Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Mila

Jo taky ho vozim s sebou normalni 1 kg prasek, uz jsem ho musel i jednou pouzit nastesti ne na svoje auto ale kdyz se pred nama stala nehoda a ten favorit s plynem horel v motoru.

Pokud si ho budete nekdo kupovat tak ale kupte minimalne 2 kg cenovy rozdil je jenom asi 100 Kc ale at uz to stoji za to ta 1 kg je venku za 15 vterin, na neco maleho to staci ale na vetsi pozar by to bylo malo. Naplneni stoji asi 200 Kc

Pro prazaky napriklad: www.kovosluzba-hp.cz

Milo, kde ty vozis ten svuj prasek? 307ky mají přece pod sedadlama zásuvky???!

Odesláno

to Dufi: nemas tak uplne pravdu v moji stare kratke 307 jsem nemel v zakladni verzi XR pod sedackou nic, zasuvky se davaji az od XR presence za priplatek jako pack s loketni operkou a schrankou na bryle, u vybavy XT a XSI jsou uz v cene.

Ale stejne se pod tu sedacku nevejde, a vozim ho v kufru mel jsem ho prisroubovany na zadni sedacce hned vedle zesilovace, ted v kombiku zatim jen tak lezi v kufru, musim vymyslet kam ho pridelat.

Odesláno

to Mila: V kufru je ti hasičák na houby. Pokud se něco stane, jde o vteřiny, takže do kufru možná ani nestihneš doběhnout. Ptal jsem se proto, že taky hledám místo poblíž řidiče, kam tu flašku šoupnout...

Odesláno

no ono jde sice o vteriny ale: je sice hezke uhasit co nejdrive zacinajici pozar ale na co ti to bude kdyz tesne po uhaseni do tebe vleti prvni auto ktere pojede okolo, tim chci rict ze nez zacnes cokoliv hasit tak je dulezite auto zabezpecit tak aby jsi byl videt, zapnout vystrazne blinkry nebo napr. rozsvitit svetla a podivat se do zrcatka jestli neco nejede kdyz budes rychle vystupovat. Toto vechno take nejakou dobu zabere a potom je uplne jedno jestli hasicak vycvakavam z pod sedacky kam poradne nevidim anebo jestli si dojdu do kufru a hasicak vycvaknu z drzaku ktery je pristupny primo pred ocima, ten casovy rozdil je zanedbatelny.

Ze neco hori poznas tak ze citis smrad ze se neco pali a zastavis a jdes se podivat do motoru co se deje s potom teprve hledas hasicak, zase plati pravidlo \"Byt dobre viden\"

A pokud uz slehaji plameny pul metru nad kapotu tak uz ti nic stejne nepomuze.

To by jsi ve finale mohl mit okolo sebe pod sedackou vsechno potrebne, vestu naradi hasicak rukavice sekerku .....

Dej ho v pohode nekam do kufru nahoru na bocni stenu aby byl pristupny i kdyz budes mit plny kufr a hotovo.

Odesláno

Přesně tak, jak napsal Mila - hasičák v kufru není na houby, je o celých 100% lepší než žádný hasičák - a o vteřiny zas až tak nejde. Ony ty auta ve skutečnosti nehořej tak jako v těch přiblblejch americkejch filmech - a když náhodou jo a hořelo by to tak, že by šlo skutečně o vteřiny, tak se v žádném případě nepokoušejte šaškovat s kilovým práškem, a raději vyzkoušejte, za kolik vteřin uběhnete stovku...

Naopak, doporučuju hasičák dát do držáku hned na kraj kufru, a ne do interiéru. Zaprvé, cokoliv v interiéru láká zloděje, takže i hasičák v interiéru = vetší pravděpodobnost šutru do skla. Zadruhé, cokoliv těžkého a relativně volného je velkým nebezpečím při bouračce - která je o hodně pravděpodobnější než požár. A pište si, že se při nárazu v držáku neudrží, a poletí autem - a že něco váží!

Takže, hasičák v autě zásadně doporučuju, nejlépe ten 2kg prášek, ale není nutno kvůli tomu nějak hysterčit, že musí být do dvou vteřin po ruce. Na kraji kufru, kde je po otevření hned po ruce, a kde jej nezaskládáte věcmi, je jeho umístění víc než dostatečné. I tak budete vybaveni tisíckrát lépe než spousty degešů, co nemaj ani lékárku... (kterou jsem osobně taky už dostkrát použil...).

