Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

Napsán autorem Jezkovi.voci

3) Není u nás náhodou zákaz na dálnicích předjíždět zprava?

A jsme u toho, co je závažnější přestupek - tupá jízda ve středním pruhu (najdi mi ve vyhlášce kamion pruh - NENAJDEŠ - je to totiž pruh pro pomalu jedoucí vozidla, a to může být i Š120 se dvěma pasažéry) nebo předjetí zprava???

K Tebou popisované situaci, kdy bys pro náhlou poruchu musel odstavit vozidlo, je chvályhodné, že by ses snažil dostat co nejrychleji vpravo, to Tě ale nezbavuje povinnosti pohledem do zrcátka zjistit, zda někoho neohrozíš (jede - li někdo v pravém pruhu 180 nebo jede - li tam kamion 70, to je v dané situaci jedno a kdybys tam vlítl tomu kamionu a zastavil, tak Tě rozmačká jak sardinku, protože nemá takové manévrovací schopnosti jako osobák - to prase, co si dovolilo Tě podjet, s možností, že mu to tam někdo třeba bude chtít šoupnout, minimálně mělo počítat - aspoň já, když občas takto jsem nucen podjet, se snažím předvídat, že mi to tam třeba někdo může chtít hodit, proto většinu takových manévrů provádím s rukou na klaksonu)

Nic proti zenskejm, ale na useku mezi chodovem a pruhonicema je posledni dobou moderni auto s zenskou za volantem predjizdejici zprava. Uplne beznej jev. :(

Ze by Ivety Bartosovy ? :D

Odesláno
Napsán autorem dtyrkas

Nic proti zenskejm, ale na useku mezi chodovem a pruhonicema je posledni dobou moderni auto s zenskou za volantem predjizdejici zprava. Uplne beznej jev. :(

V úseku mezi Chodovem a Průhonicema máš bejt VPRAVO a nikdo, ani ženská by Tě zprava nepředjel. Pokud vpravo nejsi a je tedy možno Tě zprava předjet, je chyba za volantem Tvého auta. Pokud ti podjíždění zprava vadí, jezdi vpravo a nervy můžeš mít vklidu.

Odesláno

ohledně zúžení: do nedávné doby jsem na místech kde se svádí 2 pruhy do 1 najížděl do toho průběžného dostatečně předem a všiml jsem že to asi dělá hodně lidí, protože ten druhý pruh byl nepoměrně kratší. tak jsem začal jezdit tím druhým a tam pak blinkrem a někdy i píchnutím čumáku auta do mezery ostatním připomenu pravidlo zipu a inkriminované místo projedu rychleji.

podjíždění pravým pruhem: toho se hodně bojím, protože hlavně kamioňáci tam moc nevidí, a člověk neví kdy si vzpomene že by se mě zařadit.

od kamionů jsem odkoukal jednu věc: když jeden předjíždí druhého, tak ten předjetý na toho druhého blikne, hned jak ho mine, že se může vrátit. tak občas bliknu i já když jsem za ním a hned se zařadí. prostě počkám, až ho předjede a bliknu a on se vrátí. taky by jste si u tak dlouhé obludy raději nechali rezervu, ale když za váma bliknou, víte že je to ok.

lepiči a blikači: když mě někdo štve, sundám nohu z plynu a opřu ji lehce o brzdu aby se rozsvítily brzdovky. v 90 % to zabralo.

jinak jezdím kolem 110 km/h (optimální cestovní rychlost po panelovce) ale při předjíždění se z rychlého pruhu snažím dekovat co nejrychleji.

no ale celé je to o ohleduplnosti a toleranci:o

Odesláno
Napsán autorem Dress

usek Praha-Mirosovice je tragedie na tohle, podobne jako i Jizni spojka napr. behem vikendu kdy v pravem pruhu nejsou zadny kamiony, stejne vsichni jezdi prostrednim pripadne levym...

i kdyby bylo 6 pruhu propustnost by se o moc nezvetsila stejne by se vyuzivali jen dva krajni k leve strane

navic je to posloupnost ze staci aby jel tim prostredkem jeden a zatim se zacnou stosovat dalsi a dalsi, ktery nemaji potrebu predjizdet levym nebo uhnout do pravyho

No a vsiml jsi si jaky jsou treba na JS koleje v tom pravym? A na Pruhonice je to dost podobny. Ja tak taky jezdim prostredkem a nestydim se za to. Opravdu nejsem 2x rad, kdyz diky kolejim predvadim tanec s vlky

Odesláno

To o čem se tu bavíte (předjíždění zprava) má vcelku jednoduchý řešení.

Nevím jestli tady ten zákon je, ale v americe (páč je na dálnici několik pruhů) je přikázáno jezdit v nejpravějším pruhu, mimo předjíždění. A to a? už 50 nebo 180. Jenže narozdíl od zdejší dalniční policie, která hlídá hlavně dál. známky, se toto hodně hlídí.

Takže jak sem popisoval situaci kdy jel náklaďák uprostřed, vlevo ho předjížděl někdo docela pomalu a zároveň to celý předjela Fábka v pravým, to by nemohlo nastat. Kamión by táhl hned doprava, pomalej předjížděc pak taky a levej by jel dál a pěkě by se to skládalo...

