punkac Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 akorát bych chtěl vidět, jak by to tím betonem vyléval u stropu Mám za sebou akci vylívání normálního ztraceného bednění třicítky, zezačátku to tam po šupně jelo samo, ale ty dvě poslední ředy byly kritický, normálně jsme to nosili v kýblech, dva na to zařvali. Holt nebyly peníze na Schving. Není drahej jako takovej, ale ty poplatky typu rozložení, přivezení, umytí... S těma by to bylo dražší než mix betonu Citovat
oddie Odesláno 8. leden 2013 Autor Odesláno 8. leden 2013 Zatím to tedy opravdu vypadá na ten Porotherm - příčkovka 11,5cm, 8ks do metru čtverečního, pero-drážka, s tím by se mělo dělat dobře. Případně alternativně porobeton asi Qpor 10cm. Otázka je, jestli tam v případě porobetonu nedat i nějaké to I-čko mezi podlahu a strop třeba doprostřed délky, či po třetinách, aby to bylo pevnější, nebo to nechat tak - délka zdi bude asi 5 metrů, výška asi 2,5 - 3m. U stropu vedou roury, v jednom místě tak bude nechaná díra na jejich průchod. Citovat
Dave_k Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Navrtal bych v místě příčky do podlahy a stěn pár roxorů nebo kulatinu, aby se zafixovala. Citovat
jirka307 Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 osobně bych udělal ytong nebo qpor lepší práce - porotherm budeš muset nahodit -nevím kolik máš místa ale mohl by jsi udělat třeba dva pílíře na zpevnění a mezi něma udělat police:papa Citovat
Agrafik Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Klidně to udělej z porobetonu 10cm. Bude to rychlejší. Klidně Qpor, H+H, nebo cokoliv jiného - určitě to nechceš přeplácet. Na to pak štuk. Pokud to bude na zemi, kde stéká voda a příčka by mohla nasáknou, tak napenetruj pruh pod příčkou a natav asfaltový pás, nebo alespoň nějaký hydroizolační nátěr. Pod stropem nech cca 1cm mezeru a ten vypěň PUR pěnou. Při stavbě můžeš kotvit příčku do bočních zdí pomocí úhelníků. Pokud budeš mít obavy z toho, aby se na tebe zeď nevyklopila, můžeš dát pro dobrý pocit do stropu kousky profilů pro zakládání sádrokartonových příček. Ještě drobnost - porobeton je ideální před přilepením otřít mokrým smetáčkem. Lepidlo se pak nenalepí na prach z řezání a pevnost celku je pak o dost vyšší. Citovat
parolla Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Agrafik- presne takto som to riešil aj ja:super,ale v reále.Je to aj celkom fajn práca,ide to od ruky.Pravdou ale je ,že priečok som postavil veľa. Citovat
Macin7777 Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Nechci se vám do toho moc motat ale jednoznačně ytong 10,stěrka s perlinkou,fajnová(na zem izolace a na krajích zakotvit pomoci roxoru a navrchu nechat cca2cm a zastříknout pěnou ).A mohu vám garantovat že při rozebírání by ste nadávaly kterej č...k to stavěl že to nejde zbořit. Citovat
Benžík Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Kolega v praci vyprávěl, jak dělal nový jádro v panelaku. Daval tam naky velký betonový desky. Víc o tom nevím, zeptám se ho na to. Řikal, že neví jak se to jmenuje, někdo mu to přivezl ze stavby z německa. Prý to bylo jako stavebnice s drážkama a perama a byly k tomu i rohový díly. Ty desky řikal že měly 200x150 cm. Víc o tom neví. Citovat
