Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak uz je to tu dnes rano sa ani pohnut zamrzla rucna. Chystam sa vybrat lanovody a nastriekat tam nejaky sajrajt. Poradte co tam nastriekat aby to nezamrzalo?

Odesláno

No som si myslel aj ja ze dam nove a bude pokoj. Vydrzalo jednu zimu a uz je to tu zas. Rozmyslal so napustit bovden brzdovkou. Co myslite to by mohlo pomoct? Len ci ten keramicky sprej nieje velmi husty aby to zatieklo do celeho bovdenu.

Odesláno

a) v zimě ručku NEZATAHOVAT

b) když už přimrzne, odtáhnout do teplé garáže a nechat rozmrznout

Snažím se parkovat \"na kvaltu\" nebo s koly stočenými k obrubníku, v případě parkování na opravdu krpálovitém kopci bych pod kolo vrazil nějaký kámen nebo cihlu - zatahovat v zimě ručku je podle mně školácká chyba, která zaslouží odpovídající trest (ne, že by se mi takového ponaučení nikdy nedostalo).

Odesláno

Ruční brzda má fungovat i v zimě, proto jsou také bovdeny uzavřeny. Nesmí se do nich dostat voda, určitě je u nich nějaká vazelína, aby to nevyschlo. Většinou je problémem, že bovden praskne a dostane se tam voda. Jedině do vysušit, dát tam asi vazelínu a nějak utěsnit (dát do hadice, nebo já nevím).

Já lanovody mám na autě druhou nebo třetí zimu a vždy jsem ji zatahoval a nebyl problém. Ač je pravdou, že mám občas strach.

Odesláno
a) v zimě ručku NEZATAHOVAT

b) když už přimrzne, odtáhnout do teplé garáže a nechat rozmrznout

Snažím se parkovat \"na kvaltu\" nebo s koly stočenými k obrubníku, v případě parkování na opravdu krpálovitém kopci bych pod kolo vrazil nějaký kámen nebo cihlu - zatahovat v zimě ručku je podle mně školácká chyba, která zaslouží odpovídající trest (ne, že by se mi takového ponaučení nikdy nedostalo).

No ja nastastie vozim v kufri svoj oblubeni nastroj kladivo takze za min bolo po probleme. Na starom 12rocnom focuse som problem s rucnou v zime nemaval ked fachala na forde tak musi aj na peugeote.

Odesláno

Taky ruční brzdu v podstatě nepoužívám..dám tam jedničku nebo zpatečku a hotovo. Myslím že to psali i v návodu k obsluze,nebo v knize jak na to (306) ,že neni dobrý používat ručku při parkovaní zvlášt v zimě :)

Odesláno
Pokud jsou lanovody v pořádku a ručka funguje tak se má v zimě používat aby byli lanovody v pohybu a nezatuhly, ale nesmí se použít při parkování, to totiž přimrzne obložení a seš v pr....

Použít ručku při rozjezdu do kopce v křižovatce - proč ne? Klidně i v zimě

ale zatáhnout jí na několik hodin, když jsem projel desítkami louží a venku je -5 C = koledovat si o prů*er

Odesláno

V zimě používám ručku, třeba když jsem někde na otočku, ale rozhodně ne přes noc, nebo na delší stání ... ikdyž jsou nový lanovody i pakny, tak to prostě může přimrnout ke kotouči :papa

Odesláno

Čaute

Ja použivam grafitovú vazelínu rozmiešanú z trochou oleja zavesím lanovody a injekčnou striekačkou po kvapkách dávam k lanku až kým neprejde na druhú stranu, možeš aj pohybovať lankom ,rýchlejšie to prejde na druhú stranu

[upravil dne 4/12/12 19:24 od martinmz]

Odesláno

Zdravim.

Vždy když přezouvám na zimáky,napouštím injekční stříkačkou s jehlou fridex do lanovodů.Na konce pod prachovku se snažím nacpat vazelínu.Zatím jsem nezamrz,ale přes noc nezatahuju ručku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...