ferinko2 Odesláno 23. srpen 2013 Odesláno 23. srpen 2013 No určite by som to najprv nakalibroval cez PP2000,nech si RJ načíta nové hodnoty,potom uvidíš či to pomohlo. Citovat
harvi_tn Odesláno 23. srpen 2013 Odesláno 23. srpen 2013 no ved on by rad a asi ma aj pp2000 v k dispozicii. pyta sa na postup ako sa to kalibruje Citovat
ferinko2 Odesláno 23. srpen 2013 Odesláno 23. srpen 2013 no ved on by rad a asi ma aj pp2000 v k dispozicii. pyta sa na postup ako sa to kalibruje Už si presne nepamätám,myslím je tam v menu pouka výmena náhradných dielov....FAP,EGR,BSI... Citovat
tybyt Odesláno 23. srpen 2013 Odesláno 23. srpen 2013 ked mi pekne cvaka. no dost nahlas tak je v poriadku?? ale pri regeneracii mi stamad dost dymilo... ale FAP pravdepodobne mam vporiadku... Citovat
patko79 Odesláno 24. srpen 2013 Odesláno 24. srpen 2013 Tak díky ferinko2, som to snáď nakonfiguroval. Nie je to však až také jednoduché, je tam síce položka náhradné diely, ale žiadne EGR sa tam nenachádza. Kto má diagnostiku, nech si to tam kukne. EGR som našiel v položke RHR SIEMENS SID803. Prišiel som na to tak, že som najskorej dal test motoru a tam bolo to číslo v ľavo vypísané. Potom už len stačilo v náhradných dieloch v časti RHR SIEMENS SID803 kliknúť na zmenu ventilu a potom nasledovať inštrukcie. Tak snáď to bude OK, pozeral som, ako sa správa EGR pri naštartovaní a zdá sa že reálna hodnota otvorenia kopíruje požadovanú. Zajtra sa s tým ešte preveziem a uvidím, čo to bude robiť za jazdy:aut Citovat
tomik1987 Odesláno 24. srpen 2013 Odesláno 24. srpen 2013 Tak díky ferinko2, som to snáď nakonfiguroval. Nie je to však až také jednoduché, je tam síce položka náhradné diely, ale žiadne EGR sa tam nenachádza. Kto má diagnostiku, nech si to tam kukne. EGR som našiel v položke RHR SIEMENS SID803. Prišiel som na to tak, že som najskorej dal test motoru a tam bolo to číslo v ľavo vypísané. Potom už len stačilo v náhradných dieloch v časti RHR SIEMENS SID803 kliknúť na zmenu ventilu a potom nasledovať inštrukcie. Tak snáď to bude OK, pozeral som, ako sa správa EGR pri naštartovaní a zdá sa že reálna hodnota otvorenia kopíruje požadovanú. Zajtra sa s tým ešte preveziem a uvidím, čo to bude robiť za jazdy:aut krásne krásne veľmi poučne určite to pomôže nejednému členovi tu na fóre Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 4. září 2013 Odesláno 4. září 2013 Včera jsem na zkoušku odpojil konektor z EGRu a auto kupodivu přestalo tolik hulit. Zakouří i tak ale to už bych viděl úměrný tomu čipu a FAPu. Zatim budu jezdit, než se rozsvítí kontrolka. Zajímalo by mě, zda by po vyčištění EGRu neuškodilo ho i zkalibrovat? Dokonce i auto má plynulejší rozjezd než když byl v provozu.. Škoda že se ta kontorlka jednou rozsvítí Citovat
