mirob Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Dobry den pani. asi pred rokom som menil vakuovu pumpu (teda z dvoch starych jednu akotak)celkom to brzdilo fajn no tento stav sa teraz zmenil a je to trochu horsie. Ucinok sa zmensil a ak stlacate pedal rychlo viac krat za sebou stvrdne a aby bol ako tak sa musi na chvilu uvolnit. Mam podozrenie na membranu tu mam novu ale chcel by som kupit celý brz.valec s posilovacom samo nie novy ale z webu. Prosim o radu da sa tento brz.valec s posilovacom vymenit nejak jednoducho alebo treba na to nejake specialne náradie? Break1, 1,9GRDT.Dakujem za kazdu radu. Citovat
573v0 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 No valec je uchytený zhora 4 šróbami, myslím že sú to 13ky...na ne bude treba račňu s predĺžovákom lebo tam sa kľúčom nedostaneš...a inak to je asi všetko čo sa týka náradia ak sa nemýlim. Len na tej konzole valca je uchytený aj spojkový pedál takže rátaj s tým že budeš odpájať aj ten. A keď to budeš mať vonku, rovno zváž výmenu tohto plastového medzikusu, na fotke je aj objednávacie číslo. Stojí to pár korún a vymenené to máš za 30 sekúnd keď to máš vonku alebo za 2 hodiny keď sa ti to doserie a budeš tam musieť šmátrať : http://www.google.cz/imgres?q=peugeot+405+spojkovy+pedal&um=1&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&biw=1335&bih=816&tbm=isch&tbnid=1iCueSIzjSnWQM:&imgrefurl=http://www.peugeot-club.com/forum/viewthread.php%3Ftid%3D23538&docid=a1nO21JpRKuyQM&imgurl=http://www.peugeot-club.com/forum/files.php%253Fpid%253D264897%2526aid%253D4989&w=1168&h=1248&ei=Q9iYUOjFCInQtAa-jIHoAw&zoom=1 Citovat
strycek2 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 tak ma napada...a cisto nahodou, nemohlo yb to byt aj zavzdusnene? lebo ked to dobre odvzdusnis, tiez to neni na skodu veci...inak ten plastovy medzikus od spojky doporucujem vymenit aj ja a hned aj s tou oselovou sponkou ktora drzi lanko v tomto bazmeku...mne sa pocas dopravnej spicky ulomila prave ta poistna sponka...asi si kazdy vei predstavit, ze nic prijemne... Citovat
ozzy56 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 chápu to tak,že se zmenšil sací účinek vakuové pumpy, myslíš, že ti pomůže vyměnit posilovač s hl. válcem?? snad u všech dieselů když rychle za sebou zmáčkneš pedál brzdy,tak pedál ztvrdne, protože vakuovka nemá šanci vyrobit tolik podtlaku...,takže nejdříve zkontroluj tu vakuovku:myslim [upravil dne 6/11/12 14:54 od ozzy56] Citovat
Freedy Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Jestli tam máš pumpu hnanou řemenem a už je víc jetá tak membrána vydrží tak max. rok, a to že párkrát zašlapeš a pedál ztvrdne je normální. Jestli chceš aby ti pumpa chodila, pořádně nech si vyrobit nový pouzdro do pumpy ve kterym běhá pístek, který hejbe s membránou, aby ten neměl vůli do stran a netrhal ti membránu. A asi bude zbytečný měnit hned posilovač. Citovat
573v0 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Inak ďalšia vec čo ma napadá vymeniť predtým než sa pustíš do výmeny valca- ten biely bajonet ktorý vstupuje do posilňovača a na ktorý je uchytená hadica. Na starých modeloch to bola len jednoduchá zalomená trubka, ale nové modely v ňom mali aj ventil, ktorý prepúšťal vzduch von z valca ale nepustil ho naspäť. Tzn ak držíš motor v otáčkach a potom vyradíš, podtlak nebude mať tendenciu \"vracať\" sa späť k pumpe, ktorá má na voľnobehu menší ťah a na druhej strane to do istej miery šetrí membránu, keďže nie je napínaná podtlakom z posilňovača. Ťažko povedať ako veľmi to pomôže, ja to najviac cítim keď stúpam prudko do kopca (napr cez Terchovú) a potom zas prudko klesám dolu- hore ťahám na 2jke a dolu sa spustím na 3jke, potom v polke kopca vyradím, na neutráli prejdem celú dedinu a len potroche dobrzďujem... BTW výmena rozvodov zrejme dopadla úspešne, keďže auto opäť stojí v Brne Citovat
