Krt€K Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Ahoj přátelé, kolegové... v souvislosti s počasím, které momentálně panuje v Pze a vzhledem k tomu, jaké osvětlení se v tomto počasí dá stále potkat, dovolím si vložit něco ze zákona pro připomenutí. Jen podotýkám, že nechci z nikoho z vás dělat blbce, prostě jen připomenout :-) Díky za pozornost a dobře dojeďte :-) Zákon č. 361/2000 Sb. §32 (2) Vozidlo musí mít za jízdy při snížené viditelnosti rozsvícena obrysová a potkávací nebo dálková světla, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu[2]. §2, písm. ff) snížená viditelnost je situace, kdy účastníci provozu na pozemních komunikacích dostatečně zřetelně nerozeznají jiná vozidla, osoby, zvířata nebo předměty na pozemní komunikaci, například od soumraku do svítání, za mlhy, sněžení, hustého deště nebo v tunelu Citovat
Edison Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Moc dobrá poznámka... Díky za připomenutí. Bez ironie... Taky potkávám nejrůznější individua, která za snížené viditelnosti jezdí na DL. Taky proto nemám DL, takže toto neřeším. ;-) Citovat
Krt€K Odesláno 16. listopad 2012 Autor Odesláno 16. listopad 2012 Díky :-) proto jsem to sem dal...člověku zůstává rozum stát, když vidí, na co lidi jezdí...o nehomologovaných DL ani nemluvím... Citovat
Ferry Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 zrovna dneska rano: Opel Corsa, vepredu sviti jedna 5W parkovacka, druha praskla, vzadu sviti jedna obrysovka, druha praskla, letni gumy, z metru a pul viditelne sjety na sr..cky to je proste na pak jsou zase experti, co v kolone poskakuji se zapnutou zadni mlhovkou, pripadne jedou v tunelu se zapnutou mlhovkou v souvislem proudu aut, proc se sakra ty lidi trochu tomu rizeni nevenujou a nemysli za tim volantem Citovat
Vítek1 Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 nejhorsi jsou stribrna auta jedouci v mlze s dennim svicenim a ze jich je dost! Citovat
Krt€K Odesláno 16. listopad 2012 Autor Odesláno 16. listopad 2012 Snad vás potěší, že na tyhle \"dárečky\" čekám :-) Citovat
Guest Raubiri Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Tak to ještě že jsem si prasknou žárovku v potkávačkách hned co praskla vyměnil :-) Jinak blbci v praze co si myslí, že je mlha...a svítí mlhovkama jsou na Citovat
Krt€K Odesláno 16. listopad 2012 Autor Odesláno 16. listopad 2012 To jo..a nejčastěji říkají: \"Jééé, já si toho nevšim..\" a nebo \"Vždyť tak jezdí skoro všichni..\" a nebo \"Šetřím xenony..\" :-D Citovat
MilanF1 Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Po městě na mlhovky je fakt volovina, jedině při ne tak hustém provozu a musí být fakt mlíko. Já v tomto týdnu v jednom pěkném mlíku mimo obec (otevřená pláň) jel, moc nebylo příjemné za sebou tahat vláček aut, ale já bohužel více než 30 na dvojku jet nemohl, nešlo to. Ti za mnou samozřejmě vidí světla, tudíž se jim jede lépe, ale naštěstí se nenašel blbec, který by mě předjel a táhl by vláček zase on, nebo vylétl v první zatáčce ... Citovat
Krt€K Odesláno 16. listopad 2012 Autor Odesláno 16. listopad 2012 Taky raději jezdím jak připos..., když si to nemůžu dovolit jet jinak.. Citovat
Guest Raubiri Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 No tak to jim pak určitě pošetříš peněženku... Mě takhle pošetřil jednou příslušník za dvě stovky, za nerosvícený světla, když jsem vyjel od benzínky...o dvě kilča lehčí...ale zase si pamatuju, že světla maj svítit pořád Od dob co mám Puga, tak to svítí automaticky... Citovat
Guest Raubiri Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Tak když je mlíko tak je jasný, že jsou mlhovky k užitku a přizpůsobíš rychlost povaze počasí a svým dovednostem..nebo jak se to v té paragrafové mluvě říká :-) Jinak v praze je to den co den ráno, mlha nikde a blbec rozsvícený zadní mlhohky, levý pruh 40... Citovat
Krt€K Odesláno 16. listopad 2012 Autor Odesláno 16. listopad 2012 Záleží od situace...Ale co se týká použití a nepoužití mlhovek nebo světel, mám to tak od 200 do 1000... Citovat
MilanF1 Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Krtek: Já si nemyslím, že jedu pomalu, jen přizpůsobuji jízdu stavu viditelnosti, navíc to bylo na trojkové silnici, kde nebylo lajnování. Kdyby v tu chvíli byl sníh, tak bych jel asi na jedničku, protože by nebyla vidět krajnice ... Já jako řidič v těchto situacích jaksi cítím, jaká je \"maximální možná rychlost\", jakmile trochu přidám, strach, obava vzroste, takže jdu opět z plynu. Kdyby s rozumem jezdili všichni, vypadalo by to jinak na silnicích. Citovat
Krt€K Odesláno 16. listopad 2012 Autor Odesláno 16. listopad 2012 Milane, já s tebou plně souhlasím, nemyslel jsem to nijak špatně. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 jojo, stačí jen trochu rozumu a vypadalo by to na silnicích jinak:super [upravil dne 16/11/12 10:39 od ozzy56] Citovat
MilanF1 Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Krtek: Já jen doplňuji, abyste si nemysleli, že pořád jezdím 30 Nicméně doplním moji včerejšku zkušenost, kdy jsem málem boural, ač tedy s osvětlením vozů nemá moc společného. Jedu z Černýho Mostu na Horní Počernice, je tam malá světelná křižovatka. Bylo okolo páté hodiny odpoledne, takže ty nejhorší světlený podmínky. Nechal jsem odstup před autem přede mnou a když mi tam pořád svítila zelená, tak jsem trochu přidal /jel jsem na dvojku, max 30/, jenže v protisměru jel chlap v tmavém Passatu (odbočoval z jeho pohledu vlevo, tedy přes moji cestu) a poslal mi to tam (měl taky zelenou, ale já mám přednost). Tak tak jsem to ubrzdil, málem jsem mu načechral pravé dveře. Za křižovatkou chlapík vylítnul z auta, začal nadávat a chtěl si to se mnou vyřídit, já raději pokračoval v klidu dál ... z toho plyne, že i ohleduplnost v podobě dodržování bezpečné vzdálenosti není vždy zárukou bezpečí ... Citovat
Guest Raubiri Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 MilanF1: A pak že nejezdíš pořád 30 :-D Citovat
MilanF1 Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Raubiri: Ted to tak vyznělo V tom čase tam byla šňůra aut, tou křižovatkou jsem projel až na třetí zelenou. Já nejraději jezdím 80-90, tedy na pětku 1700-2000 ot., nejlepší na spotřebu Po městě to ale nejde Citovat
Ferry Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 mozna myslel, ze mu davas prostor k odboceni, i kdyz mas prednost pred nim a kdyz jsi pak pridal, odstupy jsou dobry, ale nesmi se to prehanet Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.