Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

diky za nazory, oktavka je v prosinci dovezena z nemecka, je mi jasny ze najity km urcite nesedej ale auto vypada hodne zachovale zevnitr i zvenci. 407 se mi hodne libi to ze sezere o nejakej ten litrik navic by mi nevadilo. Vybava oproti oktavce je fakt obrovska. Kdybych si mohl dovolit koupit novejsi auto,tak urcite volim 407 ale pri tomhle stari asi bude lepsi oktavka.

Odesláno

qcko: s tem vstrikovacema to neni tak zhave a pokud je potreba repas, stoji to par korun (jsou to obycejne mechanicke pruzinove vstrikovace), kdyz toto nastane u 2.0HDi, muze si majitel koupit nove za ranec, protoze tyhle Siemensy nejdou repasovat

Odesláno
diky za nazory, oktavka je v prosinci dovezena z nemecka, je mi jasny ze najity km urcite nesedej ale auto vypada hodne zachovale zevnitr i zvenci. 407 se mi hodne libi to ze sezere o nejakej ten litrik navic by mi nevadilo. Vybava oproti oktavce je fakt obrovska. Kdybych si mohl dovolit koupit novejsi auto,tak urcite volim 407 ale pri tomhle stari asi bude lepsi oktavka.

jestli nemas nejakej vetsi peniz stranou na udrzbu, ber Octavii (pokud tedy bude v cajku), odvdeci se ti levnym provozem a udrzbou za hubicku

Odesláno

sice jsem se oktavce dlouho branil,protoze jak uz tady nekdo zminil tak jsem vzdycky chtel auto ktery nejak vycniva z rady :) Volvo V40 mi kupodivu celi kolem dokola schnilo a Mondeo super vybava pohodli,ale ten commonrail je s nasi \'\'kvalitni naftou\'\' za trest. Volvo melo jednoduchej motor TD a asi pul roku jsem jezdil na neco co asi ani nebylo nafta.:D Zvolim ted asi tu oktavku. Diky

Odesláno
sice jsem se oktavce dlouho branil,protoze jak uz tady nekdo zminil tak jsem vzdycky chtel auto ktery nejak vycniva z rady :) Volvo V40 mi kupodivu celi kolem dokola schnilo a Mondeo super vybava pohodli,ale ten commonrail je s nasi \'\'kvalitni naftou\'\' za trest. Volvo melo jednoduchej motor TD a asi pul roku jsem jezdil na neco co asi ani nebylo nafta.:D Zvolim ted asi tu oktavku. Diky

Jaký za trest z naší kvalitou nafty? Tankuji již 45 měsíců cca 1x měsíčně plnou a nebyl problém. Asi by to chtělo anketu kdo měl problém z naftou a tankoval u čerpací stanice.

Odesláno

fifi: tak osobne by som povedal ze to az take divne nieje... svojim sposobom su tie auta velmi podobne... a tiez som pred par mesiacmi riesil uplne rovnaku dilemu. Ak by som mal hovorit za seba tak octavia ma velmi zaujimavo rieseny plynovy pedal (pevny bod dolu a nie hore) blbost ale strasne mi vadila, rovnako sedacky ma octavia na moj vkus priserne, starsie 1.9tdi mali plynulejsi zatah z nizsich otacok nez hdi (ak uvazujeme v oboch pripadoch o serii), na druhu stranu p407 je ovela pohodlnejsia co sa tyka podvozku, interieru, podstatne lepsia vybava.. 1.9tdi prve serie PD mali problem s hlavami, u hdi vnimam ako najvacsiu slabinu ani tak nie motor ako taky ale nedostatok ludi ktori dokazu seriozne zavadu diagnostikovat cim sa niekedy aj z banality stava neprekonatelny problem. Ak by som vyberal auto cisto z pohladu praktickeho a nakladov na prevadzku idem do octavie, kedze mam slabost na francuzov a radsej si doprajem vyssiu vybavu resp vacsie pohodlie, a mam rad interier ktory posobi jemnejsim dojmom nez plasty v otavii (ak sa bavime o rovnakej kupnej cene pochopitelne), kupil som si 407.

Odesláno

Není to až tak těžké dilema, ne? Chci nižší náklady a nevadí mi nuda? Koupím oktávku. Chci víc (pohodlí, výbavu) a smířím se s občasnou návštěvou servisu? Koupím 407.

edit: O1 jsem měl 2 roky a po tom, co jsem zjistil, že i stejně stará sonata mi nabídne víc pohodlí a výbavy, tak jsem se se škodovkami rozloučil.

[upravil dne 6/1/13 15:31 od shwaara]

Odesláno

Já nepoužívám auto k nějakým extra účelům. Takže je mi skoro jedno jestli budu mít dvoudvéř, kombi a nebo autobus. Až to budu muset řešit účelově bude to o něčem jiným. Teď kupuju auta čistě a jenom pocitově a prostě jen to co se mi líbí. A proto mám doma to co mám :aut:aut

Odesláno

Divné téma k diskuzi, nevím, co tady kolega ,,inox,, na peugeot fóru očekává za odpověď :roll Že snad budeme chválit a doporučovat škodovku? :o Samozřejmě myšleno v nadsázce, ať si koupí třeba kiu :D................

Odesláno

V O1 jazdim v praci, nabehane cca 470 000 km, strieda sa v nej 16 soferov. Auto sa doslova nici, ale ani raz sa nestalo aby nas nechalo stat na ceste. Ak by som takto jazdil s ktorymkolvek s mojich peugeotov velmi casto by som bol v servise. Jednoducho stare TDI su drziaky a preziju vselico. Ako sukromne auto by som ju ale urcite nechcel, jednoduchy podvozok, odhlucnenie - vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. Aj ked je prijemne jazdit okolo 5l, co na 2.0 Hdi nedokazes. Moja spotreba cca 7l v meste, mimo 6,5. Treba sa rozhodnut, bud srdcom, alebo rozumom. Nech uz kupis cokolvek, nech ti to dobre jazdi.

Odesláno

filipino: to že někdo vlastní auto určité značky a dejme tomu je členem nějakého klubu ještě neznamená, že nezbytně nutně musí ztratit veškerou soudnost ;)

Odesláno
porovnávať 407 a MB-čko....úplne zle...divné vlákno

Keď už porovnávať Octáviu tak z Peugeotom 307 a myslím si že aj ten by mal navrch.

[upravil dne 6/1/13 17:13 od Judes]

Odesláno

No když si ještě vzpomenu jak jsme v létě strávili v oktávce 800km, tak se ještě teď budím hrůzou.

[upravil dne 6/1/13 17:19 od elton]

Odesláno

Medvěd: od toho auta je to úctyhodný výkon .. no vlastně od řidiče taky :)

Jooo a odpověď na Tvoji otázku .. myslím si, že dnes už žádné auto to nedá .. respektive možná by s patřičným servisem dalo, ale nebude nikoho, kdo by s tím tak dlouho jezdit chtěl..;)

Odesláno

elton: podobna skusenost... minuly rok chorvatsko, slo sa firemnym autom, nikdy viac radsej z vlastneho zaplatim naftu a pojdem svojim :D

medved: o tom to je... i keed... pred domom mi stoji jumper so 400tis km, startoval na prvy pokus aj v tohtorocnych mrazoch a technici jazdia jednu 406 2.0hdi ktora ma v reali tiez okolo 400-450tis a ta startovala tuto zimu aj bez zhaviciek max na druhy pokus :) takze na druhu stranu ani peugeot na tom zasa tak zle nieje... vsetko je najma o udrzbe...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...