Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, před nějakým časem, cca rokem a půl jsem si postavil PC a měl bych otázečku, zda jsem při řešení chlazení neudělal nějakou chybičku, protože o tom nemám ani páru. Tak jsem prostě vybral skříň a narval do toho větráky...

Takže situace se má takot: skříň mám tuto, která mám již zabudovaný air tunel na procesor. Jeden větrák 120 mm s čídlem jsem dokoupil do předu case a jeden 80 mm s čídlem jsem koupil právě ještě k tomu tunelu na bočnici.... A tady si právě nejsem jistej, jestli je to správně, je to jedno nebo je to naopak naprosto špatně. Namontovat to teda šlo, muselo se to trošku znásilnit, ale šlo :D Prostě jsem to namontoval mezi bočnici a tunel.

Teď jsem jen tak by vočko prolítl jeden článek, kde je boční větrák (vyjma tunelu) brán jako zcela nevhodný, tak bych se chěl ještě ujistit někým z vás. Díky za názor. :papa

Odesláno

Procesor má svuj větrák kterej saje tim tunelem vzduch, když mu tam daš další větrák tak mu nepomužeš a pokud bude mit nižší výkon sebere vzduch tomu co je na procáku. Takže ho dej pryč. A na předku case ten 120 dej tak aby foukal vzduch do skříně, dozadu dej taky 120 aby vzduch ze skřině odsával a nešlo všechno teplo přes zdroj, nebo tam mužeš využít tu 80tku

Ja mam skřiň dost podobnou jako ty - http://interlink.tsbohemia.cz/case-sharkoon-rebel-9-economy-edition-atx-bez-zdroje_d60113.html?mtc=0&

ale ten tunel nemam, mam tam lepší vějiřovitej chladič a tunel by mu neprospěl

[upravil dne 25/11/12 15:58 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Dobře, ten boční dám do pryč. Ten vepředu 120 mám myslím dobře, protože na ruku mi ze předu nic nefouká. A co se týče zadku, to by měl zdroj snad odmakat sám. Malej větráček vzadu prý nic neřeší, takže tu 80-ku tam dávat nebudu. Jedině dokoupit 120-ku a dát ho dozadu před zdroj...

Teď jsem zjistil, že ta skříň má už z výroby 120 mm vzadu, takže to je ok, tudíž pouze vyndat ten boční a překontrolovat ten přední pro sichr.

[upravil dne 25/11/12 15:59 od enikybeniky]

Odesláno

No musiš ho dát na stěnu pod zdroj, ten zdroj to sám neodmaká, všechno teplo potom jde přes něj a to moc dobrý není, lepší i kdyby tam měla bej ta 80. Ale dej tam 120 bude lepší, pokud se vejde

Použivam tyhle větráky, jsou tichý, maji i redukci s odporem, potom točí cca 800ot, a vcelku nejsou drahý - http://jhp.ekatalog.biz/zbozi/pridavne-ventilatory/skrine-a-zdroje/exactgame/seznam.aspx?p=kpv:166:1388:841

Odesláno

Taky ho musím dát pod zdroj, mám jenom vpředu a nedávno jsem vyfoukával PC, ne zdroji bylo prachu ... raději ať to lítá normálně ven, ne přes zdroj ...

Odesláno

Hlavně dobře vyvázat kabely a jednou za čas PC vyfoukat od prachu. Taky záleží na tom jak máš vykonou sestavu. Já třeba v PC nemám žádný přídavný ventilátor a teploty jsou OK.

Odesláno

Dobrý je na předek skříně dát prachovej filtr, ja ho tam mam a ve skřini je diky tomu prachu o hodně míň, jen musim občas ten filtr vysavačem vysát

Lucasao: čemu řikaš teploty OK. Maš HDD na 30° a procesor na 35°??

[upravil dne 25/11/12 16:17 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Filtr, to mě nenapadlo, kouknu, zda ho tam vůbec mám ... prachu jsem měl za 3 roky dost :D

Moje teploty dle Everestu:

Deska 29°C

CPU 42°C

Aux 34°C

HDD 320: 40°C (stahuji na něj)

HDD 320: 37°C (těsně vedle toho druhého)

HDD 160: 33°C (systémový)

Ovšem mám Intel Atom, takže žádné dělo (mám klasickou velkou skříň, ať mám miniATX)

Odesláno

GPU neřeš ta teplota je vpoho.

Temp 2 je už hodně. Zjisti co je to za teplotu a zkontroluj chladič čipsetu na desce jestli dobře přiléhá.

Koukni do biosu jestli tam je stejně vysoká teplota. Speedfan někdy pěkně kecá :).

Odesláno

plamínek tam je, protože ten program je nastaven defaultně, takže si ho musíš nastavit podle toho co máš ty v PC.....GPU jak píše dzavel je vklidu, jsou graf. karty které prostě hřejou a není problém pro ně i 80°C při zátěži, jsou ale i karty které při zátěži mají jen 50-60°C.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...