oddie Odesláno 9. leden 2013 Autor Odesláno 9. leden 2013 Koukám, že pálené přesné příčkovce tu nikdo nefandí přitom cena je cca stejná, rychlost práce podle mě taky - pero/drážka a umístění na lepidlo... Uvidím, ještě si to dojdu změřit přesně a pak si hodím korunou Pak budu dělat ještě nějaké věci v bytě, tam už je Qpor apod. jasný. Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2013 Autor Odesláno 17. leden 2013 Tak a mám tu další otázku, rozhodl jsem se z toho udělat malý seriál Řeším rekonstrukci koupelny a WC. Potřeboval bych udělat závěsné WC s podomítkovým systémem, ale pozor! s co nejmenší stavební výškou. Na sokl, pod kterým podomítkový systém bude, totiž přijde ještě postavit pračka, tak aby nebyla vysoko příliš a dalo se na ni pohodlně dosáhnout. Mátě někdo typ na podomítkový systém s co nejnižší výškou zástavby? Běžné 1200mm jsou mimo mísu, zatím jsem našel aspoň nějaké, co mají 850 - 900mm, ale kdyby se našel ještě nižší, byl bych rád. Pokud víte, podělte se. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Tých 115 je písaných štandardne, ale má to \"nastavitelné\" nohy ... Tj ide to aj nižšie ... Riešil som to nedávno, 3 mesiace dozadu odhadom .... Dával som to nižšie, kvôli tomu, že som nechcel prerábať odpad ... Problém bude ale ten, že potom s tým klesá aj výška záchodovej misi ... Mi ju máme tak na rozhraní, že ľudia si už všimnú, že je nižšie, ale nie je to tragické, a my sme si v podstate zvykli hned ... Takisto je otazka, ktory system geberitu chceš ... Keďže sa jedná o byt, predpokladam, že za zachodom je stupačka, z nejakého \"nenosného\" materiálu či hej ? Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2013 Autor Odesláno 17. leden 2013 Jde mi spíš o výšku té nádržky. Za tím záchodem, resp. místem, kde bude, nyní není nic, povede se odtud odpadní potrubí nové, takže systém to může být prakticky libovolný. Stoupačky jsou asi o metr vedle. Citovat
punkac Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 co tu nádobku zazdít vedle bokem, jde o to si pak jen zvyknou mačkat splachování vedle a ne za záchodem Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2013 Autor Odesláno 17. leden 2013 V nejhorším by to také šlo, ale radši bych to kompaktní. Musela by být dost daleko nebo až u stropu, roura by musela vést stranou... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Tak pokial je jedno, jaky system, tak co klasicky Gebrit Kombifix ? Je určený na \"prideláni\" do steny, a tým pádom nemá nohy ... Jak vysoko si \"zazdíš\" je len na tebe, len aby sa ti k podlaha zmestila WC misa ... http://www.rasub.sk/sanitarna-keramika/zabudovatelne-wc/geberit/geberit-kombifix-110.302.00.5.html Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2013 Autor Odesláno 17. leden 2013 To právě není ani náhodou jen na tobě, jak vysoko si to zazdíš. V předepsaných rozměrech je výška horní hrany toho z odkazu 108cm, je u toho obrázek. Ta nádržka je prostě strašně vysoká. Níž to můžeš dát dejme tomu o pár cm, ale ne o 30. Navíc, když už, pro snadnější vstávání bych ji dával spíš výš, stejně jako jsem pro máti na stáří dělal vyšší postel. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 No tak to ti neporadím, a neviem, či ti vôbec rady je ... Všetky geberit systémy, čo sme pozerali, sú stavané velmi obdobne ... Tak prajem veľa štastia ... Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2013 Autor Odesláno 17. leden 2013 V podstatě mi jde jen o to, jestli někdo nemá tip na tento systém s nádržkou o hodně nižší. Našel jsem takovou, co má tu výšku 85cm místo 108 jako máš v tom odkazu (odkaz na ni mám na jiném PC), tak se ptám, jestli někdo nezná ještě nižší... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 JJ, už chapem... Otazka ešte je, akej značky je ta, čo si našiel ... Pri geberitoch som bol zvlášť \"vystríhaný\" pred neznamymi alebo lacnymi značkami ... išlo sa skorej do overenej kvality, a nakoniec som zobral predsalen original Geberit, za celkom OK cenu ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.