne,rucicka skoci na max a rozsvieti sa cervena STOP-ka,potom to padne a rucicka ide pomaly hore,ale na max. 70°C,viac je problem dostat. A na soferovej strane som pred vianocami zistil mokro pod gumou pod nohami,ale nevidim,kade by tam tieklo. Kde by som mal hladat,ci netecie nieco? V chladici ukazuje dost vody,tak neviem.

Myslel som,ze bude vadne cidlo,diagnostika nic neukazuje,ziadny problem,bol meneny termostat aj komplet vymena nemrznucej. A v servise nevedia,co hladat. Vraj to tam nechat a budu hladat,ci je zly kontakt alebo co... Ale to moze trvat a mozno nic nezistia a do prace musim nejako jazdit :D

Vedel by niekto okolo Senice pomoct?dik

Odesláno

kocurik,

trubky ktore vedú pod volantom, po odstranení krytu nad plynovým pedálom, sa spájajú s radiatorom kúrenia prírubou. Je tam jedna skrutka ktorá drží príruby pri sebe aby sa nerozpadli, nemá cenu priťahovať. Tesnosť je zabezpečená O krúžkom na každej trubke a zasúvajú sa do príruby od radiatora kúrenia. Tam je problé, O krúžky staré stvrdnuté netesnia, ovšem ak nie je prasknutý radiator. Menil som minulú zimu.

Po vytečení väčšieho množstva vody sa zavzdušní malý okruh, keď vyteká pomaly zavzdušnenie by namalo nastať. Keď je tam vzduch blbne teplota,kolíše, slabo kúri a pokial nezohreješ motor na 90°C tak aby bol stále otvorený termostat samé sa to neodvzdušní . Ale to len teoreticky. Vymeň O krúžky, naliať chladiacu kvapalinu dobre odvzdušniť cez odvzdušňovací ventil. Práca na 2 hod v teplej garáži keď sa darí. Na prvý pokus dlhšie. Trubky vedúce k radiatoru kúrenia vyberieš z priestoru motora, treba si spraviť priestor, vybrať batériu, hadicu sania, uvolniť nádržku brzdovej kvapaliny a vykloniť. To v priestore kde je benzinový motor.

Odesláno

Mám ten samý problém:(

Ukazatel teploty jsem po roce trápení vyřešil,že jsem vyměnil čidlo teloty,cca 15min práce a mám pokoj.

A s tím unikáním kapaliny,to nemám stále vyřešeno už čtyři roky.Pokud doliju na rysku je půl litru v trapu a tak přád dokola.Už to asi rok nedolívám,hladina vody stejná a mám zatím klid.

Nikdo mě neřekl proč.:papa

• O 3 měsíce později...
Odesláno

cawte nemate niekto obrazok alebo ako sa demontuje chladic na vodu ci to len drzi hore alebo aj niekde inde alebo ako sa to ma spravne vybrat vdaka

Odesláno

Ahoj

Podarilo se vyresit? Mam stejny problem... teplota na max a po chvili je to ok...

mne to tiez tak blbne,rucicka teplomera je na min., obcas to 3xpipne,rucicka skoci na max a rozsvieti sa cervena STOP-ka,potom to padne a rucicka ide pomaly hore,ale na max. 70°C,viac je problem dostat. A na soferovej strane som pred vianocami zistil mokro pod gumou pod nohami,ale nevidim,kade by tam tieklo. Kde by som mal hladat,ci netecie nieco? V chladici ukazuje dost vody,tak neviem.

Myslel som,ze bude vadne cidlo,diagnostika nic neukazuje,ziadny problem,bol meneny termostat aj komplet vymena nemrznucej. A v servise nevedia,co hladat. Vraj to tam nechat a budu hladat,ci je zly kontakt alebo co... Ale to moze trvat a mozno nic nezistia a do prace musim nejako jazdit :D

Vedel by niekto okolo Senice pomoct?dik

Odesláno

...ale to čidlo v nádržke chladiacej kvapaliny je tam iba na info ak chladiaca kvapalina chýba, s teplotou namá nič spoločné (alebo tam nemusí byť vôbec)

Odesláno

cidlo je na motore napravo dole,pod hrubou hadicou. Je to na termostate,zelene cidlo. Este som sa k tomu nedostal,cakam teraz na vyplatu;) a tu mate podobne vlakno,je to myslim 2.obrazok,tam je to dobre vidiet

• O 3 týdny později...
Odesláno

Konecne som zistil preco mi auto sem tam pipalo za jazdy...

Vcera auto zapipalo a aj vyskocila hlaska ale nestihol som ju docitat, napisalo nieco ako engine coolant.........

Hned po zapipani rucicka teploty vody spadla na minimum a po case sa vratila spät na tych 80 stupnov..

Stale tak pada na minimum sem tam a po case je vsetko ok..

Treba mi vymenit cidlo teploty vody?

Alebo su tam 2 cidla?? Jedno je pre RJ a to druhe pre budik v palubovke?

Dakujem

Odesláno

Teď jsem ho měnil a podle příručky se musí sundat přední nárazník. Jinak drží jen nahoře a dole leží v gumě. Pod tím černým krytem před chladičem jsou dva šroubky torx. Musí se vytáhnout jen ty 4 plastové příchytky a ty dva větší šrouby na krajích a lehce přizvednout ten černý kryt. Pujčil jsem si kloubový nástavec a šlo to povolit i bez sundání nárazníku. Chladič se pak jen vytáhne po odpojení hadic směrem nahoru. Práce na 1hod i s napuštěním vody.

cawte nemate niekto obrazok alebo ako sa demontuje chladic na vodu ci to len drzi hore alebo aj niekde inde alebo ako sa to ma spravne vybrat vdaka
Odesláno

Tak este raz :

Konecne som zistil preco mi auto sem tam pipalo za jazdy...

Vcera auto zapipalo a aj vyskocila hlaska ale nestihol som ju docitat, napisalo nieco ako engine coolant.........

Hned po zapipani rucicka teploty vody spadla na minimum a po case sa vratila spät na tych 80 stupnov..

Stale tak pada na minimum sem tam a po case je vsetko ok..

Treba mi vymenit cidlo teploty vody?

Alebo su tam 2 cidla?? Jedno je pre RJ a to druhe pre budik v palubovke?

Dakujeeeem

Odesláno

tu tak skoro odpoved nebude,cakal som dost dlho:)

tak ja uz mam cidlo vymene,po problemoch sa musel menit cely drziatk na termostat,lebo mi praskol ten plast,ktory drzi cidlo. Ked sa to vymenilo tak sa zistilo,ze tam zostalo povodne tesnenie pod to cidlo,ale bolo zapecene,tak sa nedalo nahmatat,ani ho tam vidiet nebolo.

A to cidlo je len 1, v AutoKelly asi 15€, prace (ked sa dari) tak na 15 min.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...