Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolik chladící kapaliny v nádržce u P205

Recommended Posts

Odesláno

Nazdárek lidi, poraďte, kolik má být v té nadržce kapaliny, hledal jsem všude, nadržku jsem obracel ze včech stran ale najít rsku min. a max. není možné. Nevíte kolik v té nádržce má být té chladící kapaliny? A další dotázek je, k čemu je to čidlo na té nádržce? Na teplotu to asi nebude, to čidlo je na termostatu, tak čemu je?, že by k hlídání stavu hladiny kapaliny? Díky za vaše odpovědi, Michal.;)

Tady je fotka té nádržky

nadrzka.jpg

Odesláno

Na tomhle starém modelu nádržky by ta ryska min a max zrovna být měla - ale je možné, že tam není, u Francouzů je všechno možné...

Min je cca 1cm nad spojem, max tak 2cm nad min. Prostě, nalej to tak 2-3cm nad ten spoj...

To čidlo je na hladinu vody, ovšem ne vždy funguje. Pokud funguje, rozsvítí se kontrolka se symbolem hladiny, u 205D bývá u palivoměru.

Odesláno

No já koukal a zjístil jsem že jsem tak asi 1cm pod tím lemem nádržky, takže hned jdu dolévat. Dám tam tak asi ty 2 cm nad ten lem a uvidíme. Díky za radu.

Musím ještě kouknout na to čidlo a zjístit jak funguje, jestli teda vůbec funguje.

Odesláno

V nalévacím hrdle je uložená palstová trubička (bývá červená)s hočním vybráním. Spodní hrana určuje minimální hladinu, hrany vybrání určuje horní hladinu.

Zřejmně ti tam chybí, je lehce vyndavací.

Hladinu netřeba až tak řešit. Já to nalívám nad dělící rovinu nádobky. Sem tam ubyde, ale i tak je tam dostatečná zásoba chladící kapaliny. Respektive, aby plovák nesignalizoval nedostatek kapaliny.

Ten rád někdy zatuhne, respektive se v něm usadí něco jako vodní kamen (takovej do hněda šmír). Ten někdy zablokuje plovák. Stačí vyšroubovat z nádržky a protřepat ho. Možná vyvařit v citronové kyselině.

Odesláno

To Ladis: Tak skutečně tu trubičku červené barvy tam nemám ale doleju to tak po ten lem na té nádržce. Jinak na to čidlo kouknu jestli tam není skutečně nějakej \"bordel\". Myslíš že stačí dolejt pouze destilku, nebo něco jinýho?;)

Odesláno

Vyměnit vodu není těžké, je je to špína. Dole na chladiči by měl být výpustný kohout, ten se vyšroubuje, a tím vypustí většina vody. Pokud tu ten kohout (či šroub) není, je třeba sundat spodní hadici. Aby voda vytekla, je třeba sundat víčko expanzky, vhodné je povolit i oba odvzdušňováky (na termostatu - imbus 5, a na hadici k topení - ozubené kolečko.

Zbytek vody, co zůstane v motoru, lze vypustit výpustným šroubem zezadu na bloku, v cca polovině výšky, je těsně vedle setrváku, přístup jak k penězům. Místo toho ale lze nalít čistou vodu, odvzdušnit, nechat chvilku proběhnout a vypustit, případně tento proplach jednou opakovat.

Poté vše řádně zašpuntujeme, nalijeme novou kapalinu, otevřeme oba odvzdušňováky, a uzavřeme je až když přestanou jít bubliny - nejprv ten na hadici k topení (je níž), pak ten na termostatu. Odvzdušňování je většinou třeba ještě zopakovat, poté co motor chvilku běží, případně i za běhu motoru.

Odesláno

Oddie, chtěl bych ti tu poděkovat za všechny cenné rady, co dáváš. Mnoho lidí by si dělalo údržbu samo, ale protože nevědí, jak, tak to dávají do servisů. Pak jsou ti, co to tam dávají proto, že to nemají kde udělat (třeba můj případ). Díky tvým radám stoupne počet těch, kteří své auto budou znát jako hodinky.:papa

Odesláno

mám tu samou nádržku a rysky tam jsou, ale jsou blbě vidět. min je pod spojem a max nad ním.

mě to čidlo hladiny nefunguje. když odpojím kabely a zkratuju, tak kntrolka svítí, ale když vytáhnu ten plovák tak nesvítí

Odesláno

gvg: děkuji za ocenění, sice myslím, že ty rady zas až tak zázračné nejsou, ale stejně dík.

