Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hoj,

pročítám recenze a už jsem z toho magor. Chci ve svém PC z ledna 2009 (MB ASUS P5Q, Intel Core2 Quad Q9550) nahradit systémový disk SSD diskem minimálně 160GB. Máte někdo (nejlépe osobní) zkušenosti?

PS: Nechci nové PC, jen ten disk ;)

[upravil dne 1.12.2012 21:22 od Peta]

Odesláno

No v recenzich vychazi dobře OCZ, Ondra ho ma v Ibooku (OCZ Agility 3) a šlape bezchybně už asi 8mesiců, Boot windovsů za 17sec;)

Taky o tom uvažuju protože klasický Sata 2 je brzda jako sviň

[upravil dne 1/12/12 21:34 od Radek Hurvajz]

Odesláno

OCZ bych určitě nebral. Podle našich interních firemních statistik je poruchovou extremně vysoká. Dodavateli jsme vraceli cca 200ks zpět k dobropisování. Nakoupeny byly v rozmezí asi dvou let a ani jeden nevydržel až do konce záruky. Doporučuji SSD Intel series 520. Cena je sice vyšší, ale na druhou stranu je záruka 5let. Od té doby co jsme zákaznikovi začli měnit OCZ za Intel tak už nebyl žádný problém. Pokud by se ti zdál Intel moc drahý, tak bych šel případně do Kingstonu. Moje otázka je spíš proč chceš minimálně 160GB na systém? Se 120GB musíš bohatě vystačit.

Odesláno

Osobně mám SSD disk od Intelu už 2roky a naprostá spokojenost,teď budu vyměňovat SataII za SataIII a opět jdu do Intelu.Jinou značku bych nebral pokud chceš opravdu kvalitu co vydží.

Odesláno

dobry dotez.

taky nad tim premyslim a budu teda sledovat toto vlakno aby jsem se mohl nejak rozhodnout..........

Ale vidim ze to dopadne asi tak ze \"100 lidi a 150 nazoru\"

:D:D:D

Odesláno

Já právě na OCZ taky nečetl žádnou chválu (ale od Radka jsem to čekal, protože jsme se o tom už v minulosti bavili). 160GB chci, protože nehodlám časem řešit další a další nenažranosti operačních systémů. Už teď počítač provozuji 4 roky a předpokládám, že výkonově mi ještě pár let stačit bude. Nehraji totiž vůbec hry a na střih FullHD videa mi stačí (konečnou renderaci pouštím na noc).

Odesláno

Já jsem si kupoval od Kingstonu upgrade kit do svého netbooku. Je to Kingston SSDNow V200 128GB a zatím jsem spokojenej. Už to přežilo i jeden den, kdy furt vypínali proud a já měl noťase na síti bez aku a zatím to musím zaťukat. Netbook se podstatně zrychlil, co do nabíhání OS i programů, zvýšila se výdrž aku a samozřejmě klesla hlučnost - teď svého prcka už téměř vůbec neslyším (i procesorový větrák není téměř slyšet).

Edit: mám přesně tohle:

http://www.alza.cz/kingston-ssdnow-v200-series-128gb-upgrade-kit-d278304.htm

[upravil dne 2.12.12 13:39 od Stifler]

Odesláno
OCZ bych určitě nebral. Podle našich interních firemních statistik je poruchovou extremně vysoká. Dodavateli jsme vraceli cca 200ks zpět k dobropisování. Nakoupeny byly v rozmezí asi dvou let a ani jeden nevydržel až do konce záruky. Doporučuji SSD Intel series 520. Cena je sice vyšší, ale na druhou stranu je záruka 5let. Od té doby co jsme zákaznikovi začli měnit OCZ za Intel tak už nebyl žádný problém. Pokud by se ti zdál Intel moc drahý, tak bych šel případně do Kingstonu. Moje otázka je spíš proč chceš minimálně 160GB na systém? Se 120GB musíš bohatě vystačit.

Tohle? http://www.ab-com.cz/ssd-2-5i-180gb-intel-520-series-sataiii-oem.html

Odesláno

Doporučuji Intel, doopravdy velký rozdíl. Kingston ještě jde, ale Intel je Intel. Fakt.

Odesláno

V roce 1988 jsme kupovali do XTčka 40MB disk za 40.000,-- Kčs. A to bylo docela dost peněz! Ale ten pokrok, původně dvě 5,25\" mechaniky a najednou 40MB prostoru ;)

Odesláno

jj, my měli XT jen s 20 MB a CGA grafiku až teprve AT měly 40 MB a EGA grafiku, to byly časy. jojo, za první republiky dvacet deka salámu, to bylo salámu.:D

[upravil dne 3/12/12 23:19 od MotoMoto]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...