Cinicman Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 A jo... už som si to dohľadal na nete a vyzerá to, že je to fakt stará TU5JP... 2012 Peugeot 301 1.6 engine engine type naturally aspirated petrol engine manufacturer Peugeot engine code TU5JP4 cylinders Straight 4 capacity 1.6 litre 1587 cc (96.845 cu in) bore × stroke 78.5 × 82 mm 3.09 × 3.23 in bore/stroke ratio 0.96 valve gear DOHC 4 valves per cylinder 16 Total valves maximum power output 115.1 PS (113.5 bhp) (84.6 kW) at 6050 rpm specific output 71.5 bhp/litre 1.17 bhp/cu in maximum torque 150 Nm (111 ft·lb) (15.3 kgm) at 4000 rpm specific torque 94.52 Nm/litre engine construction sump compression ratio fuel system EFI bmep (brake mean effective pressure) 1187.7 kPa (172.3 psi) maximum rpm crankshaft bearings engine coolant Water cylinder volume 396.75 aspiration Normal compressor N/A intercooler None catalytic converter Y Citovat
nexus Odesláno 15. leden 2013 Autor Odesláno 15. leden 2013 ste se trošku rozepsali... v prvé řadě musíme počkat do pondělí, do zítřka nestihnout vybavit ty jejich peugeot finance a čtvrtek/pátek je táta na služebce a mě to nepředají... OK406: jak škoda dávat plyn? Není škoda vyhazovat za benzin? Ajap: kdes vzal cenu 265tis za 308SW? Do krátké by se táta ani omylem nevešel, už tohle je na hraně a jak jsem zmiňoval, přání bylo mít jednou nové auto... a v sedanu jezdil posledních 5let, byť větším a imho silnějším:D Na netu ta 308SW začíná na 295tis a to bude dle mého nepoužitelné holátko active + píšou od 455tis a to je imho mimo náš rozpočet, už 300 je pro nás taktak:P a pokud chci ušetřit tak si naftu tuplem nekoupím. Počítám že bude jezdit za 8l plynu což vyjde na 4l benzinu/nafty, ale nebudu se muset bát o čerpadlo, vstřiky, turbo, špatnou naftu. Motor je zahřátý po kilometru nebo dvou v tomhle počasí, táta jezdí dost krátký úseky po městě, když přidám větší množství oleje, těžší přední nápravu kde všechny části víc trpí - klasický průser škodovky, dimenzovnáno na benzin a flák tam chrochtáka 1.9tdi častěji odchází brzdy a jejich obložení. Tohle jsou prostě fakta který neututláš, rozhodně né předemnou a pak ta nafta nevyjde o moc líp než benzin. Aji bych uvažoval nad cng, ale to je dražší sranda mimo naše možnosti momentálně + těžká bomba a ta 301 má i tak malou užitkovou hmotnost... a plyn do trouby? My máme všechno na elektřinu, na plyn jenom auta:) Roman Bazi: taky bych chtěl kombajna, obvykle jezdím ve 4-5lidech, rezerva v kufru a je mi sedan malý, ale cenově jako student na víc nedosáhnu a táta u nového auta výš taky ne, takže se musíme smířit se sedanem, nicméně zatím se vždy všechno vešlo - a co ne, tak mám tažné a přívěs P607Olda:jo zapomněl jsem zmínit, ale ve výbavě allure je klima zahrnutá. Chlubí se, že je digitální což sice je, nicméně já bych ocenil automatickou jako mám u sebe. Jestli dvě čárky na červenou nastavím kolečkem nebo tlačítkem a vidím na displeji je mi tak nějak šumák a co se kufru týče, za sedačky půjde bomba s plynem a rezerva zůstane na svém místě. Zaprve nebude problém s upevněním na STK, za sedačky vleze větší nádrž a nebudou se tam složitě lovit věci:) a jako bonus ve Fryštáku mají akci, že bomba za sedačky je levnější než toroid. A od nich plyn chcem na 100%, jejich Prins VSI máme ověřený na několika autech a spokojenost naprostá Charlie 1: jo to mě taky napadlo, ale nechtělo se mi v ten okamžik do prodejce rýpat:D jestli je opravdu jenom ventilátorem (čemuž věřím já), nebo je skutečně vyhřívané nevím, uvidím až bude doma Citovat
Cinicman Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 Chcelo by to nejaké spy-foto... kľudne aj s tatíkem... Citovat
brutall Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 nexus: taky Tě vítám na klubu. K tomu přednímu vyhřejvanýmu oknu, elektricky to má patentovaný jenom Ford. Ostatní auta jen ofukem. Citovat
