Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problém po repasi zadní nápravy

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.

Minulý týden jsem byl na repasi zadní nápravy moji 306-ky ( AutoDomin Humpolec).

Byl proveden komplet repas. Bohužel jsem zjistil, ze mi ted auto začalo šíleně skákat jak splašená koza, při cestě zpět na D1 mi po nerovnostech navíc na zadním levým boku něco dost bouchalo, jako kdyby tam někdo pořád do nápravy klepal gumovou palicí....:( Neví někdo, čim by to mohlo bejt způsobený?

Díky předem za rady a zkušenosti.

Odesláno

Copak Humpolec... mě náprava vrže neustále po repasu... bylo to už řešené přímo u nich a na nic se nepřišlo.. takže se to nechalo nakonec plavat... papír jsem od toho neměl, tak bohužel ;)

Odesláno

Tipoval bych na neco nedotazeneho .... Zvedni si cely zadek auta na hever a zkus postupne s obema kolama poradne zahybat nebo jeste lepe sundat kola a prizvednout heverem ramena jako kdybys simuloval zatizeni auta. delej to pomalu a koukej se, zde se nehybe jeste neco jineho ci zda neuslysis podivne zvuky. Pokud tohle nepomuze rekl bych,ze neco zbastlili oni takze jestli mas papir frc tam svizne zpatky a popis jim problem ...

Odesláno
Zdravim.

Minulý týden jsem byl na repasi zadní nápravy moji 306-ky ( AutoDomin Humpolec).

Byl proveden komplet repas. Bohužel jsem zjistil, ze mi ted auto začalo šíleně skákat jak splašená koza, při cestě zpět na D1 mi po nerovnostech navíc na zadním levým boku něco dost bouchalo, jako kdyby tam někdo pořád do nápravy klepal gumovou palicí....:( Neví někdo, čim by to mohlo bejt způsobený?

Po pravdě - kdybych po takhle velké opravě už na cestě zjistil něco podobného, otočil bych se a vrátil bych se do servisu. Z Humpolce do Jablonce to není za rohem a řešit někde na cestě, že Ti něco upadlo a dík tomu stojíš v polích, to bych asi neriskl.

Odesláno
Měnili ti i silentbloky na uložení nápravy? Jestli ne, tak bych to na 99% tipoval na ně!

Pokud to predtim tyhle zvuky nedelalo tak nevim nevim zda to budou silentbloky. Na ne se pri repasi napravy \"na aute\" pokud vim nesaha :myslim

Odesláno
Měnili ti i silentbloky na uložení nápravy? Jestli ne, tak bych to na 99% tipoval na ně!

Pokud to predtim tyhle zvuky nedelalo tak nevim nevim zda to budou silentbloky. Na ne se pri repasi napravy \"na aute\" pokud vim nesaha :myslim

Silentbloky na nápravě mi hned po odstrojení auta kontrolovali a \"prý\" taky vyměnili....

Odesláno
Zdravim.

Po pravdě - kdybych po takhle velké opravě už na cestě zjistil něco podobného, otočil bych se a vrátil bych se do servisu. Z Humpolce do Jablonce to není za rohem a řešit někde na cestě, že Ti něco upadlo a dík tomu stojíš v polích, to bych asi neriskl.

Zjistil jsem to až po několika kilometrech, zpátky už se mi opravdu nechtělo, ale ted tam jezdit znovu z Jbc uprímně taky nechci....jestli tam v Humpolci něco za ty peníze zbastlili, mě fakt dost štve....:bacha

Odesláno

No to je pech mno :( Cestu Ti asi tezko nekdo v ramci reklamace zaplati ....

Odesláno

A jestli fakt menili silentbloky muzes jeste mozna overit - kdyz vlezes pod auto uvidis je jak predni tak zadni. Pokud \"zari novotou\" je nejspis vse ok - jestli to ale poradne dotahli ! :)

Odesláno

To je holt \"škola\" pro příště. Když už nelze najít servis, který umí opravit danou závadu, v místě bydliště, je třeba auto přebírat v době, kdy se ještě můžu v případě závady rozumně vrátit do servisu a opravu v pohodě reklamovat. Co budeš dělat, až Ti někdo v Jablonci pod auto vleze, něco rozebere a řekne, že oprava bude v tisících Kč? Budeš se s Humpolcem soudit a dokazovat, že to je zaviněno jejich \"opravou\"?

Odesláno

Prý je vyměnili.. To bys je měl mít tedy na faktuře, za ty 4 silentbloky bude cena ke dvěma tisícům a pokud jsi platil nějakou fixní částku co mají za repas, tak je podle mě neměnili.

To že by na ně při repasi nesahali nevím, ale taky můžou dělat výměnu nápravy kus za kus, starou si nechají a dají ti repasovanou. Pak by na ně museli sahat a pokud to dělali na autě, tak je mohli dodělat třeba když vysazovali torzky.

Ptám se proto, že jsem nechal dělat repas nápravy, ale silentbloky zůstaly původní. Bouchalo mi to úplně stejně (jako gumovým kladivem do podlahy) a lehce to plavalo.

Problém je, že pokud ty silentbloky nesundáš, tak nepoznáš, zda jsou dobrý. Moje vypadaly OK, ale jeden byl utžený.

[upravil dne 13/12/12 19:47 od Sagic]

Odesláno

Nápravu mění kus za kus... starou si nechávají a dávají repasovanou.

Silenbloky v základní ceně měněné nejsou

A typuji, že od toho určitě nemáš papír... oni to kluci dělají o litra levnějc bez papíru, tak si to každej veme jak je to výhodné a pak najednou je náprava v prdeli a není jedinej důkaz, že to dělali v Dominu ;)

Odesláno

pokud pojedeš na reklamaci, máš ze zákona nárok na úhradů nákladů s tím spojených, tudíž i cestu.

Odesláno

Bohužel je pravda, že jsem si to nechal udělat bez papírů, abych nákou tu korunu ušetřil, v domnění, že v Humpolci to bude všechno v pohodě, že to jsou profíci, jak sem se tady u nás na foru všude dočetl...ale asi nejsou....Papír na ty 2 silentbloky od nich mám, ty stály nákých 1800,-. Navíc mi ten mechanik u nich slíboval, že i bez papírů je na nápravu 2 roky záruka.... Příští tejden to nechám prohlídnout v servisu u nás a uvidim jestli na něco přijdoua co mi řeknou.....

Odesláno
pokud pojedeš na reklamaci, máš ze zákona nárok na úhradů nákladů s tím spojených, tudíž i cestu.

Má to bez papíru, takže s úhradou cestovného se může rozloučit rovnou. Pokud budou fér, přiznají, že nápravu měnili a nějak se k dokončení díla postaví, ale s náklady na cestu HU - JBC bych fakt nepočítal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...