Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ja som vlastnil jednu 605ku 5 rokov. A musim suhlasit ze auto to bolo super. Servis sice dost nakladny, ale tie jazdne vlastnosti su super. Terajsia 607ma co mam je modernejsia, ale nedrzi na ceste tak skvele ako 605.

Rad na nu spominam.

Odesláno
Já nevím, mě se prostě starý auta nelíbí. Nevím proč ale je to tak. Vše co je starší než 10-15 let, už mi prostě nesedí...

Ať je to pug nebo cokoli jinýho...

A určitě nebude stejně bezpečná 20 let stará 605 jako 2,3,4 let starý auto. Téměř jakýkoliv v téhle třídě...to nemluvím o Favoritech, Feliciích,E30.......atd...

P.S:Je to úplně čistě můj osobní názor na věc, tak prosím nekamenovat :D:D

Tvuj nazor Ti nikdo nebere, ja Ti k tomu mohu poslat pouze toto :

http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=15646

Chtel bych Te VIDET zkuset neco takoveho s nejakym novejsim autem, mel bys to na sracku po tom prvnim narazu nemluve o tom ze by se to uz asi nerozjelo :)

Odesláno

A videl jsi to video cele ? :) I kdyz mozna je to blby priklad - zrovna Volvo patri nebo patrilo mezi prukopniky automobilove bezpecnosti, pokud se nemylim, tak byli jednu z prvnich znacek na svete co zacala s crash testy a jejich auta vzdy byla na vysoke urovni co se bezpecnosti posadky tyka. Tak to mozna nebyl vhodne zvoleny priklad :)

Odesláno
A videl jsi to video cele ? :) I kdyz mozna je to blby priklad - zrovna Volvo patri nebo patrilo mezi prukopniky automobilove bezpecnosti, pokud se nemylim, tak byli jednu z prvnich znacek na svete co zacala s crash testy a jejich auta vzdy byla na vysoke urovni co se bezpecnosti posadky tyka. Tak to mozna nebyl vhodne zvoleny priklad :)

No když to člověk vidí, co všechno vydrží, jak jede břichem po jinejch autech, uráží jim kolama sloupky, pak padne zpátky a normálně jede dál.. takový auta už se dneska nedělaj.

Kamarád měl 605 nedal přednost Hondě Civic. Ten pán si musel sebrat řídící jednotku z kolejí.

Odesláno

Prostě auta bohužel budou větší a větší spotřebák - bohužel = trend ...

Ostatně ty 3 ritě elektroniky taky nejsou bohužel výhra.

Já se právě bojim, v čem budu za čas jezdit, ale nic jiného mi postupem času nezbyde, než upgrade na ty novější \"jahreswageny\" - v mém případě myšleno, že vydrží rok. Ono kupovat 4. 406tku by byla už asi trochu uchylárna a hlavně už ani nemám moc na výběr - od MUXu už je to všechnio zase víc \"kurvítkovský\". . .

Odesláno

Já měl taky 605 a na to svezení nikdy nezapomenu...I když to byl jen 2 litr kteréj už moc netáhnul tak to ostatní stálo za to... A když si vzpomenu na Vertíka jak mi ji půjčil na srazu tak mám husí kůži ještě ted jak ten motor krásně vrněl a hlavně tlači mě do sedačky jak táhnul...

A co se týče vzhledu 605 nebo 309 tak jsou to krásný auta oproti tomu co sjíždí v dnešní době z výrobních linek... Já jakožto milovník starých strojů a předmětů,když jedu v 309 tak si připadám tak nostalgicky a né jak když jedu v partnerovi toto je takový tuctový a běžný...

Onehdá když jsem vystupoval z tý 309 co mám ted´,tak zastavil jeden kolem jedoucí v autě asi starým 3-4 roky a povídal,že jí mám v nádherným stavu a že jí měl taky a že s ní byl velice spokojen co se týče dílů a i užitkovosti... A pak ještě říkal,že to co má ted tak jen solí v servisu...

Takže tak nějak....

Jo a kdyby měl někdo doma zbytečnéj volant ze starýho modelu,tak ho sháním...

Odesláno

Jo a ještě jedna věc... Jestli vyhraju ve sportce nějakéj balík..Tak se hned začnu koukat po 605,3.0 24V ! (staréj model )Jen aby bylo jasno protože tohle chcu !!!! :-D

Odesláno

Co se týče bezpečnosti.