mirob Odesláno 6. listopad 2012 Autor Odesláno 6. listopad 2012 Dakujem za rady. 573v0 DK dakujem osobne s tym spatnym ventilom to urcite skusim ale v nedelu manzelkynu Golf IV peugeot musel odtiahnut do servisu lebo roztrhalo diferak s prevodovkou.Cena repasovanej prevodovky je o 25% vacsia ako som kupil cely peugeot pred cca 4 rokmi synovy, tak teraz budem mat na chvilu ine starosti. By the way 573v0 rozvody dopadli v garazi dobre ale nebolo to na prvy krat na record. 6Hodin a hankly na ruke mam este bolave. No a tiez som pocul ze mas novy predok. Este raz vsetkym dakujem. Skusim vlozit obrazok s tým ventilom ci je to ono? [upravil dne 7/11/12 04:59 od mirob] [upravil dne 7/11/12 05:00 od mirob] Citovat
573v0 Odesláno 9. listopad 2012 Odesláno 9. listopad 2012 Áno, to je to čo som mal na mysli :-) A hej, mám nový predok, závidel som ti tú bordovú farbu tak som si ju hodil aspoň dopredu BTW keď som tak dneska hľadel na tú tvoju 405ku, máš rovnaký problém so zadnou nápravou jak ja Jedna strana krásne rovná a druhá krivá že sa človek bojí či to neodpadne Máš v pláne to nejak riešiť či necháš to dojazdiť? Nepláva ti to na ceste? Ja sa na tú svoju chystám už dobrého pol roka, doma už mám pripravenú druhú nápravu, len to vymeniť...lenže nieto času akosi Citovat
mirob Odesláno 9. listopad 2012 Autor Odesláno 9. listopad 2012 Ahoj 573v0. Dik za napad so spetnou klapkou nez to kupim dam novu hadicu a do nej vlozim kvalitnejsiu klapku lebo to co som dal ako foto mi moc nevonia a membranu mam uz v pivke. Dam vediet. Bordovu moc nezavid a jazdi opatrne ak si dobre vsimnes ta 405 ma novy predok uplne lebo synacik sa pretlacal so zvodidlami. vsetko ani nestalo tolko ako ta farba a dal som to na tu bielu farbu a na kapote motora to zacalo odpadavat 5mm gitu. never mind life goes on.S tou zadnou napravou je to zle ,navrtal som tam aj maznice ale lava strana je totaly lost. Ale dobra sprava cena repasou značne klesla pre tento model. BTW dnes mi dosla repas prevodovka pre manzelkineho golfa tak sa idem modlit aby to bolo ok [upravil dne 9/11/12 19:59 od mirob] Citovat
kokosák Odesláno 10. listopad 2012 Odesláno 10. listopad 2012 Vymenit za vaukovu na hlave řekl bych, že to by nebylo tak jednoduchý... Citovat
mirob Odesláno 9. prosinec 2012 Autor Odesláno 9. prosinec 2012 To teda nie a chyba nakoniec bola uplne inde. Prasknuta opletena hadica z vakuovky do posilovaca. Nebolo to vidno na prvý pohlad ale ked som do nej fukol bolo to jasne. Takze zas to brzdi teda aby som bol presny super brzdi len predok a co budem robit na jar zo zadnymi brzdami este neviem. Vymenil som oblozenie ,valceky brzdi sumerne ale slabo. Citovat
myšut Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 když jsem dělal komplet brzdy na Zx kombi bez ABS, zadek brzdil spíše do počtu .Sehnal jsem repasovanou nápravu ze sedanu ,kde jsou menší bubny a trága .S lehkou úpravou jsem na ně dopasoval zbylé válečky z kombi(akorát jiné uchycení v mm),nové zadní trubky s holendry ,nová kapalina a světe div se ,zadek se naučil i brzdit i s malýma bubnama Citovat
mirob Odesláno 11. prosinec 2012 Autor Odesláno 11. prosinec 2012 Diky za nadej ,ze by to mohlo brzdit aj v zadu. Trubky su kompletne zhrdzvene a regulacny ventil tiez.Takze ak by som sa toho chytil teraz je koniec. Mam v plane vymenit obe trubky od predu az priamo do brzdovych valcekov obist dve hadicky a reg ventil. Cital som tu kdesi ,ze potom by to malo fungovat . Citovat
mirob Odesláno 12. květen 2013 Autor Odesláno 12. květen 2013 Stacilo kupit nove bubny a brzdi ok. Citovat
mirob Odesláno 12. únor 2015 Autor Odesláno 12. únor 2015 Stacilo kupit nove bubny a brzdi ok. Nekoniec to nestačilo. Nasral som sa lebo vymenil som všetko, valčeky ,pakne ,samostav,bubny a stale nie a nie dobre.Nakoniec pomohlo to ze som odlomil hrdzvý omedzovač brzdenia na zadnej naprave /aj tak nefungoval ,trubky všetky az spredu sa samozrejme polámali starobou. Tak som dal v šope urobiť nové z mede idú tam dve (cca 13m + koncovky 40€), tie som natiahol z predu až do zadu ,odzvzdušnil a čuduj sa svet koneč opakujem konečne to brzdí aj v zadu. Na STK to bolo uplne v poriadku. Citovat
Dick12 Odesláno 19. duben 2015 Odesláno 19. duben 2015 Mám 405 1,6, původní bubny už byly oválné, nedaly se přetočit, tak jsem dal nové, i pakny a taky vše OK. Brzdové trubičky pod autem mám už taky z mědi i palivové potrubí. Původní už měla mikroskopickou trhlinu, benzín sice nekapal, ale byl cítit při nastupování do auta. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.