Bohouš: to je jednoduchý, ty diesely se daj vcelku beztrestně umejt, a bez většího nebezpečí se daj mejt docela často, nic moc jim nehrozí. Na rozdíl od benzínů, kde voda dělá problémy - zvláš? u těch s elektronikou je to dost nebezpečné (karburátorovky to ještě jakž takž snesou). U toho GTIčka je vohdné to umýt jen před nějakou větší rekonstrukcí, kdy se toho bude hodně měnit. Ideální je, když se vyndavá motor ven, pak si můžeš hrát co čas a nálada dovolí...

Abych tě trochu poš?ouch s tím čistým motorem:

filtr_kuzel.jpg

Pro srovnání tentýž motor ještě před umytím:

motor_xud9_n.jpg

Odesláno

To oddie: Koukám jak máš skvěle čistej motor, taky se chystám dostat ten můj alespoň do trošku podobnýho stavu jako máš ty;)

Můj motor vypadá zatím takhle:

motor_foto_01.jpg

motor_foto_02.jpg

motor_foto_03.jpg

motor_foto_04.jpg

ale hned příští týden se pustím do něj a dám ho do parády:cool:.

Odesláno

To není moje auto, to je ségry, a už dááávno vypadá jinak. Už tam taky není ten kuželový filtr, byl tam jen jako nouzovka, a ten motor je tak čistý spíš proto, že jsem jej měnil, tak abych se při tom tolik nezašpinil :)

Na tvém místě, nechal bych to tak jak to máš, čistý jej máš dost. Radši se zaměř na technické věci - už od pohledu vidím např. stoleté naftové hadice k čerpadlu :P;) Zmiňoval jsi tu náplň chladiče, že nevíš co tam je - a má se měnit tak po 3 letech. A podobně...

Odesláno

To oddie: No ještě pár věcí na tom autě je ještě potřeba dodělat to je pravda, furt čistit motor taky nemá vliv na chod motoru, že?:D Jasně o těch hadicích jsem přemýšlel, ale zatím se mi do toho moc nechtělo. Vzhledem k tomu že to píšeš ty, znalec fóra tak se do těch hadic pustím, přece jenom to není taková pálka za ty hadice. Co se týká té náplně v chladiči, tak skutečně nevím jaká tam je;), máš pravdu, sice sem jí měřil a zjístil jsem že je do -35, ale jestli tam je rok a nebo třeba 5 roků tak to nevím.

Jinak už v tom autě je snad vše \"OK\" teda myslím si to.;)

Odesláno

Jinak na autě jsem už měnil brzdový destičky, ty co tam byl když jsem to uato kupoval stály za h...., nebyly originál a nevyužívalí celou plochu kotouče, musel jsem si s tím trošku pohrát (jak s kotouči, tak i s destičkama), nakonec jsem tam dal origoš Bendixy za cca. 8 stováku a teď už je to uplně o něčem jiném, hlavně to jinak brzdí;).

Jinak jen tak na kouknutí jedna fotečka:

brzdy.jpg

Co se týká brzdovky tak ta už tam nemela v tom stavu co dělat, když jsem to viděl no hrůza. Motor dostal taky novej olej TEXACO 10w40.

Teď už jen přemýšlet jak to vypádá asi v převodovce:o, mění se vubec olej v převodovce, nebo mám na to kašlat?

Odesláno
Co se týká brzdovky tak ta už tam nemela v tom stavu co dělat, když jsem to viděl no hrůza. Motor dostal taky novej olej TEXACO 10w40.

Teď už jen přemýšlet jak to vypádá asi v převodovce:o, mění se vubec olej v převodovce, nebo mám na to kašlat?

Ehm, nemám sice P-205, ani nejsem \"znalec fóra\";) oddie: :papa ale co vím, tak olej v převodovce se mění. Záleží na tom, kolik máš nalítáno na tomhle oleji. To asi vědět nebudeš, tak to prostě vyměň:) je to řádově pár set Kč, a za ten pocit to asi stojí.

Ale našel jsem tu nějakou informaci, jak na to: \"Olej do prevodovky nalejes tak, ze sundas leve predni kolo a na krytu prevodovky je sroub na 19 klic, ten vysroubujes a nalejes presne 2 litry oleja. Sroub slouzi jako merka.\":aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...