Využívat ale toho, že je pravej volnej se mě osobně taky nelíbí. Jak tu někdo říkal, já se taky moc nedívám do pravýho zrcátka když zajíždím (vím, to je taky blbost), ale pokud předjedu kamión, vjedu do prostředního a zároveň se bude někdo z pravýho řítit přes prostřední do levýho, bude sranda. Kdo by byl viníkem nehody? Já protože sem se zapoměl podívat do zrcátka, nebo dotčnej, kterej předjížděl pravým?

Odesláno

To: Dress. Myslel jsem to přesně tak jak napsal Medvěd. Prostě kdyby fungovalo pravidlo zipu, byly by dvě kolony a v místě zúžení by se střídavě pouštěly. Jenomže jsme v Čechách, takže logika zní: já čekám v týhle frontě, tak ty budeš taky.......a běda jak použiješ mozek! Mě opravdu nezajímá, že ostatní řidiči se jako ovce řadí do jedné kolony, prostě jedu v levým až k místu zúžení, tak jak mi to dovolují pravidla. No a do toho mi vlítnul ten kamion a prakticky na fleku to zašláp. Byl jsem v tu chvíli nepříčetnej......

Odesláno
Napsán autorem voštík

No a vsiml jsi si jaky jsou treba na JS koleje v tom pravym? A na Pruhonice je to dost podobny. Ja tak taky jezdim prostredkem a nestydim se za to. Opravdu nejsem 2x rad, kdyz diky kolejim predvadim tanec s vlky

Úplně stejný koleje jsou na většině silnic prbvní třídy - TAM TEDA JEZDÍŠ V PROTISMĚRU??????

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

Napsán autorem dtyrkas

V úseku mezi Chodovem a Průhonicema máš bejt VPRAVO a nikdo, ani ženská by Tě zprava nepředjel. Pokud vpravo nejsi a je tedy možno Tě zprava předjet, je chyba za volantem Tvého auta. Pokud ti podjíždění zprava vadí, jezdi vpravo a nervy můžeš mít vklidu.

Tak to zkus, jet vpravo zrovna v tomhle useku, zkus to :D

Odesláno

Po Jizni spojce jezdim denne, pokud to jde tak jedu v pravem a zadne koleje ze kterych bys vyskakal nejsou za to ti rucim minimalne rucim za usek kterym denne jezdim (Barandak-Zahradni mesto)...trochu vyzvykane to je ve smeru na Zahradni mesto v useku sjezd na Kacerov az najezd na D1 a v opacnem smeru spojky je vyzvykane okolo sjezdu na Kacerov a pak pred Barandovskym mostem, protoze tam denne stoji v kolonach kamiony, ale i kdyz je to vyzvykane neni to v takovem stavu jako napr. na silnici na Mladou Boleslav, kde za Cernym mostem jsou takove koleje, ze clovek opravdu vyskakuje.

Odesláno
Napsán autorem Fusion

To o čem se tu bavíte (předjíždění zprava) má vcelku jednoduchý řešení.

Nevím jestli tady ten zákon je, ale v americe (páč je na dálnici několik pruhů) je přikázáno jezdit v nejpravějším pruhu, mimo předjíždění. A to a? už 50 nebo 180. Jenže narozdíl od zdejší dalniční policie, která hlídá hlavně dál. známky, se toto hodně hlídí.

Takže jak sem popisoval situaci kdy jel náklaďák uprostřed, vlevo ho předjížděl někdo docela pomalu a zároveň to celý předjela Fábka v pravým, to by nemohlo nastat. Kamión by táhl hned doprava, pomalej předjížděc pak taky a levej by jel dál a pěkě by se to skládalo...

Využívat ale toho, že je pravej volnej se mě osobně taky nelíbí. Jak tu někdo říkal, já se taky moc nedívám do pravýho zrcátka když zajíždím (vím, to je taky blbost), ale pokud předjedu kamión, vjedu do prostředního a zároveň se bude někdo z pravýho řítit přes prostřední do levýho, bude sranda. Kdo by byl viníkem nehody? Já protože sem se zapoměl podívat do zrcátka, nebo dotčnej, kterej předjížděl pravým?

Rekl bych ze bys byl vinikem ty, protoze je tvoje povinnost se presvedcit ze do pruhu kam prejizdis nekoho neohrozis, neomezis atd. nebo spoluvina...stejne si ty nehody obcas policajti vysetruji jak chteji me prijde...

Odesláno
Napsán autorem dtyrkas

Napsán autorem Medvěd

Napsán autorem dtyrkas

Právě že já tam vpravo jezdím (fakt nemám problém, vpravo nejedu pouze pokud předjíždím kolonu kamionů) a fakt nemám problém jet vpravo - spíš mě drážděj dementi (právě ses k nim zařadil) kteří jsou shnilí pootočit tím kolem, kterému se říká volant proto, že by po kilometru museli tím kolem nedejbože zase pohnout - fakt bude problém někde mezi pedály a sedačkou řidiče v Tvém autě

Odesláno

Strašně bych si přál, kdyby si tyto příspěvky o pravidle zipu přečetl ten nebetyčný kokot vypatlaný v modrém Peugeotu Partner 2T9 16 28(9?), který mě vytrvale nechtěl včera kolem 16:15 pustit do pravého pruhu ve zúžení na Mariánskohorské ulici v Ostravě a tím také zdržel kolonu o dalších dobré cca 3 minuty...

