Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím

Chtěl bych koupit nějaké nové hliníky ale při výběru se na mě vyhrnou otázky typu rozteč kola což je v mém případě asi 4 x ? něco. To 4x je počet šroubů ? .Pak ještě nějaká šířka od 4,5 do 13. Kolik tam mám a jak to zjistím? V techničáku je jen 6.0 x 15 ET27, 195/65 R15 91T.

je to na 307 SW (3H) [03/02-] 2.0 HDI 90

Možná hloupá otázka ale nerad bych koupil něco co mi nebude pasovat.

Dík moc za odpověď :roker

Odesláno

originály od peugeota majú 6,5J x 16 ET 31 (mali by byť zapísané aj v technickom preukaze ) 6,5 je šírka disku, priemer 16 a ET31 určuje vzdialenosť od dosadacej plochy ( tj koľko bude koleso vytŕčať von ), samozrejme rozteč 4 x 108

...keby si použil hľadanie...:roll

Odesláno

1. koukni dolů do TP, jestli jsou i jiné možnosti rozměrů kola (16-ky?)

2. přes vyhledávač, např seznam/zboží najdi prodejce

3. procházej prodejce, na papír si napiš, co se ti líbí

4. zjišťuj, jestli se ti kolo, které se ti líbí, vyrábí s potřebným:

a) průměrem a šířkou

b) počtem šroubů

c) roztečí šroubů

d) vnitřní dírou

e) ET

f) ... a jestli k tomu výrobce dodává nálepku lva, anebo kde ji sehnat jinde

Některé eshopy pracují opačně - zadáš typ auta a vyjedou ti vhodná kola (někdy se připouštějí drobné odchylky ET a někdy i o 1/2 palce širší ráfek).

Např. můj oblíbený dodavatel pneusky.cz, pro 307 a 15-ky nabízí:

http://www.akcnipneu.cz/cenik-hlinikove-disky.php?filtr%5Bprumer%5D=15

PS: záhy zjistíš, že výrobci mají svůj \"styl\", někteří až pouťový, jiní decentní (DEZENT to má přímo v názvu:)).

[upravil dne 17.10.2012 20:30 od P607Olda]

[upravil dne 17.10.2012 20:33 od P607Olda]

Odesláno

A můžou tam být?Někde jsem tu četl že je problém v techničáku.Já ho ještě nemám tak jsem z toho jelen.A auto bude asi níž na 15kách já mám blbou cestu k baráku.306 break neměl problém ale tady jsem asi níže s podvozkem.

Odesláno

tak s tým si nie som celkom istý, vždy som si myslel, že ET31 je tam hlavne kvôli hliníku, aby sa tam vošli brzdiče...ešte som sa nestretol s kombináciou plecháče 16\", originály plecháče sú 15\", originál hliníkové zase 16\" ale asi to bude tak, že ET31 je tam kvôli inej šírke disku takže potom by to malo byť správne 6,5J x 16 ET31:mad:

Odesláno
A můžou tam být?Někde jsem tu četl že je problém v techničáku.Já ho ještě nemám tak jsem z toho jelen.A auto bude asi níž na 15kách já mám blbou cestu k baráku.306 break neměl problém ale tady jsem asi níže s podvozkem.

Jak níže s podvozkem? Obvod kola bude stejný...., navíc pneu v rozměru, který je nejčastější.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...