Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak toto som riesil aj ja,no nevyriesil som to.Pri kupe auta nestriekal zadny ostrekovac.nejak to opravili.Neskor som sa rozhodol vymenit motorcek presne kvoli tomu ako pises.Spolujazdcova strana strieka dobre,ale vodicova slabsie.Nevystrekne ani z tej poslednej dierky v tryske(na okne uplne hore nedostrekne).Kupil som original motorceka,ale ziadna zmena.Mam aj stary motorcek a da sa rozborat ten rozdelovac,kde sa zdrhne casom rozdelovaci valcek.Zvykol som si...

Odesláno

...skusal si naliat do nadrzky s vodou do ostrekovacov aj vodu alebo primes oroti vodnemu kamenu? Mne to pomohlo pri 406tke;-) - motor isiel, hadicky ok, len voda nikde a po naliati sairaitu to zrazu islo.

Odesláno

Asi už jsem to tu asi psal,je třeba opravdu pořádně vyčistit nádržku když měníte motůrek aby se znova neucpal,já tam měl takový jako povlaky řas na stěnách,ty ten starej odrovnaly.Blbě se dovnitř dostává,jsem tam nasypal nějaký oblázky a karboval až to bylo čistý.Je dobrý hadičky profouknout stlačeným vzduchem,ale citovka,ať se to neroztrhá :)

Odesláno

Zdravím vás , tiež mám verziu s ostrekovačmi v ramienkach stieračov , ale mám možnosť zakúpiť plasty pod čelné sklo v ktorých sú už aj ostrekovače . Je tu niekto kto takúto zámenu už realizoval ? Neviem či mi stačí kúpiť len tú vrchnú mriežku , alebo treba aj celý ten plast na ktorý sa to uchytáva . Vopred ďakujem za pomoc

Odesláno

Tak pokračování :D, zkusil jsem opatrně profouknout hadičky a ostřk se zlepšil a šlo to čím dál tím lépe. Dnes jsem byl s autem pryč a když jsem jel po městě, tak jsem dal ostřik a spustil se mi i ostřik předních světlometů a koukám, že na řidičově straně to stříká proudem asi cca 1 metr přede mne :o:o. Dám sem fotky ostřiku a na řidičově straně mi to vyplyvlo nějakou krytku, která asi drží krytku ostřikovače. Dá se kluci prosím někde sehnat pouze jen ta krytka/záslepka? Zatím jsem to nouzově zalepil, tak uvidím jestli to pomůže. Přikládám fotky obou ostřikovačů světlometů (spolujezdcův je OK, u ridiče krytka/záslepka pryč :myslim).

IMG_20161229_100855.jpg

IMG_20161229_100840.jpg

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak pokračování :-) :-) , ostřik světlometu jsem zaslepil gumovou zátkou a drží, ale už mne nebaví, že ostřik čelního skla občas jde, občas ne. Čerpadlo hučí, ale zdá se mi, že dává i míň na zadní sklo, takže objednám nový Meyle za 177,-Kč, ale mám prosím dotaz. Když už budu měnit čerpadlo, tak bych dal i nové i ty vroubkované hadice, co jdou od čerpadla ke kapotě - na straně spolujezdce byla prasklá a protékalo to ,tak jsem to provizorně zalepit sekunďákem. Dají se prosím někde sehnat nové? Koukal jsem na Kellynu a na ML parts, zde mají čerpadla, ale hadice jsem nenašel. Díky moc za tip.

hadice2.JPG

Odesláno

no především ta vroubkovaná hadice je jenom chránička, kapalina jde tenší silikonovou hadičkou uvnitř

jinak chybí ti tam průchodka, ta tlustší část by vůbec neměla jít takhle vytáhnout ven, v tý díře má bejt guma těsně kolem hadičky od stěračů, čili problém, proč to teče, může bejt, že se to tam prodřelo o hranu plechu

čerpadlo bych taky rád vyměnil, ale povedlo se mi koupit nějakej šmejd, kde o milimetřík nesedí konektor na elektriku, tak bacha na to ... za ~120 korun se nebudu drbat s reklamací přes půl republiky, ale vyhazovat se mi to nechce, tak nevim, asi se dopustím nějakého násilí ;-)

IMG_20170320_084325s.jpg

Odesláno

Kavol díky, už jsem doma a děkuji. Z vrchu se to tváří jako jeden díl. Zkusím to rozdělat a s čerpadýlkem objednám hned nové hadičky. Budu objednávat čerpadýlko od Meyle, tak to snad bude sedět. Tu gumovou průchodku tam mám, jen jsem tu chráničku vytáhl kvůli nafocení.

Odesláno

To Kavol: člověče, tak jsem to rozdělal a vypadá to, že ta vroubkovaná hadice je original a uvnitř už žádná hadička není. Oproti Tvé fotce mám tu vroubkovanou hadici užší a je na ní ten trn přímo nasazen. Snad to půjde vidět z fotky.

hadice4.jpg

Odesláno

Co kus to original :-))))

hadicky k ostrekovacom sa daju kupit aj take priesvitne ako kedysi na Skodovku za par korun, Alebo mozes pouzit nejake vzduchove hadicky (Festo, Staf) s prislusnymi spojkami a tak, podla ceny jasna vec.

Odesláno
před 11 hodinami, kavol napsal:

no především ta vroubkovaná hadice je jenom chránička, kapalina jde tenší silikonovou hadičkou uvnitř

jinak chybí ti tam průchodka, ta tlustší část by vůbec neměla jít takhle vytáhnout ven, v tý díře má bejt guma těsně kolem hadičky od stěračů, čili problém, proč to teče, může bejt, že se to tam prodřelo o hranu plechu

čerpadlo bych taky rád vyměnil, ale povedlo se mi koupit nějakej šmejd, kde o milimetřík nesedí konektor na elektriku, tak bacha na to ... za ~120 korun se nebudu drbat s reklamací přes půl republiky, ale vyhazovat se mi to nechce, tak nevim, asi se dopustím nějakého násilí ;-)

IMG_20170320_084325s.jpg

Tohle už někdo překopal před Tebou. Žádna chránička tam není. 

Se nestačím divit co tu kdo má. 

Odesláno

no, hustý ... každopádně teda aspoň se z té mojí úpravy lze poučit, jak se to dá úspěšně nahradit - s dodávkou ostřikovací kapaliny vpředu nemám problém (horší je to s rozstřikem, to už jsem tu někde komentoval, že se mi povedlo koupit pěknej šmejd a že šetřím na Aerotwiny ...)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...