Guest mikhayl Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Zdravím, napadla ma teraz taká otázka týkajúca sa používania klímy v zime. Minulú zimu som stále zvykol prepnúť manuálne do režimu ECO, nastaviť si teplotu a rýchlosť ventilátoru. Moja otázka znie, že pokiaľ by som to nechal na AUTO, pustil by sa kompresor klímy? Ako je to vlastne s používaním režimu A/C v zime? Neškodí to nejak kompresoru? Pokiaľ viem, tak akonáhle zapnem režim ofukovania okien, tak sa samo prepne do AUTO módu - beží vtedy klíma? Môžem to použiť aj pri -20 ? Dík za odpovede Citovat
max_payne Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 ja pouzivam klimu v zime kvoli zarosovaniu, ci namrzaniu okien, ide to rychlo a lahko. co sa tyka teploty to neviem... Citovat
Ferry Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 kompresoru nejvice skodi, kdyz se nepouziva, alespon jednou do mesice by se klima mela pustit tak na 10-15 minut, ten rezim AUTO si kompresor pusti kdyz potrebuje, tedy kdyz se da to odmlzeni oken, pripadne je potreba snizit teplotu interieru a nestaci na to teplota vnejsiho privadeneho vzduchu Citovat
koblih69 Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 Vypinani klimy v zime nedava moc smysl, protoze kompresor se stejne nezapne pod 5-6°, krome odmlzeni celniho skla, takze neni zadny duvod se s tim otravovat. Citovat
Guest mikhayl Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 takže ak dám pri -20ich odhmlieť čelné sklo, tak to kompresor v poho prežije? Citovat
podgy4 Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 zdravim.mně zase kdyz v techto teplotách dám AUTO mód a mam nastavenou teplotu na 22 stupnů, tak to skoro vůbec nefouka ani kdyz je v aute ráno zima.čím to může být?jinak v létě když chladím AUTO módem, tak fučí jak blázen Citovat
Stejsn Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 Plná automatika, čili když na displeji svítí jak AUTO, tak i A/C, podle mých zkušeností zároveň vysušuje vzduch, takže má v zimě rozhodně smysl. Když pustím jen econ mód (čili u Peugeota AUTO, ale bez A/C), tak se začnou mlžit okna. A k poslednímu dotazu - taky mi plně automatický mód v zimě topí, ale (krom ofuku skla) fouká s celkem malou intenzitou, takže je to asi normální. Řekl bych, že požotí klimák není příliš inteligentní, u fiata v zimě napřed chvíli topil na sklo, aby ho odmrazil, pak se přepnul s plnou intenzitou na nohy a tělo, a když se vzduch ohřál, stáhl intenzitu větráku a přepnul na vnitřní cirkulaci, aby ne interiér zbytenčně neochlazoval zvenku.Nemusel jsem na to vůbec šahat. A to byla Tempra z roku 94. Citovat
Guest mikhayl Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 Na mojom starom modeli svieti na displeji buď AUTO, A/C, alebo ECO. Nikdy nie kombinácie. Preto som založil toto vlákno, aby som sa dozvedel, čo sa vlastne deje pri AUTO móde. Predpokladám, že sa v tomto móde klíma zapína a vypína podľa potreby? Citovat
antik Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 tak to by me zajimalo taky jak to funguje. napriklad nechapu proc mi klima topi az kdyz ma motor 70 stupnu dle budiku, kdyz nekdy dokaze topit driv nez se rucicka zvedne. docela me to se... ehm mrzi, kdyz si chci vyhrat nebo reknemeli odmrazit celni sklo. taky by me zajimalo, jestli ma klima spojitost s cudlem na odmrazeni zrcatek a zadniho okna. Citovat
paťas!!! Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 co sem postrehl u byvale 406 tak mohlo byt teplo nebo zima a v rezimu auto mi klima dycky sepla...a nikdy mi to netopilo dokud nebyl teply motor...nevim jestli to nebylo pokazene ale v lete chladila o zivot tak sem nad tim nepremyslel....ale okno vysusilo dycky rychle Citovat
antik Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 no me to topilo skoro hned az kdyz jsem ze zoufalstvi prostrikl konektor od serva co je pod palubkou z prave strany a vymenil vodu za nemrznouci smes. tedko se ale problem vratil, kdyz stojim na miste, nemam sanci to na 70 ohrat. kdyz jedu tak jo. cekat ctvrt hodiny nez se to ohreje se mi fakt nechce a ject se zamlzenym oknem zvenci, protoze na to zevnitr fuci ledovy vzduch , tak to je fakt na prd. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.