Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

caute čítal som tu už o tom ale nedopracoval som sa k výsledku.

ja mám taký problém že na vrátnej hadičke vidím že spadne nafta a pri štartovaní ju naplní... nikde nieje vidieť kde by nasávalo vzduch... na čo bysom sa mal zamerať???

Ďakujem za odpovede

1,4HDi, rv 2002

riešenie:

pôvodné to bol filter ( po jeho výmene to prestalo robiť) ale asi po týždni to začalo opäť a to už bolo balónikom ( asi pri výmene filtre keď som čerpal naftu tak musela sa spraviť dierka). po tejto výmene to už ide ako má

[upravil dne 2/1/13 09:23 od arino]

Odesláno

auto som už napojil na diagnostiku a tá nemá v sebe žiadnu chybu.

podľa knihy \"jak na to\" tento popis problému poukazuje práve na zavzdušnený systém pričom oni radia že ho mám odvzdušniť balónikom a bude,... ale ono to spadne opäť...

kde to môže sať vzduch? môže to byť aj na prívode paliva alebo len sa tom spätnom? na to spätnom to vidím v hadičke ako to padá..

Odesláno

a ešte som zabudol že naftu nieje nikde cítiť...

a presný popis ako to robí:

keď stojí auto napríklad celu noc tak ráno naštartujem potom asi dve sekundy ide a zdochne. potom dlhšie točí ale naskočí asi tak za 5 sekúnd. a potom to už ide bez problémov...

takto cez deň keď chodím a je vypnutý len pár hodín tak mám pocit že len dlhšie točí ako obvykle.

[upravil dne 18/11/12 13:07 od arino]

Odesláno

no dobre tak sa opýtam ináč:

palivová sústava na dieslovom peugeote je cez spätnú klapku alebo podtlakom naplnená?

ak je podtlakom, potom ktorá časť celku drží ten podtlak?

všetký alebo len niektoré palivové hadičky majú obsahovať naftu pri vypnutom motore?

Odesláno

Naftu nemusíš vôbec nikde cítiť ak ti iba padá tlak. Skontroluj prepady, všetky spoje hadičiek a tak. Podtlak v nádrži nemáš? Nemenil si nedávno palivový filter?

A nebuď druhý krát taký nedočkavý alebo radšej edituj príspevok;)

[upravil dne 18/11/12 18:31 od marko306]

Odesláno

no keby som to napísal do jedného príspevku tak by to málokto prečítal ;)

no je pravda že mám pocit že mi to začalo robiť až pri poslednom tankovani plnej :( ale tankujem po prve vypnutie pistole...

nádrž som otvoril ale nemal som pocit že by nejako podsala vzduch,... skúsim to aj zajtra po jazde do práce či bude padať...

prepady som kontroloval a boli suché a na pohľad v poriadku... tam mi jedine asi pomôže všetko zaradom vymeniť :)

na nádrži je nejaké aktívne uhlie na odvetranie?

Odesláno

Čerpadlo v nádrži nie je, ťahá si to vysokotlakové čerpadlo v motore, takže v celom potrubí je podtlak.

Niekde po ceste je netesnosť. Podľa bubliniek - ako rýchlo sa ukážu - sa snaž zistiť v akej vzdialenosti. Na starších autách bol často netesný predohrev nafty. Alebo ten ručný balónik.

Treba hľadať, skúšať.

Odesláno

volal som s mechanikom a ten mi povedal že mám vymeniť palivový filter že to bude tým... mám mu veriť keďže je to nákladnejšia vec?

teraz čo mám tak mám na ňom najazdené asi 40000km

Odesláno

Po 40 t by si už zaslúžil výmenu, hlavne pred zimou. Ale či je netesnosť v ňom, alebo inde - krištáľová guľa...

Skús ho odpojiť, na vývody nasadiť iné hadičky a ssať ústami, či budeš počuť nejaké syčanie - netesnosť.

[upravil dne 19.11.2012 10:34 od P607Olda]

Odesláno

no začne postupne meniť veci a uvidim kedy to prestane robiť :) ten filter si už naozaj zaslúži vymeniť tak začnem ním ajako mi mechanik radil :)

a nejaku pikošku napíšemči je to tak:

pred pár mesiacmi mi praska hadička a prepadoch a tiekla mi tam nafta ale vzduch mi nepodsávalo a nafta mi nepadala takže podľa toho môžem vylúčiť hadičky za prepadmi?

Odesláno

Na P306 som mal obdobný problém. Čo bolo horšie mal som aj starú baterku ktorá sa pri točení vyšlahala.

Vymenil som palivový filter (pár eurová záležitosť) a nová baterka, od vtedy ide ako hodinky

Odesláno

dúfam že to bude filtrom ako mi tvrdili dvaja nezávysli mechanici :) dnes mi dôjde a som zvedavý ako to dopadne :)

ale keby bola chyba v cerpadle tak určite použijem tento spôsob :D

Odesláno

takže filter vymenený a ráno mi natočilo hneď, síce to nechcem zakríknuť ale sa mi zdá že je problém vyriešený ;)

keby som to nezažil tak by som ani neveril že to môže spraviť filter...

[upravil dne 25/12/12 09:04 od arino]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

no a je to späť,

pri prvých mrazoch sa to vrátilo a to dokonca tak že za hodinu už nenaštartujem normálne ale točím dosť dlho...

pri ťahaní nafty s balónikom už dokonca ani neviem naťahať naftu do hadičiek úplne

a pri naštartovanom aute tie hadičky sa taktiež nenaplnia ale je tam vidieť vzduchove bubliny...

počas jazdy neevidujem žiadnu zmenu všetko ide ako má... len to štartovanie... sabojím že takto zničím batérku + aby ešte niečo neodišlo kvôli tomu...:(

žiadne syčanie vzduchu ani nič podobné neevidujem preto ani neviem nájsť poruchu...

viete mi poradiť či viem zakúpiť tie rýchlospojky a pomeniť ich a aj balónik či si viem niekde kúpiť? alebo nejaku radu ako byste vy hľadali netesnosť???

ďakujem

Odesláno

doporučuju to dát do servisu, při hledání netěsnosti paliv. soustavy je nutné o tom něco vědět (odkud,kam a proč se nafta musí dostat), mít k překlenování jednotlivých úseků soustavy pomůcky (průhledné hadice s origo koncovkami) a v neposlední řadě vytápěný prostor...:myslim

Odesláno

no do servisu to najskôr bude možné až po sviatkoch :( a preoblém je že ja auto už potrebujem teraz :)

garáž mám a aj čas sa našiel tak hľadám...

po naťahaní nafty počuť také slabé syčanie z toho balónika čo sa ručne ťaha... dá sa kúpiť samostatne?

neviete niekto približnú cenu?

Odesláno
no do servisu to najskôr bude možné až po sviatkoch :( a preoblém je že ja auto už potrebujem teraz :)

garáž mám a aj čas sa našiel tak hľadám...

po naťahaní nafty počuť také slabé syčanie z toho balónika čo sa ručne ťaha... dá sa kúpiť samostatne?

neviete niekto približnú cenu?

když syčí z balonku, bude to v něm, jsou tam dva druhy balonků, pro zjištění ceny je třeba VIN;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...