Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

nevite kde sehnat termostat na hdi 2.0 80kw,

aby mel oteviraci teplotu 87C ?

Vetsinou maji 83 C a to mi nevyhovuje (v zime)

Díky za prispevky. :super

[upravil dne 23.10.12 19:40 od tiigr]

Odesláno

A v čem ti to nevyhovuje?? HDI je na to konstruované, to má provozní teplotu +-80°C. Takže tím, že tam dáš termostat s vyšší otevírací teplotou, tak si můžeš zadělat na problémy.

Odesláno

osobne by som s otvaracou teplotou termostatu urcite nespekuloval on vyrobca vie preco tam dal to co dal.. moja skusenost z leta, napriek termostatu ktory otvoril uz pri 83 som na dialnici vdaka zanesenemu chladicu motor skoro uvaril... v prvom rade by som sa spytal ci mas na motore zvrchu dekel, ci mas kapotu otapacirovanu zvnutra a ci mas kryt pod motorom.. ak hej tak napriek neodporucaniam zo strany servisov by som siel do nejakeho kartonu pred chladic na zimu

Odesláno

Mne otvara termostat uz pri 70 stupnoch. Motor sa zohreje tak max na 75 stupnov, v lete akurat v kolone to stupne vyssie inak nad 75 to nejde vobec. Nepaci sa mi to ale neviem uz co by som s tym mohol urobit. Termostat bol vymeneny a prd to pomohlo. Tak som si uz nejak zvykol. Neviem ci to je dobre ci zle. Rad by som vedel aku teplotu mavate vy :papa

[upravil dne 23/10/12 22:01 od D.u.d.k.o]

Odesláno
osobne by som s otvaracou teplotou termostatu urcite nespekuloval on vyrobca vie preco tam dal to co dal.. moja skusenost z leta, napriek termostatu ktory otvoril uz pri 83 som na dialnici vdaka zanesenemu chladicu motor skoro uvaril... v prvom rade by som sa spytal ci mas na motore zvrchu dekel, ci mas kapotu otapacirovanu zvnutra a ci mas kryt pod motorom.. ak hej tak napriek neodporucaniam zo strany servisov by som siel do nejakeho kartonu pred chladic na zimu

Je to tak, ze kapota ma tlusty tapecirunk, kryt na motoru, ten plastovy hdi tam je a kryt pod motorem dvoudilny taktez. Vloni byl davan novy chladic, ucinek chlazeni se zvysil a kdyz jedu ted v + 9C volne s lehkou nohou, tak se to proste neohriva. Cca 70 - 75C. At se name nikdo nezlobi, provozni teplota je u diesela dulezita! podchlazeny motor trpi. A karton pred chladic, no, mozne to je a asi to tak dopadne, jen s tim termostatem mi to prislo elegantnejsi reseni. Navic se vzrabi termostaty 81C, 83C, 87C, 89C. Standardne se montuji 83C a ty ostatni nemuzu sehnat.

Odesláno

Potvrzuji. Moje RHY (66 kW) se taky ohřeje na max. 75°C. Minulý týden jsem jel při cca 8°C trasu 100 km volným tempem (jak je mi blízké) a teplota spíše 72°C.

Deku na kapotě mám, dekl pod motorem už taky (jen plast, bez filcu), jenom ten menší na motoru ne.

Nicméně vyřešil jsem to deklem před mřížku chladiče - včera při přezouvání jsem to zaříznul, aby to lépe vypadalo a nasadil na auto. Do jara neplánuji sundávat (krom cesty třeba do Prahy). :roker

Odesláno

U mna 79kw 2.0HDi prevadzkova teplota krasnych 80. Jeden jedny raz som mal cca 88 a to v kolone na dialnici kde sme boli v 30tke v lete asi hodinu s pustenou klimou a pomaly sa posuvali.

Odesláno

Ještě dodám, že při okolních teplotách nad 10°C mám normálně 80°C na vodě ... jakmile klesne okolní teplota, mám méně ... navíc jezdím často krátké trasy ...

Odesláno
abysme neutikali od tematu ;)

vi nekdo kde koupit termostat 87C?

Prehrabal som autokelly a nasiel len 80 alebo 83

Odesláno

Skus podla rozmerov a vzhladu ked tak pozriet termostaty inych znaciek .. ja som pozeral pre citroen, peugeot a renault .. mozno nieco bude pasovat :myslim

Odesláno

Moje HDI tedy drží po ohřátí konstantních 80°C. Je pravda, že jsem s ním zatím tolik nenajel, ale i při nižších teplotách se na dostatečně dlouhé trase(víc jak 7 km) zahřeje i při lehké noze.

Jinak se přikláník k uživateli Falco: Myslím si, že termostaty budou rozměrově jakžtakž unifikované, takže vzít vzorek a v prodejně porovnat.

[upravil dne 24/10/12 10:31 od PAJA106]

Odesláno

Paja: není lehká noha jako lehká noha :D Na moji lehkou nohu asi málokdo má, když jedu dálnici 90-100 :D

Taky bych prošel citroeny, ale nevím, zda narazíš na odpovídající ... myslím, že starší diesely se hřály na více stupňů, tak kdyby pasoval z něj, mohlo by být vyhráno. :myslim

Odesláno

MilanF1:No, tak to jsme na tom obdobně, já jsem ještě ze 106 zvyklý na cestovní rychlost 90-110;). Navíc většinou nikam nespěchám, tak proč nechávat proletět peníze výfukem.

Odesláno

... kdyz jedu ted v + 9C volne s lehkou nohou, tak se to proste neohriva. Cca 70 - 75C. At se name nikdo nezlobi, provozni teplota je u diesela dulezita! podchlazeny motor trpi. A karton pred chladic, no, mozne to je a asi to tak dopadne, jen s tim termostatem mi to prislo elegantnejsi reseni. Navic se vzrabi termostaty 81C, 83C, 87C, 89C. Standardne se montuji 83C a ty ostatni nemuzu sehnat.

Skús sa zamyslieť o čom píšeš a čo riešiš. Motor sa nezohreje viac ako 70 - 75 a ty to ideš riešiť termostatom čo otvorí pri 87 a nie 83. Myslíš že to pomôže? Určite nie. Ak teplomer ukazuje správne tak sa termostat ani nestihne otvoriť.

Pri budúcej jazde zastav a rukou zisti či je chladič teplý i pri tých 75. Ak áno máš vadný termostat a ak nie tak príliš chladíš kúrením.

Odesláno

... kdyz jedu ted v + 9C volne s lehkou nohou, tak se to proste neohriva. Cca 70 - 75C. At se name nikdo nezlobi, provozni teplota je u diesela dulezita! podchlazeny motor trpi. A karton pred chladic, no, mozne to je a asi to tak dopadne, jen s tim termostatem mi to prislo elegantnejsi reseni. Navic se vzrabi termostaty 81C, 83C, 87C, 89C. Standardne se montuji 83C a ty ostatni nemuzu sehnat.

Skús sa zamyslieť o čom píšeš a čo riešiš. Motor sa nezohreje viac ako 70 - 75 a ty to ideš riešiť termostatom čo otvorí pri 87 a nie 83. Myslíš že to pomôže? Určite nie. Ak teplomer ukazuje správne tak sa termostat ani nestihne otvoriť.

Pri budúcej jazde zastav a rukou zisti či je chladič teplý i pri tých 75. Ak áno máš vadný termostat a ak nie tak príliš chladíš kúrením.

jo to uz me napadlo.

Co myslis tim, prilis chladis kurenim?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...