Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Žárovky

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

mam dotaz : jaký žárovky maj bejt předních světlech a mlhovkách u 406ky 1999-2004.

A jaký je rozdíl mezi H1,H4...H7.

Dík moc, Vlasta

Odesláno
Napsán autorem andy99

Zdravim,

mam dotaz : jaký žárovky maj bejt předních světlech a mlhovkách u 406ky 1999-2004.

A jaký je rozdíl mezi H1,H4...H7.

Dík moc, Vlasta

do mlhovek prijdou H1cky, do potkavacich a dalkovych parabol pak H7cky,

Rozdil mezi jednotlivymi zarovkami je v patici a ve velikosti banky, H1 a H7 jsou jednovlaknove, H4 jsou dvouvlaknove, tedy maji jak vlakno pro tlumene tak pro dalkove svetlo pricemz vlakna se prepinaji, bud sviti jedno nebo druhe

Odesláno

rozdil ve svitivosti nema cenu porovnavat, tyhle zarovky nejsou zamenitelny, kazda ma jinou patici, H1cky jsou do malych parabol mlhovek, H7 jsou do velkych parabol hlavnich svetel.

U zarovek zalezi predevsim jakou maji wattaz a tu je dobre dodrzet vyrobcem predepsanou a homologovanou ( zarovka s vice watty sice vice sviti ale taky vice hreje a privodnimi vodici prochazi vetsi proud - nemusi to po urcite dobe vydrzet napriklad kontakty na vypinaci ) .

Dalsi vec o ktere s u zarovek da mluvit je teplota svetla, cim vyssi teplota udavana v kelvinech - K, tim se svetlo vice podoba dennimu a je vice belejsi, takze vetsinou vsichni chteji zarovky s co nejvetsi teplotou svetla, aby se svetlo podobalo svetlu xenonovych vybojek ty maji tusim od 6000 do 10 000 K

takze pokud bys chtel belejsi svetlo kup si do hlavnich svetel zarovky H7 napriklad Osram Silverstar nebo Coolblue a do mlhovek pak delaji H1cky ktere maji svetlo nazloutle

[Editován dne 12/6/05 Ferry]

Odesláno

Možná to bude znít divně...chci do předních světlometu narvat H1 a H7 ve 100W provedení...zajímalo by mě zda se nemuže teplem, které od nich půjde dojít k poškození plastového překrytí světel. Máte s tím někdo zkušenosti??? Díky!

Odesláno
Původně zaslal: Hašan

Možná to bude znít divně...chci do předních světlometu narvat H1 a H7 ve 100W provedení...zajímalo by mě zda se nemuže teplem, které od nich půjde dojít k poškození plastového překrytí světel. Máte s tím někdo zkušenosti??? Díky!

Já mám dojem, že to není v normálním silničním provozu povolený, a navíc, všechny ostatní řidiče (zejména ty protijedoucí :D) to oslňuje, takže to není moc dobrej nápad.

Odesláno

jo a potom se na ty hajzly (neberte to osobne, ale xenon je sfinstvo a favorit jeste vetsi, hold malo kdo ma dobre serizene svetla) blbe strili kdyz te oslnuji

[upravil dne 20.6.05 lampa]

Odesláno

2 Hašan:

Nechapu o co ti jde - chces lepe videt? Nic proti, ale ja vidim vice nez dobre - a pokud mam pocit, ze to neni \"super\" - staci svetla \"prizvednout\" polohovacem svetel /je to pro plne zatizeni a nalozeni/.

Chapu, ze nekdo kdo jezdi jako \"prase\" i po okrskach a za tmy potrebuje videt dvakrat dal a jasneji nez clovek, ktery jede stejny usek predepsanou rychlosti, jen vzdy doufam, ze takovych \"ridicu\" behem cesty moc nepotkam.

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Původně zaslal: Sepp

2 Hašan:

Nechapu o co ti jde - chces lepe videt? Nic proti, ale ja vidim vice nez dobre - a pokud mam pocit, ze to neni \"super\" - staci svetla \"prizvednout\" polohovacem svetel /je to pro plne zatizeni a nalozeni/.

