koblih69 Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 Jě běžný, že jsou ty hadice umazané od oleje, ale tohle už vypadá na vážnější problém. Citovat
Laďa Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 No jasně, pokud někdo bydlí přímo na dálničním sjezdu hned na konci odbočovacího pruhu a k tomu ještě na několikakilometrovém kopci, který vyjíždí nadoraz, aby hned prudce zabrzdil a motor okamžitě vypnul. Pak by to možná platilo. Pro puntičkáře a rejpalky - např. při delším cestování po dálnici a zastavení na odpočivadle. Citovat
koblih69 Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 Oddie má pravdu. Mrkni na weby třeba turbo servisů - doporučují \"dochlazovat\" volnou jízdou nebo stáním na volnoběh 2 min. A to je potřeba brát jako bezpečné maximum. Tak vezmi realitu - jedeš po dálnici uvidíš benzínku, lehce zpomalíš zařadíš se do odbočovacího pruhu, najedeš kam potřebuješ, propleteš se mezi auty a zastavíš. V tom je ten vtip - nejdeš plnej kotel s turbem do ruda a nezastavíš o betovou zeď. Už jenom to jak jedeš po dálnici je zlomek maximálního výkonu. Další věc je to, že upečení oleje v kluzném ložisku není tak dramatické jak se zdá - ano olej neproudí, ale také se neroztáčí turbo takže ten doběh trvá jen pár sekund. Na to aby se za takový okamžik upekl olej je potřeba aby byl jednak hodně plný karbonu (vysoký interval výměny) měl nízký horní index (proto je pro turbo obvykle lepší 5W40 než 5W30) a ještě byla extrémní teplota pánvičky ložiska. Viz například stejné motory Renault v Laguně a Primeře. u Nissanu je větší olejový filtr a interval výměny o 1/3 kratší a problémy s turbem jsou nesrovnatelně menší. Pokud bych měl jako kašpárek při každém vyjetí do kopce dochlazovat turbo tak si koupím auto, které turbo nemá... [upravil dne 30/12/12 10:39 od koblih69] Citovat
Laďa Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 Že se má turbo dochlazovat vím a netvrdím že při každém vyjetí kopce. Nicméně mi nedělá problém při zastavení po delší jízdě nechat cca 30 vteřin motor běžet (než vypneš radio, odpoutáš se, ...). Citovat
koblih69 Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 Tím bezpochyby ničemu neuškodíš Citovat
Parc Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 tybyt: presne pre tieto veci do teba vsetci hucali vrat to auto.. no ale to uz nespravis... takze 0.5dcl je vela, v tych hadiciach bude olej pretoze ano kazde turbo pusta ale bude to len mastny povlak. Takze vycistene to je ok, povoz sa a opatovne skontroluj. Ak tam bude opat vela oleja ries turbo. Osobne to zvyknem kontrolovat este inak, pri nastartovanom motore odpojim hadicu od na sani pred to strcim biely servitok, popridavam plyn ak sa na servitku ukazuju olejove flaky znamena to ze do sania lezie z turba olej to si vies pozriet aj hned a budes mat jasno. Citovat
Judes Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 Turbo prepúšťa olej, to je samozrejmé a 0,5dcl oleja podľa ňa nie je moc, keď si zoberieš koľko má to auto nabehané a možno tú hadicu ešte nikto neodpájal,. Sleduj si hladinu oleja a ak ti bude olej ubúdať skontroluj tie hadice ešte raz. Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 přesně tak u nového motoru po 5tis km jsou hadice taky mastné... Citovat
Milhaus65 Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 .... Stačí od vadného vstriku praskly píst , konci to stejně . Nemusí - viz. moje vlákno z kdysi a video PP 205 na Youtube Určitě , je to jedna z možností . U 2.2 Hdi Puma ale hodně pravděpodobná Citovat
Parc Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 tak ja neviem mastne hej ale aby sa stadial nieco vylievalo... je tam dost velky prietok vzduchu na to aby ostal len povlak a este sa mi nestalo aby som na akomkolvek aute rozobral vzduchove hadice a bolo tam nieco viac ako ten povlak... nieco co sa podarilo vyliat a bolo toho 0.5dcl mi pride ako dost a osobne by som to ako problem na svojom aute vnimal...rad sa vsak budem myslit Citovat
straki007 Odesláno 31. prosinec 2012 Odesláno 31. prosinec 2012 Straki007: díky Se mi zdálo, že by to u automatu šlo. Fotka té trubky by nebyla. Díky. Jen taková blbost, tam je sání společné pro 6 válců? Nebo taky napůl? Přiznám se že o tohle jsem se nezajímal. Je to hned u rozvodu.Ten velky bazmek z ktereho vede hadice od IC.Konci se sponou. Ale plati to jenom kdyz prdne turbo.Pokud se udela dira do pistu tak musis jeste ucpat to saci potrubi. Od toho mam za sedackou velky tvrdy obal z DVD :D:D Citovat
Mike407 Odesláno 31. prosinec 2012 Odesláno 31. prosinec 2012 Já mívám ve spodní hadici vedoucí k intercooleru také trochu oleje. Když jsem olej na podzim měnil, vypustil jsem ho odtud také tak půl deci. Nemělo by to být, ale vzhledem k tomu, že auto má už skoro 150 tis. km, neviděl bych to zatím až tak tragicky. Každopádně si hlídám hladinu oleje v motoru a kdyby se začal nějak výrazněji ztrácet, začal bych to určitě řešit. Citovat
tybyt Odesláno 2. leden 2013 Odesláno 2. leden 2013 vsetko som vycistil poskladal auto funguje sa mi zda ze rozvody som uz mal menene leno neexistuje ze po 160t km este aj cisla na remeni su jak nove. teda asi stocene km. :/ no ale k teme v hadiciach som mal len tenky povlak oleja len to ma zmililo ze pri spojoch bolo toho dost. takze turbo asi v pohode. Citovat
hipisko Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 mna napadlo pri automate vyzliect tricko a zapchat nim sanie, urcite to znizi otacky no a potom asi upchat vyfuk. Citovat
straki007 Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 :D:D:D:D:D:D:D Srandista. Ze ty mas jeste Silvestra Si te umim predstavit jak ze sebe trhas triko a rves ho do sani. Pak letis k vyfuku a to triko ktere z toho vyfuku lita venku rves zpatky dovnitr............:D:D:D:D:D [upravil dne 3/1/13 22:21 od straki007] Citovat
hipisko Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 ved ho zastavi vzduchovy filter ked ho nasaje, ci nie?:-) No a ked motor nezastavi, tak to skusim s nohavicami :-))) [upravil dne 3/1/13 22:41 od hipisko] Citovat
Benžík Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Tričko se namota do turbo a se turbo zastaví. Tričko se musí dat za vzduchovej filtr. Když to nepomůže, strcte tam i ponožky. Citovat
Parc Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 staci odpojit hadicu za turbom... na trase turbo-ic-motor kedze tam bude slusny tlak vela namahy to neda, skor pozor aby neprefackala zaroven tym vezmes motoru palivo - olej ktory prave cez turbo a vzduchove hadice vyziera a kriza je zazehnana, motor by mal zhasnut po vypnuti kluciku... otazka len je ci to stihnes dost rychlo... Citovat
straki007 Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 To plati ale jenom pro poruchu turba. Citovat
Parc Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 jee straky kamarat moj, teba zrovna potrebujem , posielam SZ pls kukni sa na nu aj s odpovedou .... aaa bol som v tom ze sa tu bavime prave o ko turbine ci nieco mi uslo? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.