Pessek Odesláno 7. prosinec 2012 Odesláno 7. prosinec 2012 Sněhové řetězy na 308 SW - 195/65 R15 ? Už jsem samozřejmě pročítal příspěvky a vím, že sn.řetězy se na tomto typu auta používají, ale není mi jasné proč třeba zde: http://www.pneumatiky.cz/Snehove-retezy/Peugeot/308-4-od-2007 píšou toto<Výrobce vašeho vozidla zakazuje použití sněhových řetězů spolu s těmito pneumatikami>. Záleží na tom, jaký typ sn.řetězu si pořídím (třeba jak velký má být průměr článku)??? Uvažuji o koupi Thule CS-10 080, tak bych nerad, aby mi to pak někde drhlo. Dík Citovat
robozv Odesláno 7. prosinec 2012 Odesláno 7. prosinec 2012 Jedine na co si musis dat pozor pri kupe retazi je rozmer pneu inak je vsetko OK. Kadejake spekulacie o type pneu si myslim ze je blbost. Ja mam zimne 15\" a retaze http://www.pewag.cz/Produkty/Sněhové-řetězy/Osobní-vozy/pewag-brenta-c.aspx a max spokojnost. Uz mam druhe tieto retaze a vydrzali aj nemozne!!! Citovat
Pessek Odesláno 7. prosinec 2012 Autor Odesláno 7. prosinec 2012 Děkuji za odpověď robozv. Snažil jsem se mezitím zjistit jak u Peugeot, tak i na na webových tránkách prodejců sn.řetězů, jak to opravdu je, ale v podstatě mě odkázali na manuál k autu (tam jsem nic nenašel) nebo na autorizovaný servis Peugeot, kde jsem se sice dozvěděl cenu (cca 3100,-Kč), výrobce Thule, ale typ stejně nevím. Budu ve ,,sportobchod\" objednávat příčníky a střešní box, tak k tomu přiberu i ty řetězy Thule a bude to. Máme od října v rodině novou benzinovou 308 SW a zatím docela spokojenost, ale co mě štve je, že sehnat ceny originálního příslušenství je skoro nemožné - nechápu proč cenu normálně nenapíšou do katalogů, které mají na oficiálním webu Peugeot. Citovat
Medvěd Odesláno 7. prosinec 2012 Odesláno 7. prosinec 2012 V autě vozím \"autoponožky\", prý to taky funguje článek P.S. Osobně jsem je ještě použít nemusel, ale na některém ze zimních srazů je někdo používal a byl spokojený. Mně nejvíc oslovila jejich skladnost a snadná a rychlá montáž [upravil dne 7/12/2012 23:02 od Medvěd] Citovat
robozv Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Auto ponozky mozu byt dobra vec ale na sneh. Tam kde chodievam ja tak sa daju pouzit len retaze. Nemam skusenost tak neviem posudit. Co sa tyka vseobecne retazi tak je si treba davat pozor aby ich clovek neroztrhol a tam uz nastupuje kvalita materialu. Thule je tiez dobra znacka. Predtym som mal pewag brenta 9 a teraz mam brenta c, a tie sa lepsie nasadzuju na koleso a materialovo uz sa mi nie raz podarilo prehrabnut na betone a myslel som si ze su roztrhnute ale na stastie vydrzali. Citovat
APOFIS Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Hlavní je rozměr,u normálních aut kde je dost místa (guma -podběh) se vejdou všechny.Pokud by měl někdo auto snížený a nějaký moc velký kola tak by si na to musel dát pozor, aby mu řetězy nerozšlehaly plastový podběhy. Pokud je budeš používat častěji, tak bych doporučoval http://www.pewag.cz/Produkty/Sn%C4%9Bhov%C3%A9-%C5%99et%C4%9Bzy/Osobn%C3%AD-vozy/pewag-sportmatik.aspx nebo http://www.pewag.cz/Products/Snow-chains/PKW-Ketten/pewag-servo.aspx pokud to budeš mít jenom do kufru , kdyby náhodou nebo dvakrát za zimu na hory tak stačej tyhle http://www.pewag.cz/Produkty/Sn%C4%9Bhov%C3%A9-%C5%99et%C4%9Bzy/Osobn%C3%AD-vozy/pewag-brenta-c.aspx . Citovat
Pessek Odesláno 15. prosinec 2012 Autor Odesláno 15. prosinec 2012 Tak děkuji za rady - nakonec jsem objednal Thule CS-10 080. Malé info o koupi: V prodejně, když jsem se ptal jestli je to vhodný typ na mé (vlastně manželky) autíčko, tak prodávající vytáhla příručky a návody k Thule - potom se 2x telefonovalo technikům a závěr byl, že by to snad mohlo pasovat. Ale bylo velmi potěšující jak se k nám jako zákazníkům věnovali. Citovat
robozv Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 nechapem kam a naco telefonoval a co vlastne konzultoval s technikmi a hlavne co hladal v prirucke. Raz ked retaze maju pasovat na urcity rozmer kolies tak neni o com spekulovat max. ci sa zmestia medzi koleso a podblatnik to je vsetko. Mozno chcel posobit na zakaznika ako dobry predajca. Nech ti sluzia a hlavne nech sa neroztrhnu:papa Citovat
MilanF1 Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 soouhlasím s robozv. Hlavně at slouží, jak mají Citovat
NiceOne2 Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 Pokud v TP neni u konkretniho rozmeru pneu napsano, ze retezy jsou zakazany, pak jsou povoleny. Osobne preferuju Pewag jako ceskou znacku. Mam Pewag Servo, drive jsem mel Brenta-C ...zadny problem. Citovat
Pacho69 Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 Jojo, pewag jsou česká firma asi stejně jako Peugeot... Citovat
NiceOne2 Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 Pro rejpaly: Preferuju Pewag, protoze ty retezy jsou vyrobeny v CR. Citovat
APOFIS Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 NiceOne2 -víc takovejch a budu mít dost práce . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.