Odesláno

ještě otázka, ten práškáč jde použít víckrát bez plnění nebo tlakování nebo je to jen na jednorázové vystříkání.

[upravil dne 23/6/05 mk405]

Odesláno
Původně zaslal: impact

V nejhorším to uhasíš náplní do ostřikovačů, destilkou, nebo pivem z plechovky... natlakuješ a jedeš... ano, i takové případy se dějí. :)

Na to hašení je nejlepší zimní směs do ostříkovače :D:D:D:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: -=Michal=-

Původně zaslal: impact

V nejhorším to uhasíš náplní do ostřikovačů, destilkou, nebo pivem z plechovky... natlakuješ a jedeš... ano, i takové případy se dějí. :)

Na to hašení je nejlepší zimní směs do ostříkovače :D:D:D:D:D:D

Copak už jsi to snad zkoušel? :)))

Jinak většinou ten práškáč jde naplnit ;)

Odesláno

vím že jde naplnit, zajímá mě jestli jze použít víckrát mezi plněním, čili pdyž použiju půlku jestli zůži druhou pulku použít příště nebo musím naplnit ?

Odesláno
Původně zaslal: mk405

vím že jde naplnit, zajímá mě jestli jze použít víckrát mezi plněním, čili pdyž použiju půlku jestli zůži druhou pulku použít příště nebo musím naplnit ?

Teoreticky si myslím, že se musí zase naplnit... ale nevím to jistě... co bys chtěl dělat s půlkou hasičáku ;)

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

Teoreticky si myslím, že se musí zase naplnit... ale nevím to jistě... co bys chtěl dělat s půlkou hasičáku ;)

Třeba jeden tejden chytne půlka auta a další tejden si můžeme třeba na D1 opéct pro změnu zadek, takže proto dávkovací hasičák :bojim

Odesláno

Třeba jeden tejden chytne půlka auta a další tejden si můžeme třeba na D1 opéct pro změnu zadek, takže proto dávkovací hasičák :bojim

Tak to já doufám, že to na své auto potřebovat nebudu ;) prostě já mám pro svou potřebu ten jak jsem psal a více neřeším ;)

Odesláno

Ten Pyrocool je dobrej, ale ty spreje co prodávají jsou moc malý. Jinak jsem viděl celkem působivou předváděčku od hasičů na ten Pyrocool. Hasič si postříkal holou ruku tím Pyrocoolem a potom si jí opaloval ledlampou :D a nespálil si ani chlup. Já jsem to zkoušel taky, teda v menší míře, postříkal jsem si prst a strčil ho nad zapalovač, a fakt to funguje.:aut

[upravil dne 23/6/05 Driver]

Odesláno
Původně zaslal: Driver

Ten Pyrocool je dobrej, ale ty spreje co prodávají jsou moc malý. Jinak jsem viděl celkem působivou předváděčku od hasičů na ten Pyrocool. Hasič si postříkal holou ruku tím Pyrocoolem a potom si jí opaloval ledlampou :D a nespálil si ani chlup. Já jsem to zkoušel taky, teda v menší míře, postříkal jsem si prst a strčil ho nad zapalovač, a fakt to funguje.:aut

Tak to může bejt dobrý.

Já už jsem se pipravoval, že zajdu pro ten spray do Hypernovy, takže říkáte koupit raději něco lepšího ?

Odesláno

Tak to může bejt dobrý.

Já už jsem se pipravoval, že zajdu pro ten spray do Hypernovy, takže říkáte koupit raději něco lepšího ?

myslím, že je to jedno co budeš mít v autě, hlavní je abys tam měl něco co dokáže uhasit začínající požár ;)

Odesláno

Tak to může bejt dobrý.

myslím, že je to jedno co budeš mít v autě, hlavní je abys tam měl něco co dokáže uhasit začínající požár ;)

Nechci tady rozvádět teorie o nesmrtelnosti brouka, ale jsem také mimo jiné toho názoru, že nafta jen tak nechytne (můj případ). Leda, že by se vylila na něco rozžhavenýho, třeba kotouče nebo motor ?! Co vy na to ? Máte v rukávu nějakou případovku o tom jak někomu hořela ropa ? :D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...