Takové \"řidiče\" je opravdu třeba \"vychovávat\" asi pouze s \"bejsbolkou\" v ruce... Dnes ji jdu koupit a doplním tak základní výbavu auta.

ááách jo, omlouvám se za spros?árny, ale ještě teď mi stoupnul tlak...

Jinak po D1 jsem nucen použít téměř každý týden (Ostrava - Praha - Ostrava) a fakt je ten, že co se děje mezi Brnem a Prahou se jen tak nevidí. Jako perličku v hospodě dávám svoji příhodu z před cca 5ti let, kdy jsem jel z Prahy 14 hodin. Holt se klucí s kamiónama předjížděli na zasněženém kopci a já byl jeden z prvních za nimi, kdy totálně zablokovali D1... 10ti hodinové čekání, venku -10, hlad, žízeň... I to se dá na D1 zažít...:(

[Editován dne 17/6/05 jbily]

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

Napsán autorem dtyrkas

Napsán autorem Medvěd

Napsán autorem dtyrkas

Právě že já tam vpravo jezdím (fakt nemám problém, vpravo nejedu pouze pokud předjíždím kolonu kamionů) a fakt nemám problém jet vpravo - spíš mě drážděj dementi (právě ses k nim zařadil) kteří jsou shnilí pootočit tím kolem, kterému se říká volant proto, že by po kilometru museli tím kolem nedejbože zase pohnout - fakt bude problém někde mezi pedály a sedačkou řidiče v Tvém autě

Docela me zacina nudit ton tehle diskuze, proto se ji uz nebudu ucastnit. Jestli tu chce nekdo nadavat, tak at jde treba do hospody, tam se toho namluvi dost. :papa

Odesláno

Nejpikantnější je na tom to, že chudák D1čka za nic nemůže. Bohužel tato diskuze nezmění arogantní řidiče, kteří po ní jezdí. Každej se musí sám chytit za nos, než začne nadávat, zamyslet se jak jezdí atdatdatd tdi hdi ... už se mi taky o tom nechce ani psát ... :(

Odesláno

Ach jo, za pár hodin mě D1 čeká. Nechcííí!!! :bojim:bojim:bojim

Když jsem tam jel naposledy z autosalonu, nějak se mi nechtělo pospíchat, tak jsem si jel těch 120 - 130 a stejně jsem měl co dělat. Jsem z těch řidičů, co sepo každém předjížděcím manévru vrací z5 do pravého a i tak jsem měl dost často plný ruce práce abych uhnul debilovi, kterej se mi blížil zezadu. Ale možná to až přehánim.

Zajímal by mě váš názor, jestli jsem za debila, když občas, třeba do stoupání, si pořád držim tu svou rychlost, levej je plnej a na prdel se mi lepí další jezdec, mu uhnu do odstavného a pak se zase vrátim zpátky. Nebo třeba do toho zpomalovacího pro náklaďáky. Asi by se to nemělo, co? Ale mě to přijde logický kvůli plynulosti provozu.

Odesláno
Napsán autorem Operator

Ach jo, za pár hodin mě D1 čeká. Nechcííí!!! :bojim:bojim:bojim

Když jsem tam jel naposledy z autosalonu, nějak se mi nechtělo pospíchat, tak jsem si jel těch 120 - 130 a stejně jsem měl co dělat. Jsem z těch řidičů, co sepo každém předjížděcím manévru vrací z5 do pravého a i tak jsem měl dost často plný ruce práce abych uhnul debilovi, kterej se mi blížil zezadu. Ale možná to až přehánim.

Zajímal by mě váš názor, jestli jsem za debila, když občas, třeba do stoupání, si pořád držim tu svou rychlost, levej je plnej a na prdel se mi lepí další jezdec, mu uhnu do odstavného a pak se zase vrátim zpátky. Nebo třeba do toho zpomalovacího pro náklaďáky. Asi by se to nemělo, co? Ale mě to přijde logický kvůli plynulosti provozu.

Ne to by se fakt nemělo. Teda pokud termínem: \" si pořád držim tu svou rychlost\" nemyslíš 83,256 kmh :D Byla by přece chyba, když jedu kopec/nekopec 130-140 v pravým ješte uhybat do kamion-pruhu...

[Editován dne 17/6/05 Jezkovi.voci]

Odesláno

V těchto chvílích u mně spíš zafunguje pud sebezáchovy. Když já jedu 130, v levém zrcátku vidim jak se rychle blíží černé BMW a ve vnitřním zrcátku vidím tu samou situaci ale s jiným autem, tak se trochu bojim, kdo z nich se nakonec pustí před sebe.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...