Marcel00 Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Tak som si zaspominal na zlate skolske casy... Ten zvuk je nezabudnutelny [upravil dne 27/6/13 19:56 od Marcel00] Citovat
koblih69 Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Jo super, seděli jsme na tom zábradlí kloubu Citovat
dyno Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 a jak jsme byli radi ze si vezem prdel :D:D i v tom rambajzu strejc jezdil dalkovej spoj s kloubem a jednou kdyz se vracel na zakladnu prazdnej utrhnul se mu zadek a zustal v talute bylo to i v tv ale to uz je snad sto let [upravil dne 28/12/12 20:29 od dyno] Citovat
davidekcz Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Jojo ač jsem poměrně mladý, tohle taky ještě pamatuju, vždycky se mi líbil [upravil dne 28/12/12 21:31 od davidekcz] Citovat
Dave_GTI Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 sice mladý, ale rachotu a koroze si pamatuji dost Několik let mě vozil do milované základky Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Tyhle autobusy se vyloženě bály kopců, proto bylo velice úsměvné, když je musel koupit i pražský dopravní podnik a jezdit s nimi třeba do Bohnic nebo kolem Motola - za nimi vidět nebylo a celá kolona jela nahoru 30. Kamarádův táta dělal manipulačního řidiče na Řepích a minimálně 2x za dobu, co jsem se s kámošem znal, jeli pro busy do Maďarska a po ose do Prahy = výlet na týden + úplně krvavé ruce od neustálého řazení (městská verze měla \"pomalej\" zadek a letěla max. 70 km/h, tzn. ani na dálnici s tíém nesměli). Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Ozzy - to bylo ještě to hezčí označení Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Čabajka, Harmonika, Kloubák, a asi ještě více, taky jsem se s tim najezdili hromadu jízd do školy, prasklý klouby, zamrzlá nafta během cesty byli jen zpestření začátku dne:D Citovat
koblih69 Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Když jsem začal dojíždět doškoly tak jsme měli onačejší dopravu - pěkně Škodověnka s osobním přívěsem to už je dneska tak maximálně ve filmech pro pamětníky Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Jo tak v to sem taky parkrát jel:D Citovat
pyrone Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Jaaaj, ikarus to si pametam ako decko ale aj ako adolescent ked som mal frajerku v Kosiciach na Tahanovciach a tam jazdil na linke 11 z Tahanoviec cez mesto a koncil na Luniku IX. nechceli tam dat novy bus lebo by ho romaci vybyvali... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Ja si pamatuju v 89´ v Bardejově, tam to bylo jako mistní doprava a Maďarští konstruktéři by žasli že to pobere 200 lidí a rychlostí 35km/h se to potom sune městem, to bylo něco strašnýho tam Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Rťáka s károu si taky matně pamatuju, jel jsem s tím někdy kolem roku 80 v Polsku a bylo mi v tom docela šoufl (víte, že ty vlečňáky vyráběl stejně jako autobusy polský Jelcz?) Jsem ale přesvědčenej, že rozhodnutí RVHP o zabití projektu bylo čistě účelově kvůli tomu, že rusové měli Ikarusy v oblibě a tak se prostě musely vytvořit podmínky jak s nima zaplevelit celej ost - blok. [upravil dne 28/12/2012 23:51 od Medvěd] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Jako malej jsem jel několikrát autobusem s dlouhým čumákem, mělo to něco jako nozdry nad chladičem, asi nějaká Praga, ale nevim co to bylo a Google to nějak nenajde, asi mu davam blbý info k hledání, neví někdo co to bylo? Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Radku? [upravil dne 29/12/2012 00:17 od Medvěd] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Nene, tohle jsem našel taky. Tenhle měl takovej divnej kukuč a na chladiči nahoře jak bývá znak měl něco jako nozdry, jako malej jsem se toho bál Citovat
Marcel505 Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Tyhle autobusy se vyloženě bály kopců, proto bylo velice úsměvné, když je musel koupit i pražský dopravní podnik a jezdit s nimi třeba do Bohnic nebo kolem Motola - za nimi vidět nebylo a celá kolona jela nahoru 30. Kamarádův táta dělal manipulačního řidiče na Řepích a minimálně 2x za dobu, co jsem se s kámošem znal, jeli pro busy do Maďarska a po ose do Prahy = výlet na týden + úplně krvavé ruce od neustálého řazení (městská verze měla \"pomalej\" zadek a letěla max. 70 km/h, tzn. ani na dálnici s tíém nesměli). Já právě slyšel něco v opačném smyslu... Že když se koupili kloubový Karosy, tak Ikarus byl nahoře (třeba na Proseku) rychleji než Karosa (většinou Karosu Ikarus předjel). Vím to od nadšence, který by je přehnaně nevychvaloval... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.