Kamarád měl v roce 1993 asi 5ti letýho Renaulta 25 (podobná loď jako 605ka). Několikrát měsíčně točil Praha - Frankfurt až jednou na dálnici někde v Německu usnul. Říkal, že začal vnímat zhruba v momentu, kdy auto letělo ze silnice - pak několik set metrů letu po poli a nakonec auto zastavilo někde v keřích. Kámoš z auta vylezl zcela nezraněn, ale auto bylo na odpis - tak urval SPZ, sloupnul CSku, vzal si z kufru batůžek a stopem dojel domů. Kdyby jel nějakým tehdy fungl novým fávem (stálo podobné prachy jako ta 5ti letá 25ka), asi bych s ním už na pivko nezašel.

Odesláno

jinak k té ceně.Mám doma pár ceníků (snad vyhrabu a oscanuju).Základní 605 s 2.0 stála cca 970tis. Kč. Moje 3.0 12v stála v základu 1.530.000Kč a model SV24 stál 1.950.000Kč. Toď byly cenu v ČR v roce 1993 (starý model).

Tak až vyhrabeš ten ceník, tak to sem hod. To mě tedy zajímá. To jsou neskutečný pálky.

Odesláno

Jen dodám, že průkopníkem v pasivní bezpečnosti je především Mercedes. Který začal pasivní bezpečnost řešit už v roce 1939. Nastoupil k němu Béla Barényi (maďarský konstruktér). Definoval pojmy jako deformační zóny, bezpečnostní nedeformovatelná klec pro posádku, deformovatelný sloupek řízení,...měl více něž 2000 patentů...

Odesláno

Kdyby nebyly nový auta spotřebním zbožím, tak spousta lidí sedí doma na zadku, hlavně že by měly auto, který je přežije.

A myslet si, že starý auta jsou bezpečnější. Netřeba řízenou deformací pohlcovat energii, lepší mít auto v pořádku a veškerou nárazovou energii poslat na člověka...

Odesláno
Kdyby nebyly nový auta spotřebním zbožím, tak spousta lidí sedí doma na zadku, hlavně že by měly auto, který je přežije.

A myslet si, že starý auta jsou bezpečnější. Netřeba řízenou deformací pohlcovat energii, lepší mít auto v pořádku a veškerou nárazovou energii poslat na člověka...

Hlavně nevěř pohádkám. Dneska všechno projektuje počítač, vymejšlej se kdejaký hovadiny a výsledek je naprosto nedomyšlená kravina, kterou shodí ze stolu milion lidskejch chyb a bazírování na blbostech.

Srazej se 2 takovýhle Volva, nebo 605 ok, pak tě bude zajímat, jestli se ti nějaká energie pohltí, a ono to tak hrozný neni, na koleně to taky nikdo nestloukl to se neboj. Ve finále když potkáš s tímhle nějaký nový papírový auto, tak jeho zametou a tobě nic nebude, díky konstrukci, díky hmotnosti. Už si viděl jedno z těch moderních šidítek namotaný na malym stromku a frajera jak je vevnitř popálenej od pytle, delej omotanej autem a chčije z něj krev ? Přitom jediný co se mělo stát, že by auto témeř bez zpomalení urazilo stromek. Díly spočítaný tak, že je musíš vyměnit celý. márazníky přes půlku auta. nech bejt. většina novejch konstrukcí je naprosto ošizená na materiálech jen je to dohnaný aby se to hned nerozpadlo. Neříkám, že není pár vychytávek, které potěší, neříkám, že když ti pri nárazu uhne pedálová skupina že mi budou chybět polámaný nohy...

Odesláno

Ošizená konstrukce?

To že došlo ke zvýšení bezpečnosti u moderních vozů o tom netřeba polemizovat. Viz výsledky testů EuroNCAP nebo americké NHTSA. Jsou vozy jako Volvo, co uspějí v obou testech, které jsou hodně rozdílné. Počítač je hezká věc, ale během vývoje auta se pošle proti zdi desítky prototypů.

Bez reálných zkoušek, by jsi nemohl ověřit počítačové simulace. A říká ti něco tzv \"pojištovací náraz\". Do tuším že 18km/h se nesmí zatížení při nárazu přenést do nosných struktur karoserie. Mezi příčník a podélník se vkládají absorbery narazu. Další problémem je srážka s chodcem...Navrhnout moderní auto aby vyhovělo všem požadavkům a bylo koukatelné je dnes hodně obtížné. Proto má nová Octavia III vystřelovací přední kapotu hmm;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...