Šalda Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Ahoj, kolega v práci má VW Sharan r.v. 2005 85kw Tdi, a už od koupi (2008) ho stále zlobí dobíjení, respektive vybíjení baterky, prostě mu nestíhá dobíjet. Alternátor má 90ah, baterii má 74ah, a baterie se mu nestíhá dobíjet, už měl 2 jiný nový baterky a stále je to stejný. Navíc to vypadá, že má velkej odběr proudu i když auto stojí, byl na měření a auto v klidu bere necelých 1ah a jen při otevření dveří to bere 4ah, to je při rozsvícení stropních světel + světel ve dveřích. Má dvouzónovou klimu + bufík, a na volnoběh když pustí vše, rádio, klimu, rozmražení sklel a podobně, tak mu to nestíhá dobíjet, už je z toho docela nešťastnej, byl u 3 autoelektrikářů ale neví co s tím, a nebo mu řekli že je to normální, což se mě ale nezdá. Zdá se mě i divný že třeba vnitřní osvětlení( ne stropní, ale osvětlení dveří a osvětlení na pedály) mu svítí stále při otevřených dveří třeba celou hodinu, prostě dokud to nevybije baterku, nejde to nastavit třeba přes dia? Aby to svítilo jen cca 30 minut a potom to zhaslo? Kolega už je fakt zoufalej, auto vesměs používá jeho žena když jede s děckama do obchodu a podobně, a stále mu volá že má zase vybitou baterku, co by s tím šlo udělat?? Už přemýšlel že si dá do vnitřního osvětlení všude diody, aby to mělo nižší odběr, ale teď tam má origo žárovky, tak by to přece nemělo nijak vadit, musí to mít přece nějak propočítaný, jaký světla kolik mají odběr, a podle toho dali do auta baterku i altík, ne? Díky za každou radu. Citovat
ChouLu Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 A nepřijde tam baterie s větší kapacitou? Citovat
Usiak; Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 A ma v poriadku diodovy mostik v alternatore? Citovat
Návštěvník Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Tohle se musí zkoušet, auto vzít, vyndavat pojistlku po pojistece měřit kdy ten odběr klesne. Potom zjistit co všechno je na tu pojistku napojený a zase zkoušet odpojovat a měřit. Může mu to dojit klidně i rádio - i když je vypnutý. Citovat
Ferry Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 \"auto v klidu bere necelých 1ah a jen při otevření dveří to bere 4ah\" co to je za jednotky ? proud se snad meri v amperech- A, pripadne miliamperech - mA, v amperhodinach - Ah je jen kapacita akumulatoru meril nekdo, jakym napetim dobiji ten altik ? melo by tam byt neco kolem 14.3V, max +/- 0.2V [upravil dne 21/11/12 13:04 od Ferry] Citovat
Šalda Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 ChouLu: Origo tam prý byla 62Ah, takže ta 75Ah by měla být dostačující. Usiak: Co to je ten diodový mostík??? Kde to najdem? Kirkiz, na ty pojistky se podíváme;) Ferry, altík dobíjí správně, to už měl proměřený u dvou autoelktrikářů, jinak jsem to asi napsal špatně, bere to v klidu 1 A a při odemčení a následným otevření dveří, kdy se zapne vnitřní osvětlení ( stropní světla, dveřní světla a osvětlení pod nohama) tak bere 4 A. A altík dobíjí 14,3 až 14,5V [upravil dne 21/11/12 14:09 od Šalda] Citovat
Vítek1 Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 1A v klidu? to je moc! jinak diody jsem do tehle aut prodaval docela dost i primo autosalonum ale takove ty hodne drahe. Ale pokud bere 1A tak je to jasne druhej den musi bejt baterka mrtva. Dal bych to nejakymu poradnymu elektrikari treba Auf v židenicích Citovat
Šalda Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 Ono to bere přesně 0,8 až 1 A Citovat
Ferry Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 jj tak 0.8-1A je strasne moc, v klidu by si to melo vzit max tak 0.2A, kdyz to usne, tak jeste mene, do cca 0.05A je tam neco neorigo ? Alarm, radio, apod. dodelavka? [upravil dne 21/11/12 14:41 od Ferry] Citovat
Šalda Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 Rádio by mělo být původní, Je to Blaunkpunt, ale u toho alarmu si není jistej:( Jinak mu mto baterku vybije úplně do mrtva tak jednou za 2 týdny,takže tam bude asi nějakej zkrat. Jinak chce ještě zkusit změřit jak dlouho trvá, než to aute \"usne\" a jakej to bude mít odběr potom. Citovat
miroja Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Ono to ale trva dlhsie, nez cela elektriak zaspi. Skus to este raz zmerat aspon minutu-dve ked vsetko povypinas, pozavieras dvere... mozno sa tie prudy este zmenia. 1A je skutocne hoodne vela, mne to robi cca 0,05 A (50 mA). Citovat
Šalda Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 Měl to cca 10 minut a stále to ukazovalo 0.7 až 0.9 , měřil to náš elektrikář z práce. Taky se mě to právě zdá až moc:myslim Citovat
Vítek1 Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 ale prd minutu dve! VW usina klidne hodinu nastavuje se to diagnostikou. A obzvlast kdyz nechas otevrenou kapotu tak nechat aspon hodinu. Hele a zamcel ten vas elektrikar to auto vubec? [upravil dne 21/11/12 15:37 od Vítek1] Citovat
Šalda Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 Jj, zamykal to, nebyl jsem u toho já, ale kolega říkal že to zamykal, a čekal cca 2 minuty. Citovat
ChouLu Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 2 minuty neni nic... zkusit po hodině, po 2.... Citovat
Vítek1 Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 jojo min hodina kdyz je otevrena kapota. Pokud by bylo OK tak zkusit vyndat nebo vypnout to vnitrni osvetleni jestli je to ten model co myslim a sviti to vsude. No a kdyz ani to ne tak k elektrikari at to proklepne osciloskopem..... ale za poradnym kterej vi co dela [upravil dne 21/11/12 17:18 od Vítek1] Citovat
jaykay Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 po cca 20min uz by to melo spat, pokud je vse OK a dber v te dobe by mel byt cca 20mA pokud tomu tak neni, je potreba proverit diagnostikou vypis chyb komfortni jednotky, casto se stava, ze je preklesanej drat napr. do rj zadnich dveri a RJ komfortu se snazi s nim stale komunikovat a pak neusne Presne tohle jsem mel v OII, pres noc se mi vybila baterie, diagnostika RJ komfortu ukazala zavadu na rj v zamku kufru. Oprava spocivala v demontazi RJ komfortu a propajeni studeneho spoje na pinech, ktere komunikovaly s RJ zamku zadniho vika pokud to nebude podobny pripad, doporucuji na zkousku odpojit neorigo dobastlenou vybavu - radio, alarm atd atd Citovat
Šalda Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 Říkal že o víkendu to zkusí, napojí to a bude zkoumat za jak dlouho to usne, a kolik to bude mít potom odběr. Jinak je možný aby to nestíhalo dobíjet na volnoběh, když svítí normálníma světlama, jede mu rádio, dvouzónová klima a podobně?? Citovat
jaykay Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 kdyz je altik OK a baterie OK, musi to dobijet - at zmeri pri bezicim motoru napeti na baterii Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.