Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem si vzpomněl na C4 GP a jeho ambientní osvětlení. Moc se mi to líbilo a v noci to bylo opravdu příjemný

Nepřemýšlel někdo o tom, že by si to dodělal do 807my?

Odesláno

Ambientni osvetleni poskytuje prijemny efekt neprimeho svetla uvnitr vozidla v noci. Svetlo odrazejici povrchy pristrojove desky, plochy prahovych list prednich dveri a pod lemem dveri vytvareji nenapodobitelnou atmosferu.

Kabely z optickych vlaken a LED diody ovladane nezavisle na osvetleni pozadi usnadnuji pohyb kolem vozidla, pokud je venku tma. Exkluzivni ambientni osvetleni, ktere lze ztlumit na jakoukoliv uroven a ktere ma tri barevne rezimy - \"solar\" (jantarove zabarveni), \"neutral\" (bile) a \"polar\" (ledova modr) - zvyraznuje design interieru a zajistuje prijemnou svetelnou pohodu pro nocni jizdu. Osvetleny jsou drzaky napoju vpredu a ovladace automaticke klimatizace na pristrojove desce. Osvetleni nechybi ani prostoru pro nohy, ovladacum varovnych smerovych svetel a osvetleni pro vystupovani v zadni casti vozidla.

Odesláno

Ne neuvažoval, když si chtěj děti vzadu v noci hrát nebo kreslit, tak si rozsvítěj lampičku a já jsem rád, že je vepředu tma. Ty jejich světýlka ve druhý řadě mi nevaděj a oni hezky viděj na to co potřebujou. Že to ale na fotkách vypadá hezky, tak to je pravda. Možná o tom začnu uvažovat, ale to bude asi tak všechno, protože priority jsou jinde. Třeba v tom neustále nevymyšleném a neudělaném spaní v autě. Chjo, kdy já se k tomu dostanu :(

Odesláno

Postupne si to decentné osvetlenie montujem do 407-my. Inšpiroval som sa z otcojej Fiesty, zaťiaľ mám osvetlené vnútorné kľučky a odkladacie priehradky vo dverách (foto nájdeš medzi mojmi obrázkami), pokračovať bude jemné osvetlenie priestoru pre nohy + osvetlenie od stopných lampičiek. Už aj takto je to jazda vnoci lahôdaka pre oči.

PS: Osvetlené odkladacie priehradky vo dverách v tme nemám nafotené, moc to na fotke nevidno je to len také decentné ako keby nejaké svetelné hmla alebo ako to popísať.

Odesláno

no právě se mi to v noci v C4 fakt líbilo, jen na efekt. Dokonce jsem koupil na zkoušku i červenou led pásku, ale ta svítí až moc, chtělo by to něco míň

Odesláno

Fantazii se meze nekladou - ledky smd v paskach se vyrabeji v ruznych variantach (jen bile sem videl asi v 5 ruznych teplotach) maji ruzne prikony tzn svitivost (nebo jak psal snizis napeti a tim jas pomoci potaku nebo pevneho odporu) . Ja uvazuji nad plastovymi ohrbnymi trubicemi ktere sviti pocele delce jako jeden svetelny zdroj.

Zalezi opravdu jen na fantazii a technickych moznostech - staci projit nabidky prodejcu a hlavne specislitu na svetelne zdroje.

A co se tyka inspirace , na netu je jich hodne, a nektere jsou fak hodne povedeny.

Chce to jen odvahu (tu bych mel) ale obcas mam strach ze kdyz se neco nepovede tak pak schanet nahradni dil na vrakaci je o nervy a o penize (mnohdy nevedi co by za to chteli, hlavne kdyz vedi ze se to jako nahradni dil neda sehnat)

===================================================

JINAK ABY JSME SI DOBRE ROZUMELI

Ambientni osvetleni je (viz vyse definice) NEPRIME OSVETLENI tzn ze zdroj svetla je zakryty (zastineny pred primym pohledem).

- Napr. kdyz mate zavesenou TV na stene a zezadu na tv nalepite LED pasek, pak vidite odrazene svetlo ode zdi a osvelene okoli, nikoliv vlastni zdroj.

- Nebo napr. neony pod autem - take je videt jen odrazene svetlo - nikoliv zdroj.

Pokud je videt zdroj osvetleni, neni to Ambientni osvetleni v pravem slova smyslu, jen se mu tak rika.

[upravil dne 13/1/13 10:47 od cari]

[upravil dne 13/1/13 10:55 od cari]

Odesláno

Já si trochu hrál. Mám osvětlení pod nohama vpředu. Tedy napojeno na osvětlení interiéru. Nemá to cyhbu,vycházel jsem z toho co měl muj mondís.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...