Ajap Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 301 je postavená na podvozku 208, takže je mnohem užší, než 308. Ostatní rozměry jsou podobné, akorát 301 má o něco víc místa vzadu na kolena, 308 zase na hlavu. No a pokud by byl jo náročnej, tak 308SW je už větší všude a o dost a s Active+ s 1,6VTi je teď za 310tKč. V Active je skoro všechno (oproti 301 třeba duální autoklima, automatické stěrače, světelný senzor, za 3500Kč možnost hlavových airbagů, atd), Active+ u SW přidává ještě navíc střešní okno a střešní nosič a možná ještě pár dalších blbostí, zas tak to nastudované nemám;) Každopádně 308 je plnohodnotná nižší střední třída, kombík je vnitřními rozměry na pomezí střední. Ceníky najdeš tady: http://peugeot.ecpaper.cz/osobni/308/308/Peugeot-308-cenik/includes/Peugeot_308_-_cenik.pdf http://peugeot.ecpaper.cz/osobni/308/308-SW/Peugeot-308-SW-cenik/includes/Peugeot_308_SW_-_cenik.pdf 308SW mám, 301 jsem řídil a byť se mně to auto docela líbilo, tak moc porovnatelné to teda není 308SW je jak projevem, tak dojmem, odhlučněním a hlavně prostorem jako auto o třídu výš. Na 301 je poznat, že je to auto dělané s velkým ohledem na cenu a že jsme nejzápadnější trh, kde se prodává. Jediné, čím mě opravdu zaujalo, je hodně měkký podvozek, to bylo při klidné jízdě docela příjemné. Každopádně být otcem, tak si ještě honem skočím projet 308 nebo 308SW a ještě si to rozmyslím. Citovat
nexus Odesláno 16. leden 2013 Autor Odesláno 16. leden 2013 Jo na ty akční ceny jsem taky koukal, bohužel až po sléze co jsem byl tady upozorněn:D teď už s tím asi nehnem, takže si tím hlavu lámat nebudu - radši, nebo bych se musel nasrat a táta ani nemá čas to projet, ještě si ani za volant nesednul... nejspíš by se jim nelíbilo, že už z auta sundali reklamní polepy:bojim třeba příště, pokud ještě někdy budem kupovat nové Citovat
Ajap Odesláno 16. leden 2013 Odesláno 16. leden 2013 Tak můžete to brát tak, že ta 301 je prostě opravdu měkounká a pohodlná. Na limitu otec jezdit určitě nebude, takže se mu tohle \"Peugeotí naladění ze staré školy\" bude opravdu líbit. Navíc je to auto lehčí a má menší čelní plochu, takže bude míň žrát;) Špatná volba to určitě není Citovat
nexus Odesláno 22. leden 2013 Autor Odesláno 22. leden 2013 tak s malým zpožděním, včera jsme ho přebrali, ale neměl jsem kabel od foťáku, takže až dnes se můžu podělit táta si pomaličku začíná zvykat, oproti sonatě to má nižší posez a hůř vidí přes palubovku, ale jde to. Už jsem mu i vysvětlil, že takhle slabý motor na čtyřku od 1100ot skutečně nepojede, tudíž ani řazení 1-3 není zrovna košér, holt letité zvyky a jak se řiká, starého psa novým kouskům nenaučíš - bohužel:ticho ale tak nějak to ještě zvládá, holt se otáčí situace a budu učit jezdit já jeho, né on mě jako před pár lety:D:D takže fotky aji s nejmenším přírůstkem, sice tu jsou vcelku značné věkové rozdíly, ale to ničemu nevadí malej má 2 roky, já 21 a táta skoro 60. Nicméně sedačka se dozadu dobře vleze, upřímně jsem překvapenej, jak je to prostorný auto. Vnitřní prostor je skoro stejný jako v sonatě a ta přitom patří do trošku jiného segmentu. Pouze na zadních sedačkách je tak o 10cm míň místa, ale zase o to větší kufr - sice neprakticky dlouhej, ale bude tam bomba s plynem, takže je to šumák, ne-li dokonce dobře edit: nevím proč se přestaly zobrazovat náhledy fotek, takže opraveno [Edited on 23/1/13 13:17 by nexus] Citovat
spartan Odesláno 26. leden 2013 Odesláno 26. leden 2013 vitaj u nas a k tomu motoru je to vylepsena stara TU5 ...a ma vti cize ziadny preklep tam neni ... http://oi49.tinypic.com/jj22ac.jpg a druha vec mas \"vyhrievane celne okno\" ale len miesto kde su stierace ..... vidno tam dve vodorovne ciary Citovat
