Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ktery z techto HP 4340s by jste si vybrali, jako nejlepsi parametry ? Nejak se neorientuju v tom oznaceni procesoru i3/i5 a ty cisla za tim... Pouze HP, ostatni nechci...

dale Win 7 nebo 8 ?

Myslite ze to pojede na XP ?

Odesláno

i3 je dvojjadro, ktoré sa cenovo neoplati a je vhodné len vtedy, keď človek potrebuje niečo lacné čo má dobrý potenciál na taktovanie... čiže jednoznačne brať minimálne i5...

Prečo zrovna HP? Máš na to nejaký racionálny dôvod? Okrem toho, že to kedysi dávno bola \"značka\" ? :roll Prečo XP? 7čky sú na tom oveľa lepšie... :roll

EDIT: Tu je rozdelenie procákov aj s tými číslami za nimi... :D

http://www.pugetsystems.com/blog/2012/08/17/core-i3-core-i5-and-core-i7-which-one-is-right-for-you/

[upravil dne 10/22/2012 15:49 od Cinicman]

Odesláno

Ta i5 bude ideální a k tomu win 7. Tenhle typ ntb, akorát s i7 a 128GB SSD, dostáváme v práci a ještě jsem na to neslyšel žádné stížnosti, takže to bude v rámci HP dobrá volba.

Odesláno

Tiez nechapem preco zrovna HP ...

Čím vyššie číslo za i, tým vyšší výkon, ale aj cena ... I3 jka inak na bezne uzivanie NTB bohato prebohato postačuje ... Avšak samozrejme, i5 tka je lepsia.

Ak mozes vybrat DISK SSD, tak ber ten, má menšiu kapacitu, ale je ovela rychlejsi, ako bezny SATA disk, to napríklad zbadáš hned pri spúštaní systému, kedy nabieha ovela rýchlejšie :)

Takisto nechapem preco XP, dnes uz celkom rarita :D Hlavne bych to do noveho notasu nestrkal ... Bral by som WIN 7, ale to je otazne ... W8 sa este \"bojim\" hlavne kvoli tomu metru ... A pokial to bude tak, ako to bolo doteraz, tak WIN 8 bude prepadak :D

Myslim to samozrejme z \"nadsázkou\" ale

Win 98 = uspech

Win 2000 = prepadak

Win XP = uspech

Win Vista = prepadak

Win 7 = uspech

Win 8 = ???

:D :D

Odesláno

Hodně záleží jaké využití budeš s saným NB mít. Jinak chválím výběr HP, já už bych nic jiného nechtěl, když vidím okolní produkty i od lidí z \"branže\" , tak HP pro mě vychaází nejlepé. Také nevím jaký máš rozpočet, jinak poslední rok používám toto:

HP Elitebook 8440p

Odesláno
Hodně záleží jaké využití budeš s saným NB mít. Jinak chválím výběr HP, já už bych nic jiného nechtěl, když vidím okolní produkty i od lidí z \"branže\" , tak HP pro mě vychaází nejlepé. Také nevím jaký máš rozpočet, jinak poslední rok používám toto:

HP Elitebook 8440p

Jake mas tedy skusenosti, s okolnimi produktmi ? Bud konretni :) Protoze povazovat HP za najlepsiu volbu je tak trochu mimo reality :)

nehovorim, ze su zly, doba prehrievajucich pavilionov je prec, ale i tak, tu existuju podla mna lepsie znacky s lepsim servisom :)

Odesláno

Asi jsem to napsal hloupě, tak se předem omlouvám, určitě to nemělo vyznít, že HP je nejlepší, menší zkušenost mám i s Lenovem, o kterém jsem zase od jednich \"hardwarestu\" ve firme slysel, ze je lepsi jako HP v urictych parametrech v dané tříde. Jinak přes 3roky mám zkušenost s HP EliteBook a 3roky s Lifebooky S od Fujitsu. Sem tam nějaká zkučenost s MSI, ACER, ASUS, TOSHIBA. Ale rikam, je to o tom, co clovek vyhovuje nejvic a mně nejvíc vyhovoval HP. Ale je to asi tím, že HP a FSC byly asi v jiné cenové a výkonové kategorii než níže mnou zmiňované další značky.

Odesláno

No tak HP proto, ze jsem mel/mam nekolik HP produktu, a vzdy bez problemu na rozdil od jinych...

K tomu XP, asi takhle, mam dojem ze vzrustajici vykon/rychlost HW je uspesne likvidovan/tlumen rozezranosti novych Windows se spoustou zbytecnosti ktere nepotrebuji, takze konecny vysledek pro uzivatele je v podstate nula, krom toho ze plati za \"latest & greatest\". Takze chci rychly HW a nenarocny spolehlivy OS -> tzn. XP, abych konecne dostal rychly NB.

Odesláno

XP se už dneska oficiálně neprodávají, a podpora nových NB pro WinXP je prakticky nulová, navíc co nevidět skončí i celková podpora XP od Microsoftu

• O 3 roky později...
Odesláno (upraveno)

Budu pokračovat v tomto vláknu. Toshiba Satellite A300D po asi 6ti letech přestala fungovat. Přestala fungovat základní deska. Toshiba měla asi rok starý disk a tři dny starou baterku. Oprava asi nemá cenu. Nepočítám s tím, že by šla opravit.

Takže jsem si řekl, že bych mohl koupit v povánočním výprodeji nový notebook.

Stačí mě stejné parametry, jako měla Toshiba. Využití - úprava videa, kancelářské práce, filmy, občas jednoduchá nenáročná hra.

15", 4GB RAM paměti, nejméně 4x USB, ideálně SSD disk alespoň 500GB, výhoda 6ti článková baterie. Byla mi doporučena opět Toshiba, kvůli své odolnosti.

Poradíte prosím?

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

No já mám ntb Léno o procik tam je 2,2Ghz ,4Gb RAM ,grafika 512mb a 50minut videa ve Full Hd mi to renderuje 10hodin,střih v reálném čase jedu na na rozlišení 720x560 protože ve full hd by to ani plynule nemělo,je to proste dost slabý....:-)

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak pokračuji v hledání. Dost jsem si toho o komponentech notebooku přečetl a získávám trochu přehled.

Notebook musí být opravdu výkonný, aby dobře zvládal úpravu FHD videa.

Radek navrhuje toto:

i5 nebo i7, 16GB RAM, 2GB grafika nVidia, 7200 ot disk, Full HD display IPS s antireflexem.

Značky, Dell, Asus, Toshiba, Lenovo

Já s ním souhlasím, ikdyž jsem původně chtěl disk s 5400 ot, protože by měl méně trpět vybracemi a měl by být méně hlučný. Ideální by asi byl SSD disk.

Ještě doplním že potřebuji

-nejméně 3x USB, ideálně 4x

-líbilo by se mě ovládání hlasitosti kolečkem

-DVD mechanika

Pokud by jste mohli nějaký konkrétní model doporučit, tak budu rád.

Upraveno uživatelem Roman Bazi

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...