tomik1987 Odesláno 4. září 2013 Odesláno 4. září 2013 Včera jsem na zkoušku odpojil konektor z EGRu a auto kupodivu přestalo tolik hulit. Zakouří i tak ale to už bych viděl úměrný tomu čipu a FAPu. Zatim budu jezdit, než se rozsvítí kontrolka. Zajímalo by mě, zda by po vyčištění EGRu neuškodilo ho i zkalibrovat? Dokonce i auto má plynulejší rozjezd než když byl v provozu.. Škoda že se ta kontorlka jednou rozsvítí HonzaZ mi raz písal že po čistení EGR sa môžu zmeniť nejaké hodnoty preto je dobré nakalibrovať EGR. aj na druhej 407 ktorá dymila som EGR znova kalibroval zatiaľ nedymí a ide dobre.ja som zaslepil a auto prestalo uplne dymiť. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 4. září 2013 Odesláno 4. září 2013 Popravdě se mi moc nechce vyndavat... Ale když už sem měl dole sání a čistil jsem ho, tak bych rád vyčistil i EGR. Zaseklej ho nemám, a že by byl zlomenej taky nevěřim. Ale jak moc bude špinavej, to netušim... Citovat
koblih69 Odesláno 4. září 2013 Odesláno 4. září 2013 O EGR jsem u žádného ze svých aut nevěděl a nevím. Stejně jako o FAPu a pod. Nějak nechápu co se tady řeší a proč Citovat
tomik1987 Odesláno 4. září 2013 Odesláno 4. září 2013 myslím si že keď vyčistíš tak nič zlé nepsravíš =) aspoň budeš vedieť v akom ho máš stave . potom ho ešte nakalibruj a môžeš jazdiť Citovat
patko79 Odesláno 5. září 2013 Odesláno 5. září 2013 Popravdě se mi moc nechce vyndavat... Ale když už sem měl dole sání a čistil jsem ho, tak bych rád vyčistil i EGR. Zaseklej ho nemám, a že by byl zlomenej taky nevěřim. Ale jak moc bude špinavej, to netušim... Mno ak ho nechceš vyberať, urob to takto. EGR má plastový kryt na pohonnom mechanizme. Je to síce dosť od ruky, ale dá sa dať dole bez vyberania EGR (už som to niekoľko krát robil, keď som ho na starom EGR premazával). Potom stačí potlačiť mechanizmus otvárania a cítiš, či ide ľahko a či sa ľahko aj vracia (samozrejme takto nezisíš, či nemáš odtrhnutý klobúčik na EGR). Ak ide bez nejakého drhnutia, ja by som ho von už nevyberal. Čo sa týka dymenia po odpojení káblov od EGR. Auto aj mne dymilo trošku menej, ale len kým som ho trocha nepopreháňal a začalo dymiť rovnako:grr Zatiaľ mi pomohla výmena EGR a výmena tesnenia na trubke z EGR, kde sa napája do sania [upravil dne 5/9/13 16:07 od patko79] Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Včera jsem na zkoušku odpojil konektor z EGRu a auto kupodivu přestalo tolik hulit. Zakouří i tak ale to už bych viděl úměrný tomu čipu a FAPu. Zatim budu jezdit, než se rozsvítí kontrolka. Zajímalo by mě, zda by po vyčištění EGRu neuškodilo ho i zkalibrovat? Dokonce i auto má plynulejší rozjezd než když byl v provozu.. Škoda že se ta kontorlka jednou rozsvítí Tak moje sláva s odpojenym konektorem EGRu vydržela celejch cca 1700km kdy auto jelo parádně.Žádnej nouzák ani nic podobného. O vejkendu mi auto začalo na malé otáčky chrochtat, tak jsem usoudil, že se nejspíš EGR pootevřel a jde mi moc spalin do sání. Konektor jsem tedy opět zapojil a auto přestalo chrochtat. Chyba P0406 je stále, a auto má zas takové divné chování při akceleraci. Nedalo mi to, a EGR jsem zaslepil kusem plechu. A světe div se.... Auto jede uplně nádherně. Plynulé rozjezdy, plynulá akcelerace až do vysokých otáček. Nabízí se mi tedy dvě možnosti. 1. Je koupit novej EGR za celekm raketu. 2. Je Straki007. Co myslíte kam šáhnu? [upravil dne 13/10/13 21:33 od Chozeluizskuner] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.