Tomik8 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Ahoj všichni, potřeboval bych poradit. U své 5008 jsem začal krátce po zakoupení pozorovat zvláštní projev při jízdě tzv. pod plynem. Projevuje se u všech převodových stupňů, u 2.,3. a 4. nejvýrazněji. Popsal bych to jako rytmické hučení, které se s otáčkami zrychluje, jako kdyby něco drhlo o něco dalšího (takové žuch.....žuch....žuch..žuch atd., rychleji, dokud se to nepřehluší aerodynamickým hlukem resp. hlukem motoru jako takového). V servise strávilo auto celkově už asi měsíc a bez výsledku. Měnili ložiska v převodovce, poloosy a nic. Prý nechápou, neví. Dokonce mi tvrdí, že stejný projev zaznamenali u další 5008v 1.6 hdi. Asi vlastnost vozidla..... Chci se zeptat, zda-li se s tím někdo také nesetkal. Díky moc, už jsem z toho na nervy.... Citovat
Leftfield Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Pridaj zvuk, uprav basy (ak máš JBL) a nerieš. Pokiaľ ho máš ešte v záruke a neovplyvňuje to nijak vlastnosti auta, tak by som to veľmi neriešil. Je to mrzuté, ale aj u mňa som cca po 14 tis. km spozoroval taký jemný piskot, ktorý reaguje na otáčky, ale nechám to až na servisku po 20 tis. km. Možno alternátor alebo remeň? Citovat
Tomik8 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 To máš sice pravdu, JBL by bylo, ale ono to celkem otravuje. Je to otrava, přidáš plyn a máš pocit, že se rozjíždí nějaký starý stabilák... Už jsem zkoušel přehodit kola z 17 palcových na 16 palcové, přezout gumy.... Citovat
straki007 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Mas to v zaruce? Dej sem VIN. Nejde to nahodou vic ze strany spolujezdce? Citovat
Tomik8 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 V záruce to ještě je, ale je to marný boj. Jak jsem napsal výše, auto bylo už 1 měsíc v servisu a nic. Nemám pocit, že by to u spolujezdce dělalo více. Přemýšlel jsem nad řemenicí, nad dvouhmotou, ale nevím.... [upravil dne 23/11/12 05:34 od Tomik8] Citovat
straki007 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 No zkusit shodit remen prislusenstvi a vyzkouset jestli je tam ten hluk porad. Zatim nic jine. Je ale potreba slyset ten zvuk. Citovat
martinecondrej Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 zkusil bych taky nádrž trochu předávkovat aditivem jestli se ten zvuk nějak nezmění, pak by to mohli být vstřiky Citovat
Tomik8 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 Vstřiky to nebudou. Zajímavé je, že se to silněji projevuje po prohřátí na provozní teplotu.... Jakmile se motoru začne od spodních otáček šlapat po krku, začne to klasické žuch....žuch...žuch....jako parní lokomotiva při rozjezdu... Pokud se drží stabilní rychlost je to v klidu, pokud se zrychluje pomaličku je to také v pohodě. Asi nesmím prudce přidávat plyn...... Citovat
uncos Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Mám to stejné u 3008 1,6hdi,nejvíc u 2 a 3 stupně...... Citovat
Tomik8 Odesláno 11. leden 2013 Autor Odesláno 11. leden 2013 Byl jsi s tím v servise? Řekli ti k tomu něco? U mě je to pořád stejné, beze změny.... Citovat
straki007 Odesláno 11. leden 2013 Odesláno 11. leden 2013 No ale ani jeden jste neudelal co jsem vam poradil. Tezko radit kdyz na vsechnoi odpovis \"tim to nebude\":myslim:myslim Citovat
Tomik8 Odesláno 11. leden 2013 Autor Odesláno 11. leden 2013 Ne, ne. To uz jsem také vyzkoušel. Beze změny. Musí to souviset s otačením kol. Poslední pokus byl s plechovými 16-kami a bylo ticho..... Zajásal jsem a přezul na 16\" v hliníku. Pech, dělalo to znovu. Zkusil jsem 17\" v plechu a bohužel taky. Ale na těch plechových 16\" bylo ticho.... Podotýkám, že gumy to nejsou, vyzkoušel jsem už asi 3 sady různých výrobců. Citovat