Chapu, ze nekdo kdo jezdi jako \"prase\" i po okrskach a za tmy potrebuje videt dvakrat dal a jasneji nez clovek, ktery jede stejny usek predepsanou rychlosti, jen vzdy doufam, ze takovych \"ridicu\" behem cesty moc nepotkam.

světla jdou jen sklápět dolu,ale pokud by chtěl lépe vidět používat i dálkové.Ale kolega co má Forda tak tam mu jdou světla i nahoru má +5 i -5 poloh,ale u Peugeota jsem se setkal jen - tedy sklápět dolu.

Chtěl bych vidět když budeš mít rozsvícený dálkový a ještě vyjetý na max. nahoru. Jak rychle zvládneš současně vypnout dálky a sklopit zpátky světla, když potkáš protijedoucího aby jsi ho neoslňoval. :cool:

• O 2 roky později...
Odesláno

Zdravím

Mám dotaz během půl roku mi v předních světlech praskly už 2 žárovky H7 klasika 12V/55W,mluvil jsem s kamarádem a ten říkal,že za loňský rok měnil 4 krát,neřešil někdo z vás tenhle problém,jestli je tam nějaké přepětí nebo tak.:myslim

Odesláno

Blbcov so zle spravenymi a klepotajucimi xenonmi priam milujem. A vobec xenony neznasam. V dialke je to modre, potom ako sa to priblizuje tak to meni farbu jak chameleon z modrej na zelenu, cez zlru, oranzovu a nakoniec to prasti do oci a pritom to este meni farby. No otras. Je vsak pravda, ze z druhej strany je osvetlenie nadherne. Ja som menil tiez 2x, ale nemam poriadne upevneny lavy svetlomet a na tych nerovnostiach to da zabrat. Pouzivam Philis Blue Vision.

Odesláno
Původně zaslal: Vlastyk

Zdravím

Mám dotaz během půl roku mi v předních světlech praskly už 2 žárovky H7 klasika 12V/55W,mluvil jsem s kamarádem a ten říkal,že za loňský rok měnil 4 krát,neřešil někdo z vás tenhle problém,jestli je tam nějaké přepětí nebo tak.:myslim

Tohle se mi stávalo na 2.1TD z 96 ale nějak jsem to neřešil (přisuzoval jsem to celeročnímu svícení), možná by ale stálo za pokus koupit nějaký lepší - značka. jestli to zvládnou....

Odesláno

NEZAPOMEŇ, že zatížíš kabeláž skoro 2x víc a o ALTERNÁTORU a AKUMULÁTORU nemluvě!!!!! A to ještě když je celodenní svícení....!!!!!!!!:aut

Ale nevím proč to rvát na P406:myslim

Origo jsou dostačující, maximálně koupit nějaký slušný dražsí žárovky v předepsaný Watáži, a musíš být spokojen, a jestli jstejně neuvidíš, tak za volant si sedej jen na parkovišti!;)

No pokud nebudeš mít seřízený světla, tak to bude oslňat jak sviň, ale na Fiatu jsem měl 2x100W a moc neoslňovaly díky seřízení, s dálkovými jsem měl 4x100W a to je pak panečku rozhled!!:cool:

[upravil dne 9/8/07 Alek]

Odesláno
Původně zaslal: Vlastyk

Zdravím

už sa to tu riešilo, ak máš prepätie tak sa tam dáva do cesty predradný odpor aby si znížil napätie. skús hľadanie:papa

Odesláno

je to keketina ako mraky!!:xvul

najprv investuj do dobrých h7čiek ako je EUFAB alebo BOSCH alebo OSRAM, PHILIPS, ktoré majú extra výkon pri 55W. A potom si trochu môžeš pridvihnúť svetlá imbusovým kľúčom. Ak budeš oslňovať tak to znížiš ľahko v aute pomocou prepínača. Trochu mysli, človeče aj na druhých.

Odesláno

Súhlasím načo to meniť. veď to výrobca spočítal na 55W, tak to musí byť OK, akurát ako píše Ajven treba možno vymeniť za tie čo svietia lepšie pri rovnakom výkone ja mám klasiku a úplne to stačí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...