Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Krasnej clanek, jo takova modernizovana 605tka by mi klidne mohla \"rikat pane\" :papa

Odesláno
Krasnej clanek, jo takova modernizovana 605tka by mi klidne mohla \"rikat pane\" :papa

Bohužel tahle auta jsou vesměs v tragickém stavu a dát je dohromady je tak finančně náročné, že se to toho vlastně nikdo nepustí..

Odesláno

jééé konečně zase někdo o ní píše :) Joo dnes potkat 605 na silnici už je celkem oříšek.já tu svou už z ruky nepustim :roker v žádnym jinym autě (ani peugeotu) se mi tak pohodlně nejelo.A jízdní vlastosti jsou také perfektní na přední náhon.Na mokru nebo sněhu se dá řídit pěkně plynem :papa a s V6 (jiný motor se mi do 605 nehodí) je svezení opravdu radost!

[upravil dne 7/1/13 14:32 od SV 24]

Odesláno

Nadherny voz, ten interier sa da prekusnut, je pravda ze nevyzera nejako uzasne, ale na druhej strane vzdy ked vidim 605 na parkovisku tak sa pristavim a obzriem si ju, tu v meste mame len jednu cervenu, to je vsetko :( ...

Neuzivil by som take auto, ale mat v zbierku jednu 3.0 by som chcel :mrk

Odesláno

Stibto: Není to jen o dílech, přeci jenom už tahle auta jsou dědečkové. Ne vše se dá sehnat

U mě navíc by to nemohla být jen voňavka na víkendové ježdění, ale musela by tvrdě makat a běžným ježděním by šla brzy do kopru, vezmi si jen ježdění v zimě po nasolenejch silnicích....

Odesláno
Dily jsou tak drahe ?

StibTo - 605ka byla vlajková loď s prodejní cenou nového vozu někde kolem milionu Kč. Krom motorů, které se dávaly i do 406ek a tudíž jsou rozšířené, jsou veškeré díly poměrně specifické a díky malé rozšířenosti tohoto vozu sehnatelné téměř výhradně origo. Další věc, která servis vozu zásadně prodražuje je zanedbaná údržba a flikování oprav předchozími majiteli - prostě si koupili prémiovou opici, ale na banány nezbylo.

Podobný osud bohužel čeká i 607y

Odesláno
jééé konečně zase někdo o ní píše :) Joo dnes potkat 605 na silnici už je celkem oříšek.já tu svou už z ruky nepustim :roker v žádnym jinym autě (ani peugeotu) se mi tak pohodlně nejelo.A jízdní vlastosti jsou také perfektní na přední náhon.Na mokru nebo sněhu se dá řídit pěkně plynem :papa a s V6 (jiný motor se mi do 605 nehodí) je svezení opravdu radost!

[upravil dne 7/1/13 14:32 od SV 24]

Na druhou stranu je dobře, že se takovýhle starý auta na silnicích už moc nepotkávaj. Ať jezdí po silnicích novější a bepečnější auta...

Odesláno

Davídku, to byla ale blbost, co jsi napsal :D Právě tenhle obývák na kolech, jak někdo kdysi míval v podpisu je hodně bezpečné auto.

Dle mého to vypadá i jako hezké auto, 607 už je taková nařvaná, bude vůbec nějaký nástupce tohoto segmentu u Pugu, nebo je lepší koukat už jinde?

Odesláno

Já nevím, mě se prostě starý auta nelíbí. Nevím proč ale je to tak. Vše co je starší než 10-15 let, už mi prostě nesedí...

Ať je to pug nebo cokoli jinýho...

A určitě nebude stejně bezpečná 20 let stará 605 jako 2,3,4 let starý auto. Téměř jakýkoliv v téhle třídě...to nemluvím o Favoritech, Feliciích,E30.......atd...

P.S:Je to úplně čistě můj osobní názor na věc, tak prosím nekamenovat :D:D

Odesláno

605 je opravdu ,,bezpečné auto.Měl sem tu čest vidět 605, která vyletělo ve 160km/h přes střechu a pak do stromu a majitel s přítelkyní vylezli po svých.vim, že tomu asi nevěříš, ale tuhost karoserie byla v té době v 605 nejlepší ve třidě (lepší než BMw e34, MB W124 atd.).

jinak k té ceně.Mám doma pár ceníků (snad vyhrabu a oscanuju).Základní 605 s 2.0 stála cca 970tis. Kč. Moje 3.0 12v stála v základu 1.530.000Kč a model SV24 stál 1.950.000Kč. Toď byly cenu v ČR v roce 1993 (starý model).

a ještě k těm dílům.Jak píše Medvěd: díky vysoké pořizovací ceně v té době vlajkové lodi jdou ruku v ruce vysoké ceny náhradních dílů.Druhovýroba neexistuje (krom výfuku, brzd. atd.)

Odesláno

davídekcz: tentokrát jsi zavalil. Takové jízdní vlastnosti, jako 605, těžko najdeš. Ujel jsem v ní asi 220 t. km. Ani 406, ani 607...

Pokud jsem musel předjíždět a bylo málo místa, tak to v 90-ce frknout po trávě nebo krajnici - auto sedělo jak na kolejích. Max rychlost 225, jak přilepená.

[upravil dne 7.1.2013 19:38 od P607Olda]

Odesláno

Si někdy říkám, kdybych vyhrál hodně moc peněz v nějaký americký lotto soutěži, že bych si koupil stroje na formy plechů k 605, 505, starý Audině Quattro a ty auta vařil, měl motorárnu, prostě by tyhle pro někoho starý křápy, pro mě nejhezčí auta, sjížděly s pásu úplně nový, nezrezlý a s neolítaným motorem.

Tak jsem se zase probudil :D:D:D

Jinak nedělaj je ještě někde v zemích třetího světa jako brouky v Mexiku?

Odesláno

tak až vyhraješ a budeš stavět 605, tak semnou počítej!

jinak jak píše P607Olda : 605 si toho opravdu nechá hodně líbit! dokonce i v Autocaru v Anglii uznali, že dodnes patří její jízdní vlastosti k nejlepším ve ,, světě aut s předním náhonem\"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...