didi22 Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 Neviem ci ti to pomoze ale mne tiez zacalo nieco klepotat v motorovej casti hlavne pri akceleracii a ked som otvoril kufor tak to islo z miesta kde sa napaja vzduchove potrubie na chladic. Vnutorne potrubie akoby sa zimou zmrstilo a vzniknuta vola vydavala tie zvuky. Citovat
Janvac Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 to didi22: Tuto hadici jsem nasazoval hned druhý den po koupi auta. Spíš než nízké teplotě dávám vinu fušerácké práci francouzů. Citovat
didi22 Odesláno 12. leden 2013 Odesláno 12. leden 2013 to didi22: Tuto hadici jsem nasazoval hned druhý den po koupi auta. Spíš než nízké teplotě dávám vinu fušerácké práci francouzů. Dufam ze tam nebude viacej takycho odflaknutych veci... Citovat
Pacho69 Odesláno 14. leden 2013 Odesláno 14. leden 2013 Tomik8: Tady ve vlákně se řešilo bouchání přední nápravy od kol, jednola se o nepřesné usazení originálních kol s orifinálními šrouby, kde je prý vůle. Já tuhle zkušenost nemám, ale psal tam martinecondrej, že nu to v servisu usazovali na kužel na dva šrouby a potom teprve na origo šrouby s podložkou (tedy nejprve usadi na dva šrouby proti sobě, kužel, dotáhnout tak aby kolo sedělo, pak dát druhé dva origo s podložkou, dotáhnout na moment a potom vyměnit ty kužely za origo, dotáhnout na moment). Pak prý kolo sedí přesně a nebouchá. Tak můžeš zkusit, jestli ti to nepomůže. Vlákono je tohle: Citovat
cogina Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 Vstřiky to nebudou. Zajímavé je, že se to silněji projevuje po prohřátí na provozní teplotu.... Jakmile se motoru začne od spodních otáček šlapat po krku, začne to klasické žuch....žuch...žuch....jako parní lokomotiva při rozjezdu... Pokud se drží stabilní rychlost je to v klidu, pokud se zrychluje pomaličku je to také v pohodě. Asi nesmím prudce přidávat plyn...... Chlapi, kdyby jste se pořádně podívali na toto fórum, tak už se cvrlikání motoru při sešlápnutí plynu řešilo, sama jsme zakládala diskuzi. Je to těmi vstřiky, několikrát jsem si u 1,6 nechávala přehrát softwar na odstranění hluků motoru, zároveň mi seřídili vstřiky, vždy to pomohlo na pár km. Podle mého názoru je to jen u 1,6, protože to jsou nové motory. 2,0 HDi to nedělá. Byla jsem s tím v několika servisech a nikde si s tím nevěděli rady s tím, že je to normální, na jízdní vlastnosti to nemá vliv, jen je to prostě slyšet. Přečtěti si pořáně diskuze na 5008 a dočtete se víc, řešilo to více vlastníků 5008 1,6 HDi. Citovat
uncos Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 Myslím,že to není cvrlikání motoru.Je to jako by o sebe něco drhlo při prudším rozjíždění.....spojka ? převodovka ?........ Citovat
Pacho69 Odesláno 16. leden 2013 Odesláno 16. leden 2013 Já jsem pochopil, že to není motor, když vliv na to mají vyměněná kola... Citovat
Tomik8 Odesláno 17. leden 2013 Autor Odesláno 17. leden 2013 Cvrlikání to není, o tom jsem se načetl dost. Je to přesně jak píše uncos. Jako kdyby o sebe něco drhlo. Ale fakt to po přehození na plech 16 přestalo. Projelo se v tom několik mechaniků, všichni to slyší, kroutí hlavou a nechápou. Převodovka kompletně překopaná...nic. Poloosy vyměněné....nic. Ale co nebo kde to je....to je záhada. A pěkně mě to štve... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.