Guest StibTo Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 A proč jsi si auto nenechal před koupí proklepnout i lidma tady ? To není přece žádná novinka že se najdou tací, kteří se Ti rádi podívají \"více pod pokličku\" Citovat
lukaro Odesláno 17. prosinec 2012 Autor Odesláno 17. prosinec 2012 Já ani nevím, kamarád mi projel historii nějak a nic nenašel. Pak VIN bylo projeto tím registrem kradených aut a podobně a taky nic.. Když zkoumal stav motoru a částí auta, nic nenašel, jen drobnosti způsobené stářím - vady laku, prasklé podběhy, zašlé světla... Tak prostě já auto koupil a bylo, no.. Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 No tak holt ten mechanik co pises drive ve vlakne ze byl s Tebou asi neni moc dobrej mechanik ... Tohohle se taky bojim,az jednou treba neco budu shanet ... Asi ukecam nekoho odtud za flasku nebo basu piv jelikoz to auto se zjevne musi prohlednout poradne .. Citovat
Neon Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 Stibto: teď už bych to asi neřešil ... po bitvě je každej generál a třeba i já měl jiný možnosti při koupi prvního auta, než mám teď (a asi i zkušenosti jsou jinačí ... ) A zaplacená chyba naučí nejvíc, takže myslim, že příště si dá pozor větší, ale teď už to nemá cenu zpětně řešit ... Taky bych v tom asi jezdit nechtěl, když bych to věděl, ale když nemá keš na jiný. Ono rozebrat to na díly se určo vyplatí nejvíc a dokonce by za to časem koupil i solidní auto (třeba myslím nedávnou ta barenstova C5 by nemusela bejt sřep), akorát je to tak na rok ... a jestli potřebuje jezdit ... Citovat
Czedisonek Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 každej jsme si prošli tím že jsme koupili peška a přesto nás to pár let docela slušně vozilo.... pak se to holt musí buď poslat dál, anebo nějak to ukončit, no... Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 Mno me zda se tato zkusenost asi jeste ceka, napoprvy jsem mel neuveritelny stesti - a stale mam. Jo, je to pravda - ted nema uz smysl brecet nad rozlitym mlikem, ted je potreba resit, co a jak s tim dal. Ja se nebudu poustet do amaterskych rad, na to jsem \"malej pán\". Takze za me pouze pevny nervy & hodne stesti ! Citovat
lukaro Odesláno 17. prosinec 2012 Autor Odesláno 17. prosinec 2012 Děkuji... Bude to ještě boj. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Nechapem, ako takto od stola, viete povedat, ci bol mechanik zly, alebo dobry, alebo ci klampiarska praca bola urobena dobre, alebo nie ... PS: Ísť do modelu 407, 1.6 HDI, a skoro najstarší ročník, a dúfať, že nebudeš kupovať každý mesiac diel :D To si radšej naozaj nechaj toto Citovat
Guest StibTo Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Lubk0 : Myslel jsem to tak, ze neodhali \"totalku\" ... samozrejme jde z me strany jen a pouze o teoretizovani Citovat
P607Olda Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Hlavně když píšeš, že nemáš peníze ani na opravu. Prodat 307 bez STK a koupit následující 407 a platit prvotní servis - to chce mít tak minimálně 70 t. připraveno, jestli ne víc. Už jsem chtěl tady založit vlákno o tom, kolik má být finanční rezerva jednotlivce nebo rodiny (tedy naspořeno na účtu \"na horší časy\"). Fakt nechápu, když to někdo nechá dojít až na skoro nulu, přitom kupuje auto, které moc nepotřebuje (\"v zimě nejezdím\"), pak nemá na základní opravy (aby ho udržel pojízdné) a když je problém, tak uvažuje o jiném autě s dost velkou investicí. [upravil dne 18.12.2012 09:41 od P607Olda] Citovat
oddie Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Olda: problém je, že ti, kterým by takové vlákno bylo určeno, to stejně nepochopí a nebudou tomu věřit. Příkladů z podobných témat už je tu docela dost. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 píšou, že finanční rezerva pro rodinu by měla být min. ve výši tří měsíčních platů, což má ale jen jedna desetina rodin, tak jako průměrný plat má taky menšina zaměstnaných... [upravil dne 20/12/12 10:04 od ozzy56] Citovat
oddie Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 A to je rezerva pro rodin ve výši 3 měsíčních platů v případě problémů zatraceně málo, to se rozplyne jak pára nad hrncem. Citovat
Vvitty Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 V soucasne dobe je lepsi mit rezervu alespon na pul roku, radeji vice. Zejmena mimo Prahu, kde se prace neshani zrovna nejlip. Kupovat auto, kdyz nemam volne prostredky na to abych ho krmil je zrovna docela nesmysl, stejne jako chtit ho menit za vetsi, drazsi atp. Co se tyka rozebrani na dily - ano, tak by asi mohl dostat vic nez za celek. Ma to ale jiste predpoklady, ktere zjevne Lukas nema - napriklad tomu aspon trosku rozumnet, aby vedel co ma cenu vyndat, jak to vyndat a za kolik to prodat aby ho nenatahnul kazdej co si pro neco prijde (a nebo za dily nechtel nesmyslnou castku). A pochopitelne taky aspon nejaky prostor kde muzou dily lezet. Pro vetsinu lidi bohuzel nepouzitelne a zbyva to jedine prodat komplet. Citovat
lukaro Odesláno 18. prosinec 2012 Autor Odesláno 18. prosinec 2012 Já na provoz a opravy mám, ale trápí mě, že by se pořád toho víc a víc kazilo... Citovat
punkac Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 nevím ti, přijde mi maličko, že si protiřečíš. Neber to osobně ale nejdřív napsat, že nemám na gumy nebo cca 10 klacků na servis, kde ti to daj do kupy a projdou ME a STK, jak radil Olda a pak napsat, že na servis a provoz máš? Nemusiš se kasat, nikdo ti tvou situaci nezávidí, snažíme se ti jen poradit. Měl by sis jasně říct:\" Jsem schopnej mechanik, co je svépomocí to auto dát do kupy?\" a) ano - kup vše potřebné a konej b) ne - dej to do ověřeného servisu nebo to prodej (ale to budeš kurva tratnej) Hodně aut v ČR má dvě specifika všechny mají jen 150 kkm a jsou \"nebouraná\" Bych s tím normálně jezdil, nechal prohlídnout, kde to dostalo šlupku (nechceš sem dát ty obrázky), opravil elektriku a jezdil. Vyhlédutá 407 bude mnohem náročnější na prvotní servis a následnou údržbu než tvé stávající auto. Trošičku mi to připomíná kámoše, který si pořídil Audi s nějakejma měchama na zadní nápravě za 130 tisíc a pak se divil, když ty měchy odešly, kolik to bude stát Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Inak dnesne fotky 306 tka s \"väčšou\" ranou na predok ... Navareny pekny novy kus, a tak pekne spravene, ze len tak bezny mechanik na mieste bez vybavenie, by to podla mna nezistil ... [Edited on 18/12/12 13:45 by Lubk0] [Edited on 18/12/12 13:46 by Lubk0] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 2 [Edited on 18/12/12 13:46 by Lubk0] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 3 [Edited on 18/12/12 13:46 by Lubk0] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.