Cinicman Odesláno 26. leden 2013 Odesláno 26. leden 2013 Hmmm... tak som sa nemýlil... díky pane Spartane... Citovat
PACHO Odesláno 26. leden 2013 Odesláno 26. leden 2013 no dobrééé , to máš v trocha lepšej výbave?., čo tam všetko máš?. Daj potom neaké konkrétne skúsenosti, hlavne potom s tým plynom. Ja som tiež o nej uvažoval, ale keď ma peugeot riadne odrbal so zárukou, tak ma prešla chuť vôbec na P :-) ináč zaujímavý test http://www.autozurnal.com/zatazovy-test-hladame-najrozbitejsie-cesty-na-slovensku/ Citovat
nexus Odesláno 26. leden 2013 Autor Odesláno 26. leden 2013 sparta díky za doplnění PACHO: výbavu jsem vypisoval hned v prvním příspěvku, ale jestli jsem něco zapomněl to nevím, možná loketní opěrku, kterou prodejce vyzdvihoval do nebes ale ta předpokládám bude v tom paketu allure. Zkušeností mít asi moc nebudu, je to z 95% auto pro tátu. Na můj vkus to je slabé, takže se do toho ani nehrnu a tažné to nemá, tzn. čistě pro mě k ničemu, kromě pokochází jízdy v novém autě, ale tam to u mě končí. LPG bude, ale nechcem ho na nějaký další úvěr, už takhle toho je nad hlavu a z fleku to teď zaplatit nejde, takže snad v únoru to dáme dokupy, být to musí... a možná pak v tom začnu jezdit aspoň teda do školy Ol-Brno, na spotřebě bych nějaký ten litr mohl ušetřit:D ikdyž zatím nemám představu, kolik plynu to bude žrát. U sebe jsem zvyklý, že když jedu s tempomatem 100 tak si to vezme trošku přes 11, když na tempomatu dám 140-150, je spotřeba něco přes 10:roll a obávám se, že při mém dálničním tempu to bude žrát stejně jinak zatím palubák ukazuje spotřebu 6.7 což není špatné, čekal jsem víc. Táta jezdí především po městě, ráno do práce cca 5km, okresky do 10km... delší trasy zatím nebyly a na takový profil trati se studeným motorem se mi to jeví jako velmi příjemné číslo a záruka? Půjdem na první garančku, pak už nás tam neuvidí Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Pekné autíčko. Veľa šťastných km bez nehody. Aj mne sa páči tento malý franzúz. V bielej farbe je neodolateľný. Videl som ho v Laugariciu. Láska na prvý pohľad. Zaujala ma riadiaca páka. Je rovnaká ako na mojej 307. A súhlasím s tým, že radšej jednoduchšie auto ako zložitejšie. (Veď aj Renault začína poučívať jednoduchú elekto sieť z Dacie vo svojích autách). Citovat
Stejsn Odesláno 27. březen 2013 Odesláno 27. březen 2013 Tybrďo, já dneska půl dne jezdil v 301 1.2 3V a marně, opravdu marně hledám cokoliv, co bych na tom autě pochválil. Snad jedině sedačky.... Nebudu to nijak extra pomlouvat, každýho věc co si koupí, ale já jsem skoro v šoku. Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Stejsn : A co se Ti tedy na 301 nelibi ? Ja byl docela spokojen - ale je fakt, ze jsem ji ridil jen asi 30 minut a jeste chvili pak ocumoval zvenku + si sedl na zadni sedacky Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Tybrďo, já dneska půl dne jezdil v 301 1.2 3V a marně, opravdu marně hledám cokoliv, co bych na tom autě pochválil. Snad jedině sedačky.... Nebudu to nijak extra pomlouvat, každýho věc co si koupí, ale já jsem skoro v šoku. no o když seš rozmazlenej z 2.2 a 406 je auto o 2 třídy víš jak komfortem tak podvozkem...ber že je to za 220 000Kč 406 stála 700 000:P:papa Citovat
Stejsn Odesláno 29. březen 2013 Odesláno 29. březen 2013 Já vím, ale takhle hrozně jsem se necítil ani ve Favoritu. I 120ka měla aspoň měkkej volant a tapecíra, tady je úplně všechno z černýho tvrdýho plastu, jak spodek kancelářské židle. Dokonce i loketní opěrka. Brr... Krom toho ten tříválec děsně řve. Ale zas musím říct že celkem i jede a spotřeba je pěkná. No a zvyklej sice jsem, ale krom toho mám třeba i takovou paštiku, jako je Ritmo nebo 1203ka. A dokonce i ta troska aspoň nemá dutej tvrdej volant. [Edited on 29/3/13 09:33